Profile cover photo
Profile photo
Nedax
2 followers -
Wij helpen u met uw vergunningen, meldingen en vrijstellingen voor te kunnen werken in Duitsland
Wij helpen u met uw vergunningen, meldingen en vrijstellingen voor te kunnen werken in Duitsland

2 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
Let op Duitse spook facturen!
Sinds enkele weken worden vanuit Hamburg weer spook facturen verstuurd naar Nederlandse bedrijven. Het zou gaan om de Duitse firma EBN (European Business Number) welke beweert dat er opdracht is gegeven tot het verstrekken van een European Business Number. Totale nonsens dus!
De Firma DAD GmbH huishoudend onder het adres, Alter Wall 65, 20457 Hamburg zit achter deze spookfacturen.
Verantwoordelijke is de „Chefin“ Frau Daniela Kunst. Lees het hele artikel op onze website: https://tinyurl.com/yayvxxaf
Add a comment...

Post has attachment
Public
Werkgevers kunnen SokaBau vakantiegeld terugvragen.
Normaal gesproken ontvangen alleen de werknemers het vakantiegeld welke door de werkgever is betaald aan SokaBau. Maar er is echter een uitzondering op deze regel. De werkgever kan het betaalde vakantiegeld SokaBau ook terugvragen als de werknemer vakantie verlof opneemt tijdens zijn werkzaamheden in Duitsland.
Lees het hele artikel op onze website. https://tinyurl.com/ybl9zeom
Add a comment...

Post has attachment
Public
Aanvulling op publicatie NBBU "Handreiking Uitzenden naar Duitsland".

De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) is een brancheorganisatie van intermediairs op de arbeidsmarkt met ruim 1000 leden. De NBBU heeft op haar website sinds kort de publicatie "Handreiking uitzenden naar Duitsland" geplaatst. Het document beschrijft de wet en regelgeving inzake het uitzenden van personeel naar Duitse of Nederlandse opdrachtgevers (inleners). In het document wordt vooral de wet en regelgeving voor Nederlandse uitzendbureaus beschreven welke personeel uitzenden naar een Duitse opdrachtgevers. Deze situatie komt in de praktijk zeer zelden voor. De kosten welke ontstaan voor het Nederlandse uitzendbureau om de Duitse uitzendvergunning te verkrijgen, bedragen het eerste jaar bijna € 4500,-. Derhalve zien veel uitzendbureaus ervan af om een dergelijke vergunning binnen te halen.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Public
Uw bewijsplicht tijdens een Zoll controle

Als u met uw Nederlands personeel werkzaam bent in Duitsland dan heeft u een bewijsplicht om tijdens een Zoll controle aan te tonen dat u voldoet aan de Duitse cao, geldend voor het uitgeoefend beroep. Dit geldt voor bijna alle branches sinds de invoeren van het Duitse minimum loon. . Dit geldt voor bijna alle branches sinds de invoeren van het Duitse minimum loon.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Public
Wijzigingen minimumloon Duitsland per 1 maart 2018.

In drie branches zullen vanaf 1 maart 2018 weer nieuwe minimumlonen gelden. Ook voor buitenlandse bedrijven welke hun personeel te werk stellen in Duitsland is het verplicht om minimaal het minimumloon uit te betalen naar hun personeel. De Duitse Zoll heeft een controle plicht hierin. Voor de navolgende 3 branches zijn de minimumlonen verhoogd.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Public
De VOB/B blijft onverminderd van kracht voor Duitse contracten.

Met ingang van 1 januari 2018 zijn er enkele belangrijke veranderingen in het Duitse (bouw) contractenrecht in werking getreden. De rechten van (particuliere) opdrachtgevers worden versterkt en de onderlinge relaties tussen de bij een bouwproject betrokken aannemers, architecten en ingenieurs zijn nieuw geregeld.
Lees het hele artikel op onze website. https://tinyurl.com/y97psjwv
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Public
Herdruk boekwerk "Bouwen in Duitsland" beschikbaar.

Bent u genoodzaakt om de Duitse contract voorwaarde te accepteren op uw nieuwe opdracht? Dan is het wenselijk om u eens te verdiepen in deze contractvoorwaarde genaamd "Vergabe- und Vertragsordnung für Bauleistungen". Kortweg de VOB.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Public
Grote Zoll controle in Nordrhein-Westfalen

Gisteren werd door de Duitse douane en politie een van de grootste controles ooit uitgevoerd in meer dan 31 Duitse steden. Het vermoeden bestond bij de speciale afdeling FKS (Finanzkontrolle Schwarzarbeit der Bundeszollverwaltung) dat een netwerk van schijnfirma's, werkzaam vooral in de bouw, voor meer als 48 miljoen euro's aan spook facturen had verstuurd. De verstuurde spook factureren hadden betrekking op niet uitgevoerde bouwwerkzaamheden. Hierdoor liep de Duitse fiscus meer als 48 miljoen euro aan belastinggeld mis. In totaal 450 Duitse aannemers bedrijven zouden gecontroleerd worden door de Zoll.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Public
Limosa melding uitgebreid voor werken in België

Vanaf 1 oktober 2017 moeten ook extra gegevens van de zogenaamde "verbindingspersoon" worden vermeld bij de limosa melding. Wat is de definitie van de verbindingspersoon?
Een verbindingspersoon is een ‘natuurlijk persoon die wordt aangewezen door de werkgever om, voor rekening van deze laatste, het contact te verzekeren met de ambtenaren door de Koning aangewezen. Verder kan er met de verbindingspersoon contact worden opgenomen door deze ambtenaren om elk document of advies te bezorgen of in ontvangst te nemen dat betrekking heeft op de tewerkstelling van gedetacheerde werknemers in België’.
De verbindingspersoon kan de buitenlandse werkgever zijn, een werknemer van de werkgever dan wel een externe dienstverlener.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Public
Uitzendbureaus kunnen gewoon personeel te werk stellen in Duitsland.

Op vragen van Nedax leden heeft de Duitse Zoll nu duidelijk antwoord gegeven hoe om te gaan met personeel dat wordt ingeleend vanuit Nederlandse uitzendbureaus naar Nederlandse bedrijven. Het inlenen van uitzend personeel in Nederland valt buiten de Duitse wetgeving meldt de Zoll.

Het gehele artikel is te lezen op onze website Nedax.nl
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded