Profile cover photo
Profile photo
Lluis Copete
16 followers
16 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Encara cercant les pròpies petjades
Al llarg del darrer any 2017 aquí i allà he anat coincidint casualment amb diversos coneguts del mundillo corredor que una vegada deixat de sovintejar les curses havia perdut el contacte. La meva sorpresa ha estat quan diversos m'han explicat que ells també...
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Em ve de gust fer una petita entrada per comentar que he llegit el Quijote. De fet, hauria d'afegir que he llegit el Quijote, precisament en una tablet, que és allò que m'havia proposat.

Ja havia llegit algun altre llibre digital, però no m'acabava d'acostumar, així que vaig decidir triar un clàssic "gruixut" que sabia que no fallaria i esbrinar si aconseguiria escoltar les sirenes i les facilitats del nou suport. Ara ja puc dir que sí, que m'he acostumat i que proporciona tot d'avantatges enfront del llibre físic més tradicional (no vull entrar en aquest debat; només m'interessa el costat "positiu", així que els punts febles no els esmentaré). Evidentment, no es tracta d'una qüestió maniquea, perquè ara ja sé que puc conviure amb els dos sistemes. Era un tema que, com a lector, em preocupava, perquè la meva biblioteca digital personal amb els anys ha anat creixent una mica desmesuradament i no li treia "profit", amb un bon grapat de títols descatalogats o introbables en paper, així com articles, informes i d'altres documents que s'editen només en format digital. En definitiva, crec que l'apego als llibres pot ser totalment compatible amb les pantalles líquides.

I què puc dir d'el Quijote? Doncs per començar, he decidit llegir una versió modernitzada, que és la realitzada recentment per Andrés Trapiello (i que va portar polèmica al seu moment). Així he evitat les típiques aclaracions de termes a peus de pàgina que porten tots els clàssics, doncs a la tablet podria haver-se fet molt inoperant i cansat per la vista. Ara ja sé què és el Quijote (i que és moooooolt més del que havia sentit durant tota la vida) i ja sé que el tornaré a llegir, justament l'original i amb tot de detalls (i en format de paper, perquè tinc diverses edicions...). Sobre l'obra en sí, puc dir que és del tot recomanable, i com passa en algunes obres llargues, - en aquest cas 1300 pàgines -, de vegades l'interès decau i en altres moments, molt sovint, resulta fascinant i amè. He intentat llegir-lo sense prejudicis previs (un xic difícil) i amb una certa distància (evitant aquella veneració acadèmica). Un cop finalitzat, reconec que he trigat anys a llegir-lo, tot i ocupar un lloc preeminent a la llista de "futuribles", i és que ho hauria d'haver fet molt abans. Que Alonso Quijano i Sancho Panza em perdonin, allà on siguin.

I quina serà la propera lectura digital? Doncs "Las veladas de Dikanka" de Nikolai Gógol
Photo
Add a comment...

Post has shared content

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
10 anys de blogs
Moltes gràcies a tots els lectors!!! Mary Ann hold my hand (2007-2014) Pedresqueparlen (2011-2013) Mugas pirenaicas (2013-2014) Aurora (2014-   )  
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Puig de Terrers. Pic de Mortiers. La Peira Escrita
Hem tornat a la vall de Galba, aprofitant el cap de setmana de la revetlla de Sant Joan. Divendres arribem a mitja tarda al Capcir, veient com de mica en mica ens acostem a la típica tempesta d'estiu que va descarregant al massís del Carlit. Efectivament, a...
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded