Profile cover photo
Profile photo
Amy Hilmirda Daud
209 followers
209 followers
About
Amy Hilmirda's posts

Post has attachment
Resepi Pulut Mangga Yang Sedap...
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera... Masa makan kat restoran Thai Isnin lepas, ternampaklah pulut mangga kat menu diorang. Balik rumah teringat-ingat pulak. Nak tak nak kenalah buat, kalau tak buat tak merasa.  Pulut Mangga ni Amy buat semalam. Rendam 4 ...

Post has attachment
Alahai Anak - Cerita Minggu Lepas Part 2
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera... Sambung lagi cerita minggu lepas yang tak habis tu...😅. Hari Sabtu lepas Amy tersalah tengok kalender ingatkan Homedec hari tu patutlah tak ramai orang. Dah alang-alang sampai sana, menyinggahlah kejap kat KLCC tu. L...

Post has attachment
When I Was A Child ... When I Grew Up Dan Ular Di Sekolah.
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera... Siapa pernah jumpa hantu? Masa kecik-kecik dulu Amy memang takut hantu, waktu malam pantang dengar bunyi pelik sikit mulalah fikir yang bukan-bukan. Maklumlah Amy membesar di kampung, kampung dulu tak sama dengan kamp...

Post has attachment
Teaser Hari Sukan SKSBU 2017.
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera... Hari Sabtu ni hari Sukan Tahunan Sek Keb Seri Bintang Utara. Hari Selasa lepas cikgu bagi pada group whatsapp ibu bapa, tak sangka pulak sukan tahun ni ada teaser. Gambar ajelah, video tak keluar pulak 😅 Yang ni kelu...

Post has attachment
Teaser Hari Sukan SKSBU 2017.
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera... Hari Sabtu ni hari Sukan Tahunan Sek Keb Seri Bintang Utara. Hari Selasa lepas cikgu bagi pada group whatsapp ibu bapa, tak sangka pulak sukan tahun ni ada teaser. Yang ni keluar tajuk... heheh Konon-konon nak manjala...

Post has attachment
Pavlova - Passion Fruit
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera... Semalam, lepas masak tengok dalam peti tu nampak passion fruit yang dah kecut. Kesian tengok dia. Amy sebenarnya tak pernah makan buah ni, tengok pun tak pernah. Jadi masa jumpa kat JJ tu Amy pun terus beli sebab 6 bi...

Post has attachment
Autunm in Spain - Bercuti di Cordoba
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera... Okt 24, 2014 Kami sampai Madrid pukul 9 pagi. Keretapi dia macam keretapi lama nak balik kampung Amy tu. Memang tak selesa kerusi dia, macam-macam style tidur pun tetap tak selesa.  Kesian Cik Limah, orang sebelah dan...

Post has attachment
Bercuti di Portugal - Meronda Pekan Lisbon
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera... 23 Okt 2014. Hari terakhir kami di Portugal. Pukul 9 pagi kami dah naik train. Beg simpan dulu kat hostel. Hari ni kami nak meronda pekan Lisbon pulak naik bas HOHO red line,18€.  Sebenarnya kalau nak pergi semua temp...

Post has attachment
Bercuti di Portugal - Meronda Pekan Lisbon
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera... 23 Okt 2014. Hari terakhir kami di Portugal. Pukul 9 pagi kami dah naik train. Beg simpan dulu kat hostel. Hari ni kami nak meronda pekan Lisbon pulak naik bas HOHO red line,18€.  Sebenarnya kalau nak pergi semua temp...

Post has attachment
Perempuan Kalau Memandu Mesti Berkaki Ayam. Setuju Ke?
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera... Perempuan kalau memandu mesti berkaki ayam. Setuju ke? Dulu-dulu kan.... dulu lah masa memula belajar pandu kereta, zaman pandu kereta tak berlesen 😅  selalu jugak berkaki ayam. Rasa macam 'tak rasa' aje kalau pakai ...
Wait while more posts are being loaded