Profile cover photo
Profile photo
Roslan Ahmad
26 followers
26 followers
About
Roslan's posts

Post has attachment
Angan-angan
Bawah ni plan asal Yang ini pulak...plan yang diangan-angankan untuk dibuat. Maaf sebab gambar tak ikut skala yang sama.

Post has attachment
Hari Pertama
Hari pertama pada 8 Ogos 2016. Bermula dengan tanggalkan wall tiles di dapur.

Post has attachment
Sebelum Sentuh
Gambar sebelum mula renovation. Renovation bermula pada 8 Ogos 2016. Belakang Depan Sliding Folding Door Pintu Utama Ruang Tamu Kiri Ruang Tamu Kanan Depan Tangga Dapur Porch Kanan Porch Kiri

Post has attachment
Assak Cricket Challenge 2016
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
09/08/2016
12 Photos - View album

Post has attachment
Kenduri Duit Rumah
Beberapa minggu lepas saya pergi kenduri kahwin. Saja je bertanya dengan saudara mara tuan rumah berapa kos buat majlis tu kerana majlis dibuat di dewan yang memang dibina khas untuk kenduri kahwin. Jawapan yang diberi ialah RM30,000.00 untuk 1500 tetamu. P...

Post has attachment
Rumah Jadi Beban
Ramai orang buat hutang semasa membeli rumah kerana membeli rumah dikatakan satu keperluan. Selepas 7 tahun tinggal di rumah tersebut, harga pasaran rumah tersebut meningkat 2 kali ganda. Tiba-tiba datang ilham untuk ambil kesempatan atas kenaikan nilai rum...

Post has attachment
Salam Eidul Fitri Dari Si Hijau
Raya dah dekat. Biasanya dekat nak raya ni saya akan ditugaskan oleh isteri saya untuk menukar wang kertas di bank untuk dijadikan duit raya. Tahun ini tidak lagi. Bukan bermaksud kami tak bagi duit raya dah tetapi kami dah buat tabung khas untuk simpan dui...

Post has attachment
Layak Lawan Mampu
Mei 1995 - Tamat belajar kat Universiti Jun 1995 - Mula bekerja - Alhamdulillah grad di zaman ekonomi Malaysia sedang melonjak naik. Ogos* 1995 - Mintak duit Mak untuk beli motor. Jun* 1996 - Jual motor...beli kereta Proton Saga Aeroback second hand. Gaji R...

Post has attachment
Kriket Sdara - Perlawanan Sulong!
Perlawanan Persahabatan pertama sebagai satu pasukan SDARA pada 8 November 2014 di KTJ Mantin   Pagi - SDARA vs SMACK     Kalah! Batting sekejap saja. 3 ke 4 runs in 2 overs kot. Hampir semua batting below par kecuali Shahir yang stay lebih kurang 10 overs...

Post has attachment
WASIAT
  Apa itu Wasiat?     Wasiat ertinya iqrar seseorang yang diperbuat pada masa hayatnya ke atas hartanya untuk disempurnakan sebagaimana yang dibenarkan oleh Hukum Syarak selepas KEMATIAN.       Mengapa Tulis Wasiat? Melantik Pentadbir Harta Pusaka (WASI) & ...
Wait while more posts are being loaded