Profile cover photo
Profile photo
Societatea Civila de Avocati Enachescu & Asociatii
4 followers
4 followers
About
Posts

Avantajele si riscurile meseriei de avocat,
Dorim sa va impartasim cateva din gandurile noastre desore riscurile si avantajele unui avocat. Afirmatia conform careia un avocat spune doar "vorbe,vorbe,vorbe", facuta dupa cate se pare de catre William Shakespeare, nu este in totalitate exacta sau mai bine zis riguroasa deoarece cuvintele devin adevarate arme atunci cand se dovedesc ca nu sunt adevarate vorbe.
Asta pentru ca sunt cuvinte adevarate in anumite conditii, mai ales, in exercitarea profesiei de avocat. Uneori profesia de avocat presupune avantaje cum ar fi:avantajele de imagine, succesul, dezvoltarea personala, provocarile,etc. Imaginea pe care un avocat o are, este una dintre cele mai mari satisfactii din punct de vedere profesional. Din punctul de vedere al provocarilor pe care le ofera profesia de avocat, printre acestea se numara aprofundarea unor domenii sau ramuri , care nu fac obiectul studiului din timpul facultatii si din mai multe domenii de activitate astfel incat avocatul poate dobandii o viziune destul de larga despre o serie intreaga de profesii sau domenii de activitate. Cu alte cuvinte, avocatul are acces la foarte multe informatii din foarte multe domenii. De asemenea avocatul poate cunoaste persoane sau personalitati importante din viata publica sau profesionisti cu renume in domeniul lor.
Ultimul dar nu cel din urma avantaj despre care putem vorbi sunt nivelul de trai mai ridicat al majoritatii avocatilor, recompensa materiala(banii)care vine in urma muncii si studiilor realizate dar si a informatiilor la care acces avocatul.
Riscurile pot aparea, in momentul in care un avocat isi pierde credibilitatea si profesionalismul , nu respecta obligatiile asumate de catre parteneri sau cele asumate printr-un contract de asistenta juridica. Un lat risc intervine atunci cand vorbele sunt doar vorbe si nu argumente viabile, corecte, logice, si bine structurate, si mai ales nu sunt argumente legale. Asadar si avocatii pot cadea in "pacatul" demagogiei, al vorbelor fara valoare si sens, sanctiunea celor din jur fiind de cele mai multe ori imediata si poate consta in lipsa de credibilitate si implicit de rezultate a eforturilor avocatului.
Un alt risc pe care il ofera profesia de avocat, este impactul negativ asupra vietii personale. Unii avocati se lasa coplesiti de viata profesionala si uita sa traiasca si afara profesiei adica nu mai sunt oameni, ci doar avocati. Este adevarat ca e destul de dificil sa ai o cariera juridica si o viata personala echilibrata insa aceasta tocmai acest echilibru poate aduce satisfactii si impliniri de asamblu adica atat din viata personala cat si cea profesionala iar omul in sine a descoperit o buna parte din "secretul fericirii".
Add a comment...

Incepand cu luna aceasta Practicienii in Insolventa, platesc taxe mai mari. Tarifele platite de acestia, pentru eliberarea anumitor documente, asa cum reiese din actul normativ recent intrat in vigoare, au fost majorate. 
Au fost introduse si noi dispozitii referitoare la activitatea pe care un Practician in Insolnenta care  lucreaza in baza unui contract de colaborare. 
Hotararea UNPIR nr. 3/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 804/2014, intrata  deja in vigoare, a modificat si Statutul privind Organizarea si execitatrea profesiei de Practician in Insolventa, iar principalele schimbari fac referire la majorarea taxelor pe care trebuie sa le plateasca .

Noile taxe pentru eliberarea unor copii simple sunt dupa cum urmeaza: Taxa pentru cererea de eliberare copii acte la dosar este acum de 30 lei/pagina.
Pentru eliberarea copiilor certificate aflate la dosar, taxa este de 50 lei/pagina. 

Actul normativ a introdus un nou tarif pentru cererea de eliberare a istoricului unei societati, acesta fiind de 200 lei.  

Pentru Registrul formelor de organizare, cabinetele individuale si cabinetele asociatede practicieni in insolventa, platesc mai mult. Pentru cererea de eliberare a unui certificat contatator (pentru cei care nu sunt membri UNPIR) taxa este de 200 lei (in vechea legislatie era 150 lei).

Pentru cererea de furnizare informatii se percepe o taxa dubla, aceasta ajunge la suma de 40 lei fiecare pozitie. Practicienii in insolventa care vor solicita istoricul calitatii de membru al UNPIR, vor achita taxa de 100 lei conform noilor dispozitii. De asemenea, din data de 4 noiembrie 2014, s-a marit si plafonul de asigurare profesionala a practicienilor in insolventa. 

Plafonul minim de asigurare profesionala pentru practicienii definitivi organizati in cabinete individuale si pentru practicienii definitivi asociati in societati profesionale ale UNPIR, este de 100.000lei. Pentru persoanele  inscrise in societati profesionale cu personalitate juridica a UNPIR, plafonul minim de asigurare profesionala este de 500.000 lei.
Add a comment...

Judecatorul din camera preliminara nu se mai poate pronunta asupra unei plangeri in lipsa partilor. Desi dispozitiile C.P.P stabileste ca judecatorul de camera preliminara poate pronunta asupra plangerii fara participarea petentului, a procurorului si a intimatilor, au fost declarate neconstitutionale de catre CCR.
Add a comment...

 In sedinta CSM, de saptamana trecuta,  s-a hotarat modificarea  aplicatiei ECRIS, astfel incat comunicarea anumitor documente sa poata fi transmise partilor care fac parte din proces, dar si avocatilor care-i reprezinta pe acestia. Transmiterea acestor documente se va face prin e-mail, asa cum rezulta din nota Directiei resurse umane(i) precum si a Ministerului Justitiei.
Add a comment...

Post has attachment
Prezentarea programului DeveLAWp la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti
Societatea Civila de Avocati Enachescu & Asociatii in parteneriat cu Asociatia DeveLAWp organizeaza in data de 9.10.2014 un eveniment de prezentare a programul de internship DeveLAWp. Programul se adreseaza studentilor de la Facultatea de Drept, in anii 2,3...
Add a comment...

Post has attachment
Prezentarea programului DeveLAWp la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti
Societatea Civila de Avocati Enachescu & Asociatii in parteneriat cu Asociatia DeveLAWp organizeaza in data de 9.10.2014 un eveniment de prezentare a programul de internship DeveLAWp. Programul se adreseaza studentilor de la Facultatea de Drept, in anii 2,3...
Add a comment...

Post has attachment
ESTE NECESAR PENTRU FIRMELE MICI SI MIJLOCII SA AIBA UN AVOCAT PERMANENT?
Compania dumneavoastra poate fi mica acum dar asta nu inseamna ca va ramane asa pentru totdeauna, nu? Chiar si asa, atunci cand infiintezi o companie noua ai nevoie de sprijinul unui avocat in rezolvarea tuturor problemelor legale. Cu toate acestea, o compa...
Add a comment...

Post has attachment
Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi semnificative pentru 11 Agentii din industria media
Consiliul Concurentei a sanctionat 11 jucatori majori de pe piata media din Romania cu amenzi in valoare totala de 14.567.555 lei (aproximativ 3,2 milioane euro) pentru ca au participat la o intelegere ce avea ca obiect eliminarea agentiilor concurente (nep...
Add a comment...

Post has attachment
Workshop: "Mecanisme de recuperare a creantelor, in sprijinul companiior de TURISM. Cum recuperez creantele de la debitori si pastrez relatiile de business cu partenerii companiei."
FORMULAR DE INSCRIERE:  http://goo.gl/forms/z3QbYmPlfW  
Add a comment...

Post has attachment
CE VOR CLIENTII DE LA UN AVOCAT?
Daca ar fi sa definim intr-un cuvant cerintele pe care le au clientii nostril de la avocatii casei noastre de avocatura, am spune: pasiune . Antreprenorii au nevoie sa se inconjoare de oameni pasionati si determinati in munca pe care o depun. Fara pasiune, ...
CE VOR CLIENTII DE LA UN AVOCAT?
CE VOR CLIENTII DE LA UN AVOCAT?
scaenachescublog.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded