Profile cover photo
Profile photo
Lidhja e Gazetarëve të Shëndetit
10 followers
10 followers
About
Posts

Post has attachment
Numër special i revistës "Dua Shëndet", dedikuar "pritjes së ëmbël" por edhe sigurisë së munguar dhe peripecive që lidhen me shtatëzaninë. Lexoni të plotë gjithçka duhet të dini për shtatëzaninë në linkun e mëposhtëm:
https://drive.google.com/file/d/0B9PKKMMtdWNweWxpVDV1NUxzdVk/view
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Rikthehet me numrin e saj të dytë revista “Dua Shëndet”, botim periodik i Lidhjes së Gazetarëve të Shëndetit (LGSH).

“Dua Shëndet” në këtë numër fokusohet te një debat i të gjithë shqiptarëve, një debat që kalon përmasat e rrahjes së mendimeve mes profesionistëve të shëndetit, një debat që na prek të gjithëve - Shërbimi Stomatologjik dhe rreziku që vjen nga dhëmbët!

Ne brendesi: 

1-Intervista: “Materiale dentare që shkaktojnë kancer”. Flet prof. Shahin Kadare.

 2-Shoqata e importuesve të materialeve dentare: Për shqiptarët, materiale dentare që në Europë përdoren për kafshët . Flet Enton Mele . Rreth 85 % e klinikave dentare përdorin materiale të lira dhe të rrezikshme në gojën e pacientëve. 

3-Denoncimet: Lum ankesash pranë Urdhrit të Mjekut. Shifrat e QKR: Bum klinikash dhe kabinetesh dentare. 

4- Rreziku nga rrezatimi, kabinetet radiologjike nëpër palate.

5- Pse joshen të huajt dhe emigrantët nga shërbimi dentar në vendin tonë? Turizimi dentar në Shqipëri . 

6- Shërbimi që nuk arriti kurrë të ishte pjesë e një skeme rimbursimi. Flasin ekspertët. Stomatologjia shërbim privat, asnjë plan për rimbursimin. 

7- QKR: Vetëm në 4 vitet e fundit hapen 511 të tilla, ose 10 klinika në një muaj. Tregu josh edhe të huajt. Bum klinikash dhe kabinetesh dentare.

8-Flet zv/ministrja e Shëndetësisë Milva Ekonomi:
Do të vendosim standarde dhe kontroll në të gjithë territorin
“Materialet dentare vetëm me çertifiKatë origjine”.

9-FORUM MJEKËSOR - “Debati mes profesionistësh të shëndetit për një prej çështjeve më të debatuara të momentit: Akreditimin I Mjekëve.

10-Rikthehet përplasja mes Ministrisë së Shëndetësisë dhe Firmave Farmaceutike.“Shqiptarët i blejnë barnat më shtrenjtë se vendet e tjera”.Përfaqësitë farmaceutike: Çmimet tona në linjë me vendet e origjinës.

Lexoni te plote revisten duke klikuar mbi koperti
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Lidhja e Gazetareve te Shendetit
DUA SHENDET
DUA SHENDET
duashendet.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded