Profile cover photo
Profile photo
Infiintari Firme Bucuresti in 3 Zile
6 followers
6 followers
About
Posts

📣🖱🇷🇴 Ministerul pentru Mediul de Afaceri a lansat platforma online Business Romania, unde oamenii de afaceri şi companiile se pot înscrie şi pot interacţiona, pentru a face schimb de informaţii şi a crea parteneriate, a declarat Paula Pîrvănescu, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

🗣💬"Platforma Business Romania este o muncă de echipă între noi, reprezentanţii statului, şi oamenii de afaceri români. Vă rugăm să luaţi parte la construirea ei, pentru că această platformă va fi un portal de prezentare a tuturor agenţilor economici, a tuturor instituţiilor centrale şi locale care doresc să-şi promoveze proiectele de ţară, locale şi regionale. Facem o cartografiere investiţională a întregii Românii, pe toate planurile", a spus secretarul de stat.
Add a comment...

📢📈🏷Up Romania a lansat o platforma gratuita pentru sustinerea antreprenorilor. Reduceri de pana la 60% la costurile de achizitie

☑Up Romania, companie specializata in solutii de motivare a angajatilor, a lansat Up Achizitii, un serviciu gratuit pentru companiile mici si mijlocii, care le faciliteaza interactiunea cu furnizorii de produse si servicii. In functie de produsele pe care le aleg, IMM-urile pot obtine reduceri de pana la 60%. Investitia facuta de Grupul Up in platforma Up Achizitii se ridica la circa 1,5 milioane de euro.
Add a comment...

📢🔎🆓Google oferă cursuri gratuite pentru antreprenori

📌Google oferă o multitudine de cursuri online, multe dintre ele adresate studenților sau celor care au absolvit recent. Unele dintre acestea te vor învăța limbaje de programare sau modalități de lucru cu tehnologii specifice. Dar există și cursuri de marketing, dezvoltare și lansare de aplicații, creare de produs sau gestionarea resurselor, care pot fi de folos oricărui antreprenor sau viitor antreprenor.
Add a comment...

📣🥁📆Anul 2019 aduce reducerea cotei de TVA la 9% pentru anumite domenii de activitate

☑Firmele care presteaza servicii de alimentare cu apa, canalizare sau livrarea apei pentru instalatiile agricole de irigare vor beneficia incepand cu 1 Ianuarie 2019 de reducerea cotei de TVA la 9%.

☑Art. 291 din Codul Fiscal prevede reducerea cotei de TVA si pentru urmatoarele categorii de servicii:
▪productia, transportul, distributia si furnizare de energie termica in sistem centralizat;
▪livrare de electricitate;
▪livrare de gaze naturale;
▪serviciul public de salubrizare a localitatilor.
Add a comment...

📢📅Actiunea de inlocurirea a caselor de marcat clasice cu cele electronice are termen prelungit si diferentiat de inlocuire. Astfel, pentru firmele mici termenul s-a prelungit pana la inclusiv data de 1 Noiembrie 2018, pe cand firmele mari si mijlocii trebuie sa respecte termenul de 1 Sptembrie 2018.
⚠Contraventii:
🔴Amenda cu valoare cuprinsa intre 8.000 si 10.000 LEI;
🔴Confiscarea sumelor nejustificate;
🔴Suspendarea activitatii interprinderii pana la inlocuirea casei de marcat.
Add a comment...

📢🗓📝A început programul Comerț si Servicii 2018. Inscrie-te și obtine de la stat o finantare de pana la 250.000 LEI

📌Depunerea planurilor de investiții se face, pe site-ul Direcției pentru IMM-uri din subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, posibilitatea aplicarii rămânâne deschisă pana pe 07.09.2018, cu posibilitatea de prelungire până la finalizarea bugetului. În ultima zi, ora limita pentru inscriere este 20.00.

⚠Completați cu atentie și fără diacritice.
⚠Nu se acceptă modificari ulterioare trimiterii formularelor către operatori.
Add a comment...

📢Câteva raspunsuri de la ANAF in ceea ce priveste casele de marcat electronice 2018

❓Contribuabil: În cazul unei case de marcat achiziționate în iunie, cu ce dată se depune declarația cu datele exportate?
✅ANAF: Obligația intră în vigoare la 1 august 2018. Fișierele se transmit până cel mai târziu în data de 20 a lunii următoare perioadei de raportare în care aparatele de marcat electronice fiscale au fost utilizate, perioada de raportare este luna calendaristica.
❓Contribuabil: Dacă la verificarea pe site-ul ANAF casa de marcat apare înregistrată, mai trebuie întocmite alte formalități?
✅ANAF: Dacă sunteți utilizator al casei de marcat aveți obligația de a solicita eliberarea certificatului de atribuire a Numărului Unic de Identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale prin depunerea în format hârtie a Anexei 6 sau în format electronic a C801.
❓Contribuabil: La punctul de lucru al societății, care urmează să se închidă s-a achiziționat o casa de marcat cu jurnal electronic. Pot muta casa de marcat de la punctul de lucru la sediul societatii? Si daca da, care este procedura ?
✅ANAF: Aparatul poate fi mutat la alt punct de lucru. Dumneavoastră informati organul fiscal competent cu privire aceasta schimbare prin completarea si transmiterea fomularului F4105, disponibil pe site-ul ANAF.
Add a comment...

⚠ Crowdfunding în România: Cum se procedează cu taxele în cazul antreprenorilor care strâng bani de pe platformele online

❗Antreprenorii care strâng bani pe internet, prin campanii de crowdfunding în România, trebuie să trateze susținerea financiară pe care o obțin în campanie ca pe o vânzare cu plata în avans, nu ca pe o donație, din punctul de vedere al taxării, atrage atenția project managerul platformei românești Startarium Crowdfunding.

❗Nu este vorba de donații, veniturile se înregistrează într-un cont separat care este denumit <<alte venituri>>, și ceea ce se întâmplă nu este foarte neobișnuit pentru un contabil, pentru că ceea ce faceți sunt vânzări în avans, iar acestea sunt taxabile.
Add a comment...

📌📈🔝 Cum ajuta legea dividentelor trimestriale antreprenorii Romani

✔Reamintim că prin Legea 163/2018 s-a dat posibilitatea patronilor și acționarilor să scoată bani din firme, sub formă de dividende, o dată la fiecare trei luni, nu doar o dată pe an, ca până acum.

✔Dacă va intra în vigoare, legea va ajuta patronii să trăiască din dividende, care sunt impozitate de stat mai lejer, fără să mai fie nevoiți să își dea salarii, care sunt impozitate mai puternc.
✔În România, acum, în general, salariile sunt taxate astfel: 10% impozit pe venit, 25% contribuții la pensii (CAS), 10% contribuții la sănătate (CASS) și 2,25% contribuție asigurătoare de muncă, toate aplicate la salariul brut.
Simplu spus, la fiecare 1 leu pe care îl încasează sub formă de salariu, patronul angajat pe propria firmă trebuie să achite la stat aproape 0,75 lei din banii firmei pentru taxele aferente (angajat și angajator).
✔În schimb, la dividende se plătesc: impozitul pe venit de 5%, la care se adaugă CASS anual de 10% din valoarea a 12 salarii minime pe economie. Salariul minim brut pe economie, în prezent, este de 1.900 de lei.
Add a comment...

Vesti bune! ✅

📌Persoanele fizice autorizate nu mai au obligatia de a obtine acordul asociatiei de proprietari/locatari si al vecinilor direct afectati de spatiul unde se va declara sediul profesional, cu conditia ca sediul sa se declare, printr-o declaratie inscris sub semnatura privata, fara activitate economica. Astfel, titularii PFA trebuie doar sa depuna la dosarul de constituire sau schimbare a sediului profesional o declaratie olografa in care sa se mentioneze, in mod expres, ca la spatiul cu destinatie de sediu profesional nu se desfasoara activitati economice.📌
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded