Profile cover photo
Profile photo
Negociaza Pret Asigurare
20 followers -
Asigurari Bulgaria IEFTINE
Asigurari Bulgaria IEFTINE

20 followers
About
Posts

Post has attachment
Verwertungsnachweis.
ATENŢIE la maşinile second-hand din Germania!
Nu pot fi înmatriculate în România dacă talonul are o anumită ștampilă
.
Românii care cumpără maşini second-hand de la intermediari trebuie să fie atenţi la actele pe care le primesc, pentru că pot constata că nu le pot înmatricula în ţară, deoarece au pe talon o ştampilă pentru “casare/dezmembrări” (Verwertungsnachweis lag vor)
Potrivit comunicatului, o astfel de maşină este aproape imposibil de repus în circulaţie chiar şi în România, deşi este în stare de funcţionare.
'Statul german încurajează achiziţia de maşini electrice şi oferă 10.000 euro primă de casare pentru maşini care sunt în stare foarte bună, au uneori şi opt ani vechime. O altă încurcătură cu actele unei maşini second-hand adusă din străinătate este când autoturismul este transportat pe platformă fără să existe o dovadă de la firma de transport. La Poliţie, când românii vor să înmatriculeze maşina, li se cer la dosar acte care dovedesc cum a intrat maşina în ţară, fie pe platforma, iar în acest caz trebuie să existe o dovadă, talonul original şi plăcuţele, fie pe şosea, iar în acest caz trebuie predat talonul emis recent pentru numerele provizorii (Fahrzeugschein - valabilitate cinci zile) şi plăcuţele', se menţionează în comunicat.
De asemenea, brief-ul mare (cartea maşinii) trebuie să nu fie ştampilat cu termenul Ungultig (invalid). De asemenea colţul tăiat la brief-ul mare înseamnă că maşina a fost scoasă din circulaţie definitiv în Germania, deci automat trebuie să facă dovada că au transportat-o pe platformă sau să prezinte talonul provizoriu şi numerele aferente.
.
'Samsarii evită să spună că maşina a fost radiată din Germania, aşa că îi lasă pe români să creadă că mai pot circula cu ea aşa. Trebuie doar să le dea banii pe maşină şi nu mai au nicio grijă cu înmatricularea în România, pot circula cu numere străine. Când o maşină este radiată din Germania, primeşte buline pe numere, însă samsarii le dau jos şi fac o asigurare falsă. Românii prinşi la volanul unei astfel de maşini se aleg cu amendă şi dosar penal, pentru circulaţia pe drumuri publice cu o maşină neînmatriculată', se mai spune în comunicat.
De multe ori, vânzătorii din străinătate vând maşina fără talon şi promit că îl vor trimite prin Poştă, însă pe hârtia doveditoare nu scrie şi în cât timp îl trimit, românii putând aştepta şi şase luni - un an pentru acest document.
.
Sursa: capital.ro
http://www.capital.ro/atentie-la-masinile-second-hand-din-germania-nu-pot-fi-inmatric.html?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
La Multi Ani de Ziua Copiiilor.
La Multi Ani tuturor copiilor si de asemenea tuturor părintilor.
Pina la urma toti suntem copiii in felul nostru..
.
PS.
Conduceti prudent !!!


Photo
Add a comment...

Post has attachment
Pedepse cu închisoarea pentru asigurări false și piese contrafăcute
.
Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto a fost publicată în Monitorul Oficial pe 12 iunie 2017, urmând să intre în vigoare după 30 de zile.
Practic, această lege aduce câteva modificări și înlocuiește OUG nr. 54/2016, care a fost abrogată.

Începând de ieri, a apărut asiguratul cu risc ridicat, care este definit ca fiind persoana pentru care cel puțin trei asigurători RCA ofertează un tarif de primă de „N“ ori mai mare decât tariful de referință. Persoanele încadrate la această categorie se pot adresa Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România ca să obțină o ofertă de asigurare, iar Biroul le face o ofertă și le alocă unui asigurător RCA pentru încheierea contractului de asigurare.
Altă modificare privește suspendarea contractului RCA, noutatea fiind obligativitatea depunerii numerelor de înmatriculare la autori-tatea emitentă (Serviciul de Înmatriculări). „Contractul RCA poate fi suspendat la cererea asiguratului care a încheiat un contract RCA pe perioada suspendării dreptului de circulație al vehiculului sau pe perioada imobilizării vehiculului, cu obligația depunerii plăcuțelor de înmatriculare/înregistrare la autoritatea care le-a eliberat“, se arată în legea intrată ieri în vigoare. De asemenea, pe toată durata suspendării poliței RCA, asiguratul are obligația depozitării mașinii într-un spațiu privat, în afara domeniului public. Încălcarea acestor obligații se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare.
.
Răspuns în 30 de zile pentru cererile de despăgubire
În ceea ce privește soluți-onarea cererilor de despăgubire, Legea nr. 132/2017 schimbă semnificativ regulile vechi, reducând termenul de răspuns al asigurătorilor. Aceștia din urmă, în termen de 30 de zile de la data depunerii cererii de despăgubire, sunt obligați fie să formuleze în scris o ofertă de despăgubire justificată, fie să transmită în scris motivele pentru care nu au aprobat cererea de despăgubire. Dacă asigurătorul nu face acest lucru în termen de 30 de zile, este obligat să achite despăgubirile. OUG nr. 54/2016 prevedea că asigurătorul are la dispoziție trei luni pentru soluționarea unei cereri de despăgubire.
O noutate este și obligația asigurătorului de a-și informa asigurații atunci când contractele sunt pe cale să expire. Mai exact, noua lege obligă asigurătorii RCA „să informeze asigurații/contractanții cu privire la încetarea contractului RCA și la posibilitatea de reînnoire a acestuia, cu 30 de zile înainte de încetarea contractului RCA“.
Pedepse penale pentru emiterea de asigurări false și folosirea de piese contrafăcute
Legea intrată în vigoare pe 12 iulie prevede și două infracțiuni care pedepsesc atât emiterea de poliție RCA false, cât și folosirea de piese contrafăcute. Art. 38 prevede că „emiterea și comercializarea polițelor de asigurare RCA false sau falsificate constituie infracțiune, care se pedepsește conform Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal“. Este vorba de art. 320 din Codul Penal, prin care falsificarea unui înscris oficial se pedepseşte cu închisoarea de la șase luni la trei ani.
În schimb, „utilizarea în reparația vehiculelor avariate a pieselor sau ansamblelor contrafăcute și/sau falsificate de către unitățile reparatoare auto“ se pedepsește potrivit prevederilor Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice. Contrafacerea și punerea în circulație a unor produse se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Potrivit reprezentanților unui service auto din municipiul Craiova, această nouă prevedere legală îi afectează mai mult pe asigurători și mai puțin unitățile care oferă servicii de reparații auto. „Pentru noi este ideal să lucrăm numai cu piese de origine, pentru că întâlnim situații în care piesele aftermarket nu se potrivesc pe mașini. Aceste piese sunt recomandate de firmele de asigurări datorită prețului mult mai mic. Probabil, în perioada următoare, va fi un proces de eliminare de pe piață a pieselor contrafăcute, care sunt și cele mai ieftine“, a precizat pentru GdS reprezentantul unui service auto.
.
Despăgubiri mai mari pentru accidente
Potrivit Legii nr. 132/2017, pentru prejudicii materiale produse în unul și același accident, limita de despăgubire este de 1.220.000 de euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieței valutare la data producerii accidentului.
Pentru vătămări corporale și decese, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire este de 6.070.000 de euro.
Până în prezent, pentru prejudicii materiale, limita de despăgubire era de un milion de euro, iar pentru vătămări și decese de cinci milioane de euro. Aceste limite minime sunt reglementate la nivelul Uniunii Europene și se revizuiesc din cinci în cinci ani.
.
Sursa: Gazeta de Sud:
http://www.gds.ro/Local/2017-07-13/pedepse-cu-inchisoarea-pentru-asigurari-false-si-piese-contrafacute/
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Statul RESTITUIE in sfarsit TAXA AUTO.
Banii vor fi restituiti in functie de tipul taxei auto
Dobanda este de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere
.
Vei primi banii pana in martie 2019 cu o dobanda de 0,02% pe zi.
Guvernul a anuntat o ordonanta de urgenta care reglementeaza inapoierea taxei auto celor care au platit-o pana la eliminarea ei din 1 februarie 2017.
Autoritatile introduceau in 2007 prima forma de taxa auto iar in urmatorii 10 ani i-au schimbat de nenumarate ori numele doar pentru ca Uniunea Europeana sa o declare de fiecare data ilegala.
Eliminarea ei definitiva de la 1 februarie trebuia sa fie de bun augur pentru toti cei care achizioneaza sau inmatriculeaza o masina, insa dupa eternul exemplu romanesc, a dat nastere unei situatii paradoxale pentru cei care achitasera deja orice forma de taxa auto.
Mai exact, legea care a anulat timbrul de mediu a abrogat deasemenea si procedura anterioara pentru recuperarea taxelor. Nu era una stralucita oricum, insa preciza totusi ca banii vor fi restituiti intr-un interval de 5 ani in transe egale.
.
Dupa ce a lasat-o in plop si plopul in aer, Guvernul a revenit acum, la 6 luni distanta, asupra acestei probleme. Desigur, nu voit, ci pentru ca Uniunea Europeana a amenintat Romania cu o procedura de infringement in cazul in care nu va restitui banii incasati ilegal din diferitele taxe auto.
Asadar, o ordonanta de urgenta proaspat adoptata stabileste ca toti proprietarii care au platit o forma de taxa auto din 2007 si pana la 1 februarie 2017, trebuie sa depuna o cerere la ANAF, iar banii vor fi restituiti in functie de tipul taxei.
Adica, cei care au platit taxa speciala pentru autorisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, isi vor primi banii inapoi in intervalul 1 ianuarie 2018 - 31 decembrie 2018. Cu alte cuvinte, in aceasta categorie intra cei care care au platit taxa pana la introducerea timbrului de mediu in 2013.
Ceilalti isi vor recupera banii in perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019. Mai mult decat atat, proprietarii vor primi si o dobanda de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere, sau mai exact, 7.3% pe an.
Sursa: 4 Tuning.ro
https://www.4tuning.ro/taxa-auto/statul-restituie-in-sfarsit-taxa-auto-vei-primi-banii-pana-in-martie-2019-cu-o-dobanda-de-0-02-pe-zi-35683.html
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Circuli fara asigurare RCA ?
Riscuri si amenzi maxime ..
.
Asigurarea auto obligatorie este una dintre cheltuielile anuale cu care se confrunta posesorii de autoturisme. Suma platita pentru asigurarea RCA anuala nu este intocmai neglijabila si multi soferi sunt tentati sa reduca din cheltuieli amanand plata acesteia si alegand sa circule „la noroc”, fara asigurare.
Inainte de a decide ca riscul merita, trebuie inteles mai intai ce inseamna exact acest risc si cat poate costa lipsa unei asigurari RCA, prin comparatie cu incheierea acesteia.
Peste 25% dintre masinile din Romania circula fara asigurare auto obligatorie
.
Din pacate, procentul de soferi care aleg sa elimine cheltuiala cu asigurarea obligatori de pe lista sare de un sfert din numarul total de posesori de autoturisme din Romania. Acesti soferi nu se lasa intimidati de amenzile usturatoare si nu par sa inteleaga la ce fel de cheltuieli si probleme ii asteapta in cazul in care provoaca un accident de care se fac vinovati.
Conform legii, soferii celor peste 1 milion de autoturisme care nu au incheiat polita RCA, risca amenzi de pana la 2000 de lei, plus despagubirile catre partea vatamata, in caz de accident.
Care sunt riscurile la care se supun soferii care circula fara asigurarea RCA?
Din fericire, numarul total estimat de masini care nu au o polita RCA incheiata nu este egal cu numarul de masini care circula fara asigurare, pentru ca multe dintre acestea sunt masini nefolosite sau abandonate care nu participa in trafic. Excluzand aceste situatii, procentul de soferi care circula fara asigurare este totusi ingrijorator. Atunci cand un sofer alege sa nu incheie polita obligatorie de asigurare RCA, risca urmatoarele:
.
1. Amenzi usturatoare.
Amenzile sunt cel mai imediat pericol pentru soferii care aleg sa circule fara asigurare. Orice oprire de rutina poate rezulta in amenzi usturatoare care ajung si pana la 2000 de lei, de cateva ori pretul unei asigurari RCA pe un an.
.
2. Pierderea talonului.
Amenda nu este singura problema cu care se confrunta soferii care circula fara asigurare atunci cand sunt opriti de politie. Pentru contraventia circularii pe drumuri publice fara asigurarea RCA soferul risca sa piarda talonul masinii.
.
3. Suportarea daunelor in caz de accident.
Soferii neasigurati care provoca un accident se confrunta cu cheltuieli imense, stres si mult timp pierdut. Pe langa amenda contraventionala de 1000 pana la 2000 lei si ridicarea actelor masinii pana la dovada incheierii unei asigurari pe minim 6 luni, soferul vinovat trebuie sa plateasca din buzunar daune care pot ajunge cu usurinta la sume spectaculoase daca masina avariata este un model de fabricatie noua, implicit mai scump.
Cum scapi de amenda pentru RCA?
.
In mod evident, cea mai simpla si sigura modalitate de a scapa de amenda pentru RCA este aceea de o evita, reinnoind polita de asigurare la timp. Pentru ca soferii sa poata evita situatia neplacuta de a circula cu o polita RCA expirata fara ca macar sa isi dea sama, o serie de site-uri online pun la dispozitie o aplicatie de tip reminder, aplicatie care trimite mesaje de atentionare soferului cu un numar de zile inainte de expirarea politei.
Reinnoirea la timp a politei de asigurare RCA este singura modalitate garantata de a evita amenzile ce pornesc de la 1000 lei si pot ajunge si pana la 2000 de lei, iar atunci cand soferii incheie asigurarea din timp, au ragazul sa aleaga bine informat asiguratorul cu care doresc sa colaboreze, pentru cele mai bune tarife.
.
*PS
"Paza buna trece primejdia rea."
.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Aglomeratie in vama Negru Voda.
Romanii tot in Bulgaria petrec mini vacanta de 1 Mai ..
Valori de trafic în creştere, la această oră, la frontiera cu Bulgaria.
Cel mai aglomerat punct este Negru Vodă, unde timpul de aşteptare depăşeşte 50 de minute, în vreme ce la Vama Veche, Giurgiu şi Ostrov şoferii aşteaptă aproximativ 40 de minute (date actualizate sâmbătă – ora 11.30).
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă folosesc toate arterele de control disponibile.
La punctele de trecere din judetul Constanţa, sunt disponibile 8 benzi de control pe sensul de intrare în ţară şi 9 benzi, pe sensul de ieşire, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Ionela Pasat.
Pentru a afla, în timp real, date despre traficul de la frontieră, puteti accesa aplicaţia trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de frontieră române.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Hristos a Înviat!
Fie ca sarbătoarea Învierii Domnului să va arate calea spre fericire şi bucurie.
Paste fericit !!!
.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Constatarea amiabilă asigurare RCA Bulgaria.
.
Aproape 3.500 de accidente sunt provocate, anual, în România, de automobile înmatriculate în Bulgaria. Acestea sunt conduse de români care au vrut să evite plata taxei de mediu. Dacă eşti împlicat într-un accident rutier cu un astfel de autoturism, specialiştii economica.net îţi spun ce ai de făcut.
.
Anual, în România, au loc în jur de 10.000 de accidente în care sunt implicate automobile înmatriculate în alte state ale Uniunii Europene. „Dintre acestea, cel puţin o treime sunt maşini înmatriculate în Bulgaria. Este vorba despre 3.300-3.500 de accidente cu maşini cu număr de Bulgaria”, a declarat pentru economica.net Ionel Dima, vicepreşedintele grupului Avus, firmă specializată în regularizarea daunelor transfrontaliere.
.
Potrivit ultimelor date comunicate de Poliţie, la nivelul anului 2013, pe străzile din România circulau în jur de 110.000 de maşini cu număr de Bulgaria, majoritatea concetrate în judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Teleorman.
Procedura durează şi 3 luni
.
Problema este că procedura pe care şoferul păgubit trebuie să o urmeze pentru a-şi recupera dauna este cu mult mai anevoioasă decât în cazul unui accident în care sunt implicate maşini înmatriculate în România. De cele mai multe ori, şoferul păgubit trebuie să aştepte şi până la 2-3 luni până când dosarul său de daună este validat de asiguratorul bulgar. Mai mult decât atât, pot apărea chiar şi situaţii în care despăgubirea nu se mai plăteşte, după cum arată surse din zona asigurărilor. Dificultăţile sunt generate nu numai de faptul că procedura implică mai mult decât un asigurator dar şi pentru că maşinile cu număr de Bulgaria sunt înregistrate pe numele unor cetăţeni bulgari. De cele mai multe ori, aceştia sunt „profesionişti” în domeniu, ceea ce face ca ei să aibă înregistrate pe numele lor sute sau chiar mii de automobile. În acest context, identificarea proprietarului devine şi mai dificilă. Pe de altă parte, au existat foarte multe cazuri în care s-a întâmplat ca asiguratorul bulgar să întârzie plata daunelor luni întregi sau să nu-şi dea acceptul pe dosarul întocmit în România. Apar foarte des situaţii în care bulgarii nu sunt de acord cu sumele care reies din evaluările făcute de specialiştii români şi cer refacerea acestora.
Iată care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi!
.
Constatarea şi evaluarea daunei va fi făcută de un corespondent din România al asiguratorului bulgar, pe care îl găseşti accesând site-ul www.baar.ro. În partea stângă a paginii vei găsi un buton „Identificare corespondent” (FOTO 1). Pasul următor: după ce dai click pe acest buton, ţi se va deschide o pagină nouă (FOTO 2), unde va trebui să introduci datele inscripţionate pe poliţa de asigurare. În funcţie de aceste date, un soft îţi va indica corespondentul din România. Dosarul de daună e întocmit de această firmă şi trimis spre avizare asiguratorului bulgar.
.
Aşa se face constatarea amiabilă
Dacă eşti implicat într-un accident rutier uşor cu un şofer care conduce o maşină înmatriculată în România, poţi încheia o constatare amiabilă. Iată ce trebuie să faci!
.
Cei doi conducători auto trebuie să accepte soluţionarea prin procedura de constatare amiabilă. Luaţi datele tuturor martorilor la accident şi scrieţi-le pe formular în partea din dreapta sus, în câmpul cu numărul 5. Folosiţi un pix şi scrieţi cu majuscule, lizibil şi apăsat. Conducătorii celor două autovehicule implicate în accident completează împreună un singur formular.
Fiecare conducător completează corect şi complet una din secţiunile formularului de constatare amiabilă (fie cea din dreapta, fie cea din stânga – intitulate vehicul A şi vehicul B). Fiecare este destinată unuia dintre cei doi conducători, cu datele de identificare personale ale deţinătorului poliţei RCA, ale conducătorului vehiculului, ale vehiculului şi cele din poliţa de asigurare RCA.)
.
Realizaţi schiţa accidentului. Formularul include şi un spaţiu comun pentru realizarea schiţei accidentului. Următorul pas este depunerea formularului la compania de asigurare.
Sursa: click.ro
https://www.click.ro/utile/uite-cum-primesti-despagubiri-daca-te-tamponat-un-bulgar
PhotoPhotoPhoto
17.03.2018
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Adio samsari.
Restricţii la cumpărarea de maşini second-hand
Impozit special pentru persoanele fizice care vând mai mult de 2 autoturisme pe an.
.
Un proiect de modificare a Codului Fiscal iniţiat de mai mulţi parlamentari PSD impune restricţii privind comercializarea maşinilor second-hand.
41 de senatori şi deputaţi au iniţiat un proiect de modificare a Codului Fiscal, respectiv a art. 312 „Regimuri speciale pentru bunurile second-hand, opere de artă, obiecte de colecţie şi antichităţi”, prin care impun restricţii de comercializare a maşnilor second-hand. “Comercializarea autovehiculelor second-hand achiziţionate din afara ţării şi revândute în România se face doar de către persoanele juridice. Persoanele fizice pot achiziţiona o dată la doi ani un singur autovehicul second-hand pentru folosinţă proprie”, se arată în proiectul de modificare a Legii 227/2015 privind Codului Fiscal. Politicienii şi-au argumentat demersul prin necesitatea unei colectări mai eficiente a “impozitelor la bugetul de stat şi eliminarea operaţiunilor comerciale nefiscalizate de autovehicule second-hand achiziţionate în spaţiul intracomunitar şi revândute în România”. Asociaţie civilă: CE ne-ar putea sancţiona, aşa cum a făcut şi pentru taxele auto Proiectul a stârnit ample reacţii din partea Asociaţiei Civicus România.
.
“Proiectul de lege introduce o discriminare evidentă a cetăţenilor români faţă de ceilalţi cetăţeni europeni, existând potenţialul unor sancţiuni aşa cum s-a întâmplat în cazul taxei de mediu/timbru de mediu. De asemenea apare o limitare evidentă în contextul aliniatului 2, în ceea ce priveşte achiziţionarea de autovehicule second hand între cetăţenii români. Ce o sa facă cetăţenii care doresc să îşi vândă autovehiculul în cazul în care ceilalţi cetăţeni nu mai au dreptul să îl cumpere? Doreşte legiuitorul să introducă un monopol în favoarea unor firme private? Legiuitorul reprezintă cetăţenii care l-au votat sau producătorii de autovehicule noi sau firmele care doresc monopolul comerţului cu autovehicule second hand?”, au scris reprezentanţii asociaţiei pe pagina Senatului. Iniţiatorii spun că avem prea multe maşini second-hand Potrivit inspectorilor ANAF, citaţi de iniţiatori, comercializarea maşinilor second-hand de către persoane fizice şi juridice s-a făcut fără achitarea TVA şi a impozitului aferent, o mare parte dintre aceste operaţiuni nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale companiilor. În plus, susţin politicienii, în ultimii ani România se confruntă cu o creştere explozivă a înregistrărilor de maşini second-hand, fapt ce a dus la o îmbătrânire a parcului auto naţional, cu mult peste media UE şi la o poluare fonică şi de mediu pentru cetăţenii României. Conform statisticilor citate de iniţiatori, în prmele 8 luni ale anului trecut au fost înmatriculate aproximativ 340.000 de maşini second-hand, 71% dinre acestea având peste 10 ani vechime. Senatul este prima cameră sesizată, avizul final urmând să fie dat de Camera Deputaţilor. Termenul de adoptare tacită este 24 aprilie 2018.
Sursa: adevarul.ro
http://adevarul.ro/news/eveniment/restrictii-cumpararea-masini-second-hand-1_5a956d4bdf52022f7508dd69/index.html
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Masina SH.
Ghid anti-TEAPA:
cum verifici actele masinilor straine si actele false.
.
Asigurarea falsa este cel mai des intalnita la masini straine
Automobilele inmatriculate in Bulgaria au probleme cu actele
Sunt site-uri in toate tarile pe care poti intra si face verificari
.
Romania este o piata de desfacere uriasa pentru vehiculele vechi din alte tari. Nu degeaba este plin in Romania de masini straine aduse din toate tarile din vest, dar mai ales din Germania, Austria sau Marea Britanie. ACEST ARTICOL ESTE IN EGALA MASURA PENTRU CUMPARATORI CAT SI PENTRU POLITISTII DE LA RUTIERA.
.
Verificarea masinilor cu numere de Marea Britanie
Situatia masinilor cu numere straine este una pierduta de sub control de catre Politia Rutiera. Mai ales ca numarul automobilelor neinmatriculate in Romania creste de la zi la zi. Majoritatea sunt cele care au volan pe dreapta si numere de Anglia, un adevarat pericol public pentru soselele din tara noastra. O parte din aceste masini ajung sa fie dezmembrate, insa sunt destule care circula fara probleme in Romania, cu numerele si actele de acolo. Nu ar fi probleme daca aceste masini ar avea actele in regula, insa acest lucru se intampla extrem de rar.
Numai 1 masina din 10 care au numere englezesti circula cu actele corecte, legale si in regula. Iar acest lucru este usor de explicat de ce. In primul rand, pentru Numai 1 masina din 10 care au numere englezesti circula cu actele corecte, legale si in regula.ca o masina veche are de platit o asigurare mult mai scumpa. Este si cazul masinilor cu motoare puternice, care, la fel, scot mai multi bani din buzunarul proprietarului. Asa ca nu este de mirare ca englezii vor sa scape de fiarele vechi usor si le vand la bani de nimic, chiar daca pentru noi, romanii, par niste limuzine scumpe si exotice.
Am vazut in trafic zeci de BMW-uri Seria 7 model E65, automobile care costau de noi 100.000 de Euro, dar care au fost cumparate acum cu 3000-4000 de lire sterline. La fel si BMW-urile Seria 5 E60 sau modele de Mercedes-Benz, Audi, Jaguar sau Volkswagen fabricate dupa 2005, cu volan pe dreapta, masini bune dar care in timp ce englezii le vad ca pe niste vechituri care si-au trait viata, noi romanii le vedem ca pe niste bijuterii exotice. Trecand peste faptul ca volanul este pe partea gresita, mai exista cateva probleme grave.
Asigurarea din Anglia nu este valabila in Romania. Adica daca te loveste vreo masina cu numere "galbene" nu-ti ramane decat sa-l dai in judecata pe sofer. Asadar tu, ca sofer, nu prea esti avantajat. Asta in cazul fericit in care acea masina are asigurare valabila! Pentru ca, asa cum iti vei putea da seama extrem de usor, cazurile in care automobilele englezesti sa aiba asigurarea obligatorie valabila sunt o raritate.
.
Veriifcare asigurare ANGLIA:
https://www.askmid.com/
.
Verificare ITP ANGLIA:
https://www.gov.uk/topic/mot/get-check-mot
.
Cei care aduc masinile din Anglia le fac acte false la imprimanta, bazandu-se ca politistii romani habar nu au cum sa le verifice. Ceea ce este foarte adevarat. Ei bine, orice masina cu numere de Anglia poate fi la fel de usor verificata in ceea ce priveste RCA-ul ca si in cazul masinilor din Romania. Poti face exercitiul alegand un anunt aleatoriu de pe net cu o masina care este la vanzare si care are placuta de inmatriculare vizibila. Introduci numarul AICI si daca iti apare mesajul NO (...) is NOT showing as insured on the Motor Insurance Database today, acea masina nu este asigurata.
Ghici ce: am facut testul cu 15 masini gasite la noi pe site de vanzare, masini cu numere de Anglia, si niciuna nu are asigurarea valabila, chiar daca vanzatorul spune ca are acte valabile si asa mai departe. Acelasi exercitiu l-ar putea face incredibil de usor orice agent de la circulatie sau de la Politia Locala cu toate masinile inscrise in Anglia pe care le intercepteaza pe sosea: dureaza 1 minut sa le verifice valabilitatea asigurarii. Dar asta ar insemna chiar sa-si faca treaba pentru care sunt platiti din bani publici, ceea ce nu o sa vedem.
Mai mult, pe langa asigurare, poti sa verifici chiar si valabilitatea ITP-ului englezesc care se numeste MOT, intrand la fel de simplu AICI. Numai ca in acest caz, daca vrei sa verifici daca acea masina a fost inspectata de curand, iti trebuie o serie din talonul masinii. Daca esti un cumparator, o poti lua imediat din actele pe care ti le prezinta vanzatorul si poti sa faci verificarea online, prin telefon, sau daca esti politist de la rutiera cu exces de zel, poti sa verifici valabilitatea MOT-ului introducand in campul al doilea de pe site, sub campul dedicat numarului de inmatriculare, seria personala a masinii de pe fisa de ITP care iti e prezentata de sofer.
Cu alte cuvinte, poti in doi pasi sa stii daca vanzatorul care incearca sa-ti vanda o masina "pe Anglia" spune adevarul. In descrierea anunturilor, toti vanzatorii spun ca masina are acte valabile, ca este superba si impecabila si ca totul este in regula. Dar daca vei face aceste doua verificari, vei avea surprize mari: nu tu asigurare, nu tu ITP valabil. Adica dincolo de minciuna samsarului trebuie sa iei in calcul ca acel automobil este un cotet.
.
Verificarea masinilor cu numere pe Bulgaria
Nici cu masinile care au placute de Bulgaria nu ne este rusine. Si acestea au mari probleme la acte, in special cu privire la ITP si la asigurare. De fapt, este dovedit ca numai 1 masina din 5 are actele in regula, restul avand acte false, realizate cu sau fara stiinta soferului. Sunt multi cei care pun anunturi in Romania ca realizeaza prelungiri de ITP, asigurari sau transcrieri fara ca masina sa fie prezenta in Bulgaria. Evident, numai tepe bazate pe acte false.
In caz ca vrei sa cumperi o masina pe Bulgaria, intra AICI ca sa verifici valabilitatea asigurarii obligatorii a masinii. Trebuie insa sa stii seria de sasiu a masinii! Acest lucru e valabil si pentru Politistii Rutieri: fratilor, cand opriti o masina bulgareasca, bagati repede seria care este sub nasul vostru acolo si vedeti daca masina aia are sau nu asigurare, daca prezinta sau nu un pericol urias pentru siguranta rutiera. E foarte simplu!
.
Veriifcare asigurare BULGARIA:
http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=null&l=en
.
Verificare ITP BULGARIA:
https://rta.government.bg/images/Image/check-inspection/index.html
.
La fel este si cu Inspectia Tehnica a masinilor cu numere pe Bulgaria. Intra AICI ca sa vezi daca o masina anume are ITP-ul valabil. Nu-ti trebuie o facultate ca sa vezi in ce stare este o masina pe care vrei s-o cumperi sau una care te-a lovit sau pe care ai oprit-o in trafic ca si agent de politie. Ai nevoie doar de putin Google Translate si iti dai seama ca dureaza doar 2 minute ca sa-ti dai seama daca acea masina are inspectie valabila sau nu. Sfatul nostru este sa realizezi ITP-ul la RAR Romania, pentru ca mai nou poti face inspectia masinilor cu numere straine si in tara.
.
Sursa: 4tuning.ro
https://www.4tuning.ro/ghidul-soferului/ghid-anti-teapa-cum-verifici-actele-masinilor-straine-si-actele-false-25101.html
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded