Profile cover photo
Profile photo
Negociaza Pret Asigurare
19 followers -
Asigurari Bulgaria IEFTINE
Asigurari Bulgaria IEFTINE

19 followers
About
Negociaza's posts

Post has attachment
Atentie la asigurarile false.
Asigurarile sunt fals intocmite si apoi anulate.
Mii de asigurari de Bulgaria au fost anulate in luna Martie 2017.
Verificati valabilitatea asigurarii pe website-ul Fondului de Garantare a Asigurarilor din Bulgaria.
.
Masinile cu numar de Bulgaria au mari probleme, asigurarile RCA le-au fost anulate.
La inceputul lunii Martie 2017, asiguratorul bulgar DALLBOGG Life and Health EAD a anulat cateva mii de asigurari emise de brokerul BULROM Global Group EOOD din Bulgaria.
Asigurarile anulate au fost cele emise in lunile Decembrie 2016, Ianuarie 2017 si Februarie 2017. Este vorba despre cateva mii de asigurari.
Motivul pentru care acele asigurari au fost anulate este un litigiu comercial intre brokerul bulgar BULROM Global Group EOOD si compania de asigurari DALLBOGG Life and Health EAD.
DALLBOGG invoca faptul ca exista o clauza in contractul de asigurare care prevede ca la schimbarea propietatii asupra vehicolului, asiguratorul are dreptul sa solicite plata unei sume suplimentare sau anularea contractului de asigurare.
Nu stim care este adevarul, dar ceea ce stim sigur este ca asiguratorul bulgar DALLBOGG Life and Health EAD a anulat DOAR asigurarile emise de BULROM Global Group EOOD.
Am facut cateva verificari autorizate si asigurarile emise de alti brokeri din Bulgaria nu sunt anulate.
Brokerul BULROM Global Group EOOD din Bulgaria este reprezentat in Romania in calitate de partener si colaborator de catre firma RECREX S.R.L din Suceava.
Aceste asigurari au fost intocmite si vandute la biroul RECREX din Suceava cat si la punctele de vanzare ale Destine Broker si Transilvania Broker din toata tara.
.
http://www.recrex.net/
https://brgins.com/
https://www.facebook.com/Recrex-Romania-504045019782117/
.
Pentru vanzarea online au fost folosite cateva persoane fizice din Craiova, Pitesti,Turnu Severin si Targu Jiu care se foloseau de cateva website-uri prin care negociau preturile cu clientii.
.
http://www.asigbg.com/
http://actebulgaria.ro/
http://www.bulgaria-asigurari.ro/
http://rcaobligatoriu.ro/
.
Aceste website-uri induc in eroare potentialii clienti pentru ca au numere de telefon si adrese diferite dar in realitate apartin acelorasi persoane si vand online aceleasi asigurari dar cu preturi diferite.
Toate aceste website-uri colecteaza date si raspund clientilor prin intermediul aceleiasi adrese de email: asigurarebulgaria@yahoo.com
Documentele originale erau apoi expediate clientilor din toata tara prin intermediul firmelor de curierat cu plata ramburs in contul unei persoane fizice.
Utilizatorii romani care au cumparat asigurari de la birourile respective cat si cei care le-au comandat online nu stiu ca le-au fost anulate asigurarile si circula fara nici o grija.
Nu stim daca cei de la RECREX, de la Destine Broker sau cei din CRAIOVA care vindeau asigurarile online sunt obligati sa anunte clientii despre cele intamplate dar motivul pentru care nu o fac este ca vor sa evite reclamatiile la Politie sau restituirea sumelor incasate clientilor pentru acele asigurari.
Este vorba de cateva mii de asigurari iar preturile medii ale asigurarii anuale la aceste autovehicule sunt intre 350 si 550 Euro in functie de capacitatea cilindrica a autovehicolului asigurat.
Cert este ca RECREX S.R.L, Destine Broker cat si cei din CRAIOVA au incasat comisioanele cuvenite din partea clientilor pentru vanzarea acelor asigurari.
Asteptand sa se intample sau nu incidente in trafic pentru ca apoi sa dea vina pe asiguratorul bulgar spune multe despre moralitatea acestei afaceri.
Pagubitii care sunt prinsi in trafic risca dosare penale pentru circulatia cu autovehicule radiate si amenzi usturatoare pentru lipsa asigurarii obligatorii de tip RCA.
Dati-va seama ce se se intampla daca aceste masini produc un accident si nu au asigurare RCA valabila.
Probabil vor ajunge la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii si apoi in instanta.
.
Nu stim daca BULROM Global Group EOOD din Bulgaria avea dreptul de a utiliza date cu caracter personal conform legii Legii nr. 677/2001, avand in vedere ca nu este autorizat la ANSPDCP.
Credem insa ca era obligatoriu ca acele asigurari sa aiba atasata o traducere in limba romana si clientul sa fie informat despre anumite clauze din acel contract de asigurare.
.
Nu stim cum va putea gestiona RECREX S.R.L acele dosare de dauna avand in vedere ca este direct implicat in acest conflict de interese cu asiguratorul Bulgar.
Faptul ca RECREX S.R.L. nu publica aceste informatii pe website, pe facebook sau prin intermediul mass media este lesne de inteles ca sunt complici sau vinovati de aceasta situatie.
Nici Destine Broker nu face publica aceasta informatie pe website, sau multumit doar sa distribuie angajatilor acele documente ( din atasament ) primite de la RECREX.
Cei din online cu website-urile in discutiile telefonice ii denigreaza pe cei de la DALLBOGG pe spatele carora au trait cativa ani buni.
Tot ce parea lapte si miere in relatiile DALLBOGG si RECREX sa transformat intr-o otrava perfida care face victime colaterale.
Exista semnale ca si-au dat teapa reciproc sau exista o intelegere ascunsa iar beneficiile vor fi impartite prieteneste cand se vor linisti apele.
.
Pentru a ne convinge cat de grava este situatia pe website-ul RECREX.net gasim urmatoarea informatie:
Utilizatorii de masini inmatriculate in Bulgaria, obligati sa-si reinnoiasca la timp polita RCA. Cei care care nu au asigurarea valabila risca radierea autovehiculului si amenda contraventionala.
http://www.recrex.net/
http://www.recrex.net/media/utilizatorii-de-masini-inmatriculate-in-bulgaria-obligati-sa-%C5%9Fi-reinnoiasca-la-timp-poli%C5%A3a-rca-cei-care-care-nu-au-asigurarea-valabila-risca-radierea-autovehiculului-si-amenda-contraventionala/
.
Valabilitatea politei de asigurare bulgareasca se poate verifica online pe website-ul Fondului de Garantare a Asigurarilor din Bulgaria.
http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=1,3&l=en
.
.
Sursa: ZiarulProfit
http://www.ziarulprofit.ro/index.php/masinile-cu-numar-de-bulgaria-au-mari-probleme-politele-rca-au-fost-anulate-de-bulgari/
.
Photo

Post has attachment
Simona Halep.
Finala Roland Garros 2017.
"Pariez tot ce am că va câștiga!"
.
Jucătoarea cehă Karolina Pliskova a rămas impresionată de intensitatea jocului prestat de Simona Halep în semifinala de la Roland Garros, în meciul câștigat de româncă, scor 6-4, 3-6, 6-3.
Pliskova a pierdut implicit și lupta cu Simona Halep pentru locul 1 în clasamentul WTA, poziție pe care cehoaica ar fi atins-o dacă ar fi reușit să o învingă pe Simona Halep.
Românca va prelua șefia clasamentului WTA cu condiția să o învingă în finală pe Ostapenko.
.
Sâmbătă, 10 iunie 2017, ar putea fi o zi istorică pentru România! După aproape patru decenii, o româncă ar putea triumfa din nou la Roland Garros. Şi, pentru prima oară, cea mai bună tenismenă din lume ar putea fi de-a noastră.
La 25 de ani, Simona Halep este la un singur meci de numărul 1 mondial. Dacă va lua trofeul de la Paris, românca va deveni cea mai bună tenismenă din lume, pe primul loc în mult râvnitul top WTA!
La patru anișori, fetița din Constanța începea „joaca serioasă” cu mingea de tenis
Deși foarte tânără, sportiva are în spate ani mulți de antrenamente, concursuri, disciplină, autocontrol, eșecuri, victorii. A început să lupte pentru visul ei la numai patru anișori, când alți copii jucau „Șotron”, se dădeau în leagăn sau „disciplinau” sau „dezordonau” jucării.
Sursa:
http://a1.ro/news/sport/cum-a-crescut-mare-simona-halep-de-la-baietelul-din-poza-cu-hagi-la-dubla-finalista-roland-garros-galerie-foto-id666648.html
.
Experiența Simonei e superioară, entuziasmul Jelenei contagios » Cum arată duelul surpriză dintre Halep și Ostapenko
Finala de la Roland Garros e o bătălie dintre o favorită și o surpriză. În ton cu circuitul feminin, în care mereu e indicat să te aștepți la ceva ieșit din comun. Prezența Simonei în ultimul act vine însă firesc, conform cu rezultatele ei din această primăvară și cu afecțiunea pentru zgură.
O afecțiune uneori pusă în umbră de performanțele de pe hard sau iarbă, dar niciodată anulată. A câștigat titlul la Madrid, a ajuns în finală la Roma și în semifinale la Stuttgart, a făcut două meciuri excelente în Fed Cup.
Dacă Simona Halep se va impune astăzi va deveni lider mondial, pentru prima dată în carieră, urmând să le depășească pe Kerber, Pliskova și Williams. Simona ar putea ajunge prima româncă din istorie care ocupă locul 1 WTA.
În plus va fi a doua jucătoare din România care triumfă la un turneu de Grand Slam, după Virginia Ruzici, care s-a impus la Roland Garros, în 1978.
Simona Halep, 25 de ani, este la a doua finală de Roland Garros din carieră, după cea din 2014, pierdută contra rusoaicei Maria Șarapova, 4-6, 7-6, 4-6, în urma unui meci extrem de tensionat. De partea cealaltă, Ostapenko, 20 de ani, este la prima finală într-un turneu de Grand Slam.
Sursa:
http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/experienta-simonei-e-superioara-entuziasmul-jelenei-contagios-cum-arata-duelul-surpriza-dintre-halep-si-ostapenko-513154.html
.

Photo

Post has attachment
Asigurari Bulgaria
Asigurari Bulgaria 3 Luni
Asigurari Bulgaria pe 3 Luni
PRETURI Asigurari Bulgaria.
Oferta preturi Asigurari Bulgaria
Preturi Asigurari Bulgaria pe 3 Luni
.
Oferta este valabila in perioada 02 Iunie 2017 - 20 Iulie 2017.
VELMAR BROKERS LTD Varna intermediaza incheierea politelor de asigurare.
DALLBOGG Insurance este partenerul nostru pentru aceasta oferta.
Este o oferta REALA si AVANTAJOASA in conditiile in care preturile Asigurarilor de Bulgaria sunt in continua crestere.
.
Preturi aproximative ale asigurarii pentru Autovehiculele apartinand proprietarilor sau firmelor inregistrate in BLACK LIST:
Preturi Asigurare 3 LUNI:
1. Capacitate cilindrica 1000 -1600 CMC - 120 Euro / 3 Luni
1. Capacitate cilindrica 1601 -1800 CMC - 125 Euro / 3 Luni
2. Capacitate cilindrica 1801 - 2000 CMC - 130 Euro / 3 Luni
3. Capacitate cilindrica 2001 - 2500 CMC - 160 Euro / 3 Luni
4. Capacitate cilindrica 2501 - 8000 CMC - 180 Euro / 3 Luni
.
ASIGURARI Bulgaria Ieftine
Avem colaborare cu peste 16 Societati de Asigurare din Bulgaria.
Reinnoim Asigurari de Bulgaria pentru peste 2600 de Clienti din Romania.
Oferim clientilor suport privind daunele si despagubirile in cazul Constatului Amiabil.
Suntem de 6 Ani pe piata, avem colaboratori in Bacau, Fagaras, Iasi, Suceava si Vaslui.
.
ASIGURARILE de BULGARIA
Sunt asigurari obligatorii care acopera riscul doar pentru daunele provocate celeilalte parti implicate in accident
Asigurarile de Bulgaria sunt recunoscute in toate tarile membre UE dar si non-UE.
Conditiile au fost stabilite la Geneva prin DIRECTIVA CONSILIULUI EUROPEAN ( 72/166/CEE )
Asigurarile de Bulgaria respecta normele CEA ( Comitetul European de Asigurari ) privind principiile liberei circulatii
.
CARTEA VERDE:
Asigurarile de Bulgaria vin insotite de CARTE VERDE.
BULGARIA a aderat la sistemul CARTE VERDE in 1971
Cartea Verde ESTE OBLIGATORIE pentru a putea circula in afara Bulgariei.
Cartea Verde este un document recunoscut in peste 40 de tari majoritatea membre UE dar si non-UE.
Scopul sistemului CARTE VERDE este acela de a facilita libera circulatie a vehiculelor peste granite si de a proteja interesele victimelor autovehiculelor inmatriculate in strainatate.
.
Vizitati-ne pe website:
www.asigurari-bulgaria-ieftine.ro
http://www.asigurari-bulgaria-ieftine.ro
.
Sau dati-ne un LIKE pe facebook:
https://www.facebook.com/asiguraribulgariaieftine
.
Contactati-ne
Vom raspunde imediat solicitarii Dumneavoastra.
.
IONEL
0785 192 141
BROKER Asigurari BG
.
Photo

Post has attachment
Clientii nostri sunt mai protejati decat ai lor ...
Analizand intamplarile nefericite ale miilor de posesori de autovehicule inmatriculate in Bulgaria care au incheiat asigurari prin brokerul Bulrom Global Group si carora le-au fost anulate asigurarile, simtim o tresarire de orgoliu si felicitam clientii nostri pentru decizia luata in aceasta colaborare.
Toata consideratia.
Echipa.
Ionel, Stoyan, Natalia, Loredana si Hristina.

Photo

Post has attachment
Asigurari Bulgaria anulate.
Asigurare Bulgaria anulata.
Mega teapa cu asigurari de Bulgaria.
La inceputul lunii martie 2017, asiguratorul bulgar DALLBOGG Life and Health EAD a anulat cateva mii de asigurari emise de brokerul BULROM Global Group EOOD din Bulgaria.
Asigurarile anulate au fost cele emise in lunile Decembrie 2016, Ianuarie 2017 si Februarie 2017. Este vorba despre cateva mii de asigurari.
Motivul pentru care acele asigurari au fost anulate este un litigiu comercial intre brokerul bulgar BULROM Global Group EOOD si compania de asigurari DALLBOGG Life and Health EAD.
DALLBOGG invoca faptul ca exista o clauza in contractul de asigurare care prevede ca la schimbarea propietatii asupra vehicolului, asiguratorul are dreptul sa solicite plata unei sume suplimentare sau anularea contractului de asigurare.
Nu stim care este adevarul, dar ceea ce stim sigur este ca asiguratorul bulgar DALLBOGG Life and Health EAD a anulat DOAR asigurarile emise de BULROM Global Group EOOD.
Am facut cateva verificari autorizate si asigurarile emise de alti brokeri din Bulgaria nu sunt anulate.
Brokerul BULROM Global Group EOOD din Bulgaria este reprezentat in Romania in calitate de partener si colaborator de catre firma RECREX S.R.L din Suceava.
Aceste asigurari au fost intocmite si vandute la biroul RECREX din Suceava cat si la punctele de vanzare ale Destine Broker si Transilvania Broker din toata tara.
Pentru vanzarea online au fost folosite cateva persoane fizice din Craiova, Pitesti,Turnu Severin si Targu Jiu care se foloseau de cateva website-uri prin care negociau preturile cu clientii.
.
Pentru lipsa RCA obligatoriu, soferii risca amenzi cuprinse între 1.000-2.000 lei
Daca detinatorul vehiculului nu face dovada asigurarii acestuia, dupa 30 de zile de la data aplicarii masurii prevazute anterior, politia rutiera dispune radierea din evidenta a vehiculului, potrivit art. 76, alin. 3 din Codul Rutier.
.
Verificare asigurare de Bulgaria:
Valabilitatea asigurarii se poate face online la adresa:
http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=1,3&l=bg
.
Citeste mai mult la:
https://www.ziarulprofit.ro/index.php/masinile-cu-numar-de-bulgaria-au-mari-probleme-politele-rca-au-fost-anulate-de-bulgari/

Photo

Post has attachment
RECORD la înmatriculările auto
La o mașină nouă, șase "RABLE" înmatriculate.
Înmatriculările de autoturisme în România au crescut în primele patru luni ale acestui an cu 74,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, până la 196.183 de unităţi, potrivit datelor publicate vineri de către Direcţia Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).
.
Înmatriculările de vehicule noi au înregistrat în luna aprilie un număr de 9.776 vehicule noi ceea ce reprezintă un plus de 0,4% faţă de aprilie 2016.
Cele mai multe solicitări, în funcţie de numărul unităţilor înmatriculate, au vizat mărcile: Dacia - 1.593 (cu o scădere de 5,46% faţă de aprilie 2016), Skoda - 661 (cu o scădere de 0,15%), Ford - 607 (cu o creştere de 36,24%), Volkswagen - 585 (cu o creştere de 8,33%) şi Renault - 506 (cu o creştere de 10,48%). Cea mai redusă frecvenţă a vizat mărcile: Bentley, Ferrari, Shuang Huan, Tesla - 1 bucată, Chevrolet, Ford-CNG-Technik - 2 bucăţi, Alfa Romeo, Maserati - 3 bucăţi, Subaru - 4 bucăţi şi Jaguar - 10 bucăţi.
Sursa: DC News
https://www.dcnews.ro/record-la-inmatricularile-auto-la-o-ma-ina-noua-ase-rable-inmatriculate_542696.html
Photo

Post has attachment
Mii de asigurari anulate.
Mega teapa cu asigurari de Bulgaria.
.
Recrex, firma din Suceava care a activat ca reprezentant de daună al Dallbogg, a notificat Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR) că a reziliat contractul cu firma din Bulgaria, au arătat, pentru Profit.ro, mai multe surse, inclusiv oficiale. Loss-adjusterul din Suceava susține că a achitat în contul daunelor provocate de clienți cu RCA la Dallbogg, care au produs daune pe teritoriul României, aproximativ 400.000 de euro pe care nu i-a mai recuperat de la asigurător, așa cum era firesc. Recrex solicită, în acest context, ca banii să îi fie returnați de către Biroul Carte Verde. Potrivit principiului de funcționare al sistemului internațional Carte Verde, în situația unei daune transfrontaliere, cel care achită dauna către păgubit este corespondentul local al asigurătorului, în acest caz Recrex.
Potrivit principiului de funcționare al sistemului internațional Carte Verde, în situația unei daune transfrontaliere, cel care achită dauna către păgubit este corespondentul local al asigurătorului, în acest caz Recrex.
Corespondentul ar trebui să primească suma respectivă de la asigurător, în acest caz Dallbogg. Dacă acest lucru nu se întâmplă, corespondentul este îndreptățit să solicite sumele achitate de la biroul Carte Verde din țara unde s-a petrecut dauna, în acest caz BAAR. Mai departe, biroul Carte Verde din țara unde s-a întâmplat dauna se va duce să recupereze banii de la Biroul Carte Verde din țara de unde este înmatriculat automobilul condus de șoferul vinovat, în acest caz Bulgaria. În ultimul pas, Biroul Carte Verde din Bulgaria va încerca să își recupereze paguba tot de la Dallbogg.
.
Dallbogg ataca in instanta si anuleaza mii de polite de asigurare emise de Bulrom Insurance Broker.
Bulrom Insurance Broker este partener oficial al Recrex si pina de curand principalul partener al Dallbogg.
Bulrom Global Group, spun surse apropiate situației, a adus vânzări semnificative Dallbogg, firmă care era aproape necunoscută în Bulgaria în urmă cu 4-5 ani când a început afacerile cu polițe vândute românilor. În fapt, susțin sursele citate, pentru o lungă perioadă de timp, cel mai important business al Dallbogg au fost tocmai vânzările din România.
Anul trecut, însă, relațiile au început să se răcească iar în prezent există un conflict deschis, inclusiv cu laturi penale.
.
Dallbogg susține că Bulrom Insurance Broker i-a adus un prejudiciu de circa 800.000 de euro prin neplata primelor încasate de la clienții din România. În acest sens, spun surse apropiate, bulgarii au formulat și o plângere penală în țara de origine. Pe de altă parte, asigurătorul de la sud de Dunăre a declanșat acțiuni și pe latură civilă. Folosindu-se de o interepretare a legii din Bulgaria, ei au anulat în ultimele câteva luni aproape 6.000 de polițe vândute românilor. Legea bulgară spune că asigurătorul are dreptul să solicite asiguratului o primă mai mare dacă se constată că s-au schimbat condițiile
inițiale de asigurare. În acest caz, avocații Dallbogg au arătat că mașinile au fost conduse în România, deși sunt înmatriculate în Bulgaria, prin urmare, condițiile de risc s-au schimbat. Cum în România daunalitatea este mai mare decât în Bulgaria, Dallbogg a solicitat o diferență de primă și, ulterior, a anulat mai multe polițe. De partea cealaltă, intermediarul susține că cererea Dallbogg nu este justificată, întrucât prețul polițelor vândute către români nu era același cu cel al asigurărilor vândute către bulgari. Cu alte cuvinte, arată aceștia, diferența de risc era deja inclusă în primă, prețul “pentru români” find din start de 2-3 ori mai mare decât cel pentru bulgari, deși mașinile erau înmatriculate în aceeași țară.
.
Pentru lipsa RCA obligatoriu, şoferii riscă amenzi cuprinse între 1.000-2.000 lei
Dacă deţinătorul vehiculului nu face dovada asigurării acestuia, după 30 de zile de la data aplicării măsurii prevăzute anterior, poliţia rutieră dispune radierea din evidenţa a vehiculului, potrivit art. 76, alin. 3 din Codul Rutier.
.
Verificare asigurare de Bulgaria:
Valabilitatea asigurarii se poate face online la adresa:
http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=1,3&l=bg
.
Sursa: Profit.ro
https://www.profit.ro/must-read/exclusiv-cel-mai-nou-jucator-rca-asteptat-sa-salveze-piata-are-probleme-chiar-inainte-de-a-incepe-vanzarile-dallbog
Photo

Post has attachment
HRISTOS va Învia !!!
Fie ca sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să-ţi aducă cele 4 taine divine: încredere, lumină, iubire, speranţă. Clipe de neuitat alături de cei dragi şi numai realizări !
.
Hristos a înviat din morţi…
Acum toate s-au umplut de lumină: şi cerul şi pământul şi cele dedesubt. Deci să prăznuiască toată făptura Învierea lui Hristos, întru care s-a întărit.
Hristos a înviat din morţi…
Ieri m-am îngropat împreună cu Tine, Hristoase, astăzi mă scol împreună cu Tine, înviind Tu. Răstignitu-m-am ieri, împreună cu Tine, Însuţi împreună mă preamăreşte, Mântuitorule, întru Împărăţia Ta.
Ipacoi, gl. al 4-lea
.
Photo

Post has attachment
Ca sa nu ne plictisim, inventam noi taxe sau impozite ...
Pam pam ..
.
Guvernul încearcă să oprească invazia actuală de mașini second-hand, resimțită încă din această lună după eliminarea timbrului de mediu, cu o taxă similară celei care i-a ajutat pe germani să scape de mașinile vechi.
.
"Confirmăm că este în lucru introducerea unei taxe de intrare în orașe mari. Pentru România, este în lucru introducerea, în locul timbrului de mediu, a unei taxe de intrare în marile orașe, care presupune o plată în funcție de noxe și de combustibil plus un sticker, cu o anumită culoare, pe anumite zone ale unui oraș. Astfel, pentru ca un șofer să poată intra cu o mașină poluantă în centrul orașului, de exemplu, el va trebui să plătească o anumită taxă și va primi în schimb un anumit sticker cu o culoare care îi va permite accesul. Din acest moment este în lucru și o «zonare» a Bucureștiului", au arătat surse autorizate, la solicitarea Profit.ro.
Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a confirrmat vineri că grupul de lucru format la ministerul pe care îl conduce s-a inspirat în elaborarea înlocuirii timbrului de mediu din sistemele unor orașe precum Budapesta, Londra sau Milano, care permit accesul autovehiculelor în centrul acestor orașe prin plata unei taxe.
Timbrul de mediu, înlocuit cu o nouă taxă calculată în funcţie de zonă şi de norma de poluare a maşinii
.
În Germania, pentru mașini este eliberată o vignetă care permite sau nu accesul în orașe, în zone numite "Umwelt". Astăzi, limita de acces este Euro 4, iar mașinile sub acest nivel nu au dreptul să circule pe teritoriul marilor orașe. De asemenea, nivelul impozitelor este diferențiat în funcție de gradul de poluare - și aici fiind vorba despre o ierarhizare - în momentul verificării periodice a mașinii.
Sursele citate au arătat însă că oficiali din conducerea Ministerului Mediului se opun unui impozit diferențiat.
Guvernul estimează însă că va dura o anumită perioadă până când noul sistem va fi introdus, deoarece este nevoie ca Registrul Auto Român să se doteze cu echipamente eficiente de măsurare a noxelor și a emisiilor de CO2, dar și a altor tipuri de emisii.
.
Sursa: Romaniatv.net
http://www.romaniatv.net/taxa-auto-pe-baza-de-stickere-colorate-lipite-in-parbriz-in-locul-timbrului-de-mediu-pentru-a-intra-in-marile-orase-din-romania_342684.html

Photo

Post has attachment
Șoferii nu mai primesc înapoi banii din taxa auto
Taxa auto deja plătită de șoferi și care trebuia restituită acestora într-un interval de 5 ani nu va mai fi dată înapoi, deoarece ordonanța care permitea rambursarea a fost anulată de la 1 februarie. Ordonanța impunea plata taxei de timbru, dar și restituirea banilor deja achitați. Cum timbrul de mediu a fost anulat din această lună, și restituirea banilor este anulată.
.
Ordonanța în cauză poate fi citită AICI.
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/145868
.
Acum, Ministerul Mediului, care gestionează taxa auto, transmite că pentru restituirea banilor este necesară o nouă ordonanță. Până acum, însă, autoritățile au făcut tot posibilul să nu restituie această taxă, stabilind procedura de restituire anulată acum doar la presiunea Comisiei Europene, astfel că este greu de crezut că vor emite benevol o nouă procedură în baza căreia banii să fie dați înapoi.
.
''Având în vedere abrogarea OUG nr. 9/2013, contribuabililor nu li se vor mai restitui, pe cale administrativă, sumele în speță. Restituirea pe cale administrativă a acestor sume poate fi realizată doar în baza unui nou act normativ ce ar trebui emis în perioada următoare'', este precizarea Ministerului Mediului.
Informația a fost anunțată prima dată de către portalul specializat în informații juridice AvocatNet.ro.
Sursa: PROFIT.ro
http://www.profit.ro/stiri/social/oficial-minister-soferii-nu-mai-primesc-inapoi-banii-din-taxa-auto-16614192

Photo
Wait while more posts are being loaded