Profile cover photo
Profile photo
Dr. Markó Lóránt bőrgyógyász
21 followers
21 followers
About
Posts

Post is pinned.Post has attachment
Add a comment...

"Azok vagyunk amit ismételten teszünk. A kiválóság ezért nem cselekedet, hanem szokás." - Arisztotelész
Add a comment...

Post has attachment
Ismét itt az ősz, kezdődik az esztétikai szezon. Ennek alkalmából új kedvezmények érhetőek el honlapomon:
http://www.drmarko.hu/kedvezmenyek
Add a comment...

Post has attachment
Belkyra - Európai bevezetés: 2017. január
-
Az áll alatti zsírszövet nem műtéti kezelésében újdonságnak számító, FDA engedélyezett készítményt néhány éve Amerikában és Kanadában sikerrel és jó eredménnyel használják. Erre a sikerre alapozva a gyártó Allergan cég (Botox gyártója) döntött az európai bevezetésről. Így a készítmény az elsők között Magyarországon is elérhető lesz 2017. januárjától Belkyra néven. A 12 országban történő bevezetésről Budapesten tartották az európai konferenciát 2016. december 3-án.
-
A készítmény sok más módszertől eltérően nemcsak zsugorítja, hanem el is öli a nem kívánt zsírsejteket: emiatt a hatás tartós. Egyelőre csak az áll alatti kontúr javítására engedélyezett, azonban a következő 5-10 évben az alkalmazási terület kiszélesítése várható, ami a makacs zsírszövet kezelésében egyelőre nem látott, teljesen új távlatokat nyithat.
-
Érdekli a készítmény? Szeretettel várom a készítménnyel kapcsolatos kérdéseket, véleményeket!
Ha érdekesnek találja, ossza meg!
-
Hamarosan további hírek várhatóak a készítménnyel kapcsolatosan...
Photo
Photo
2016-12-03
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
A Ridikul.hu-val készítettünk egy cikket a melanomáról, napozásról, szoláriumról. Érdeklődők figyelmébe ajánlom: http://ridikul.hu/2016/07/22/melanoma-a-fiatalok-is-veszelyben-lehetnek/
Add a comment...

Post has attachment
Szakmai hír:
Vizsgálatok szerint a 30-as életévek előtt megkopaszodó férfiak esetén (androgén alopécia) az elhízás, metabolikus szindróma, szív- és érrendszeri betegségek, sterilitás kockázata fokozott lehet. Ennek oka, hogy tüneteiket a női polycystás ovárium (PCO) szindróma férfi fenotípusú megfelelőjének tartják.
Források: S. Sanke et al, JAMA Dermatol. Published online June 15, 2016. doi:10.1001/jamadermatol.2016.1776; kép: http://www.society19.com
Photo
Add a comment...

Post has attachment
A napfény kerülése is kockázati tényező! - FONTOS kutatási eredmény:

Közel 30.000 svéd nőt 20 évig követve megállapították, hogy a napozás bár növelte a rákos megbetegedések számát, de a szív- és érrendszeri halálokok csökkentése révén 0,6 - 2,1 évvel megnyújtotta az életet.
A napfény kerülése a dohányzáséval összemérhető egészségügyi kockázatot jelentett.
Felvetették, hogy a 25-OH D-vitamin szintje esetleg csak jelzi a napfény hatását, de nem önmagában felelős az észlelt egészségnyereségért. A teljes cikket itt olvashatja angol nyelven: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/joim.12496/full

Saját értékelés: Családi kockázat, világos bőrszín, leégésre hajlamos bőr esetén továbbra is tanácsos a fokozott fényvédelem, hisz ez esetben a melanoma kockázata nagyobb, mint az egyébként várható egészségnyereség. A melanoma és az UV fény további kockázatairól alább olvashat: http://www.drmarko.hu/anyajegy-szures

Bár a cikknek a szerzők szerint is vannak korlátai és további vizsgálatokat javasoltak, úgy tűnik, a leégés szigorú mellőzése mellett a napozás populációs szinten a melanomás esetek előfordulásától vélhetően magasabb fokú szív- és érrendszeri védelmet nyújthat.
A melanoma emelkedett kockázatát rendszeres anyajegyszűréssel csökkenthetjük.

Ha érdekesnek találta a cikket, írjon véleményt, ossza meg bátran!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ha az alábbi jelenséget észleli, forduljon orvoshoz!
A Raynaud-jelenség lényege, hogy különféle hatások (leggyakrabban hideg) eredményeként az erek kóros összehúzódása jelentkezik. Emiatt a kéz artériás áramlása jelentősen lecsökken, a kéz elsápad. Mivel az érösszehúzódás tartós, oxigén hiány lép fel, aminek következtében a kéz lelilul. Amikor az erek ismét elernyednek, a vér elárasztja a kezet, ami ezért kivörösödik. A tünetegyüttest fájdalom kísérheti.
Forrás: http://archderm.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2471544
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded