Profile cover photo
Profile photo
cik iffah
a dreams is a wish
a dreams is a wish
About
Posts

Post has attachment
Seringan-ringannya Seksaan Ahli Neraka
Assalamualaikum.. lama betul bercuti-cuti Malaysia saya ni.. ok lah.. harini saya kongsikan benda ni pula.. hokeh....? Rasulullah s.a.w. bersabda : “Seringan-ringannya seksaan ahli neraka, iaitu seseorang diberi dua alas kaki dari api maka alas itu di ikat ...
Seringan-ringannya Seksaan Ahli Neraka
Seringan-ringannya Seksaan Ahli Neraka
misseffah-ara.blogspot.com

Post has attachment
Nama-nama hari kiamat berdasarkan Al Quran
Assalamualaikum... banyaknya benda jadi selama saya bercuti ni.. hahah.. tapi apa-apa pun, sebagai pembukaan saya kongsikan sedikit info yang berguna. Nama-nama hari kiamat berdasarkan Al Quran 1.Yaumul qiamah (An Nisa' ayat 87) 2.Yaumuttaghobun ( At Taghob...

Post has attachment
Mini Pencarian Bloglist Jan - Dec 2019 by S.K
Assalamualaikum.. jom kita join lagi segmen, pencarian bloglist ni... [Klik banner untuk join] Hmm.. seriously, saya tertarik dengan banner dia.. wahhh... cantik sangat... kena ikut beberapa step jak pun kalau mau join... 1. Follow Blog dan IG cik penganjur...

Post has attachment
Cik Iffah Balik Kudat..??
Assalamualaikum... wah.. 23hb November ni, saya balik kudat.. rasa semangat dia ni lain macam sikit.. hahah... eh..eh.. rasa macam mau packing semua barang pula bawa balik... " amboiiii... macam tidak mau balik kerja pula.. hahaha.." Hmmm... biarlah orang m...

Post has attachment
Doa Harian #4 (asas)
Assalamualaikum saya mau kongsi pasal doa-doa pula hari ni..Ini doa-doa yang basic ya kita kongsi kan.. sebab kadang-kadang kita ambik remeh pula perkara yang basic... moga bermanfaat semua.,..InshaAllah.. hari yang mulia...kita berkongsi pengetahuan. Antar...
Doa Harian #4 (asas)
Doa Harian #4 (asas)
misseffah-ara.blogspot.com

Post has attachment
Tentang DAJJAL...
Assalamualaikum.. hari ni saya mau carita pasal ni.../ tentang dajjal.. siapa dajjal..?? Syaitan..?? Iblis...??? so.. mari susuli perkongsian di bawah ni.. Siapa Dajjal? ⛄ Dajjal ialah seorang manusia, yang telah ditangguhkan ajalnya. Dia diberi kelebihan o...

Post has attachment
Blog Bertukar Wajah.?? - NORTAQIFA ABD SHAIDI
Assalamualaikum..semua..ok pepagi nie saya mau cerita pasal blog bertukar wajah..?? ehhh.. ingat transformer kah macam mana..?? Hahaha.. ok..if uve been here for a few time.. kamu boleh nampak perubahan dalam blog saya nie... which is dia sudah berganti kul...

Post has attachment
GIVEAWAY BUKU BY BUDAKVANILLA
Assalamualaikum semua.. hari ni saya join lagi segmen.. alaaa... join memeriahkan segmen rakan blog kita apa salahnya kan..?? ok... [click banner untuk join] So syarat nya tidak lah susah..tidak lah mudah.. hahah.. macam mana kan tu..?? 1. Follow blog BUDAK...
GIVEAWAY BUKU BY BUDAKVANILLA
GIVEAWAY BUKU BY BUDAKVANILLA
misseffah-ara.blogspot.com

Post has attachment
GIVEAWAY BUKU BY BUDAKVANILLA
Assalamualaikum semua.. hari ni saya join lagi segmen.. alaaa... join memeriahkan segmen rakan blog kita apa salahnya kan..?? ok... [click banner untuk join] So syarat nya tidak lah susah..tidak lah mudah.. hahah.. macam mana kan tu..?? 1. Follow blog BUDAK...
GIVEAWAY BUKU BY BUDAKVANILLA
GIVEAWAY BUKU BY BUDAKVANILLA
misseffah-ara.blogspot.com

Post has attachment
TAHUKAH ANDA?? Orang Islam pertama yang mati syahid..?
Assalamualaikum WBT.. tahukah anda siapa orang Islam pertama yang mati syahid..?? mungkin ada yang tidak tau akan menjawab " oh yang pertama mati syahid itu seorang lelaki yang gagah...menegakkan kebenaran..sebab itu dia syahid..".. Kalau kita susuli kisah ...
Wait while more posts are being loaded