Profile cover photo
Profile photo
Nurul Atika Binti Rosli (Nurul Islam)
15 followers
15 followers
About
Nurul Atika Binti Rosli (Nurul Islam)'s posts

Post has attachment
Habuk
Assalamualaikum.. Fiewww.. terkejut sekejap tengok tarikh last update post disini. 12 Ogos 2016. betapa tersangatlah lama meninggalkan dunia blogger. Alhamdulillah masih teringat bahawa diri pernah ada blog dan masih blog. Selalu sangat update di Facebook t...

Post has attachment
BUDI BAHASA BUDAYA KITA: LAPOR DIRI JPA
Assalamualaikum… Alhamdulillah hari ni hari yang
agak tenang sikit berbanding hari-hari yang lain.. Sebab hari ni hari Jumaat
yang barakah.. Tapi sepatutnya bila hari Jumaat mestilah hari yang
sangat-sangat menenangkan bukan? Tapi pagi-pagi lagi mood agak t...

Post has attachment
Jodoh Dengan Shawl
Assalamualaikum.. Saya dah semakin rajin update blog.. haha.. (Baru dua kot termasuk yang ni untuk bulan ni) Jodoh dengan shawl.. Saya memang tak ada jodoh dengan shawl. Saya tengok orang lain pakai shawl macam cantik je. Eh bukan macam tapi memang cantik. ...

Post has attachment
PENGALAMAN MEMBINA AKU YANG SEKARANG
~ Ada satu perkara yang tidak boleh di bayar dengan wang ringgit untuk dapatkannya. Apakah itu? Itulah... PENGALAMAN~ Assalamualaikum... Eventhough nampak macam rugi saya habiskan 2 tahun belajar TESL tapi at the end tak dapat teruskan atas sebab birokrasi ...

Post has attachment
Facebook Vs Blogspot
Assalamualaikum.. Lama dah tak update apa-apa dekat blog ni. Diri ini macam makin melupakan pulak media sosial pertama yang aku kenal sebelum adanya Friendster dan juga Facebook. Blog adalah hobi aku yang pertama yang buatkan aku tak percaya blog ni dah dit...

Post has attachment
Aku Suka Warna Malap
Assalamualaikum.. Di harapkan semua yang membaca jika ada dalam keadaan sihat sejahtera semuanya.. Jam sudah menunjukkan pukul 9.23 pagi dan jam 10.00 nanti aku ada kelas Sistem Kehakiman Islam yang digeruni. Aku tak tahu kenapa adik-adik kelas semua cakap ...

Post has attachment
Semua Allah Punya
Fitrah kebanyakan manusia.. Tidak pernah merasa cukup dengan apa yang dimiliki.. Melihat orang lain punya kerja yang hebat.. Melihat orang punya wang boleh berbelanja apa suka.. Melihat orang lain gembira punya anak kecil yang comel.. Semua dirasa beruntung...

Post has attachment
Random~
Assalamualaikum.. 9 Mac 2016 Makmal Komputer FPI, UKM 9.04 a.m Berkemundang sayup-sayup suara imam mengalunkan bai-bait indah ayat suci al Quran di masjid UKM. Hari ini berlakunya peristiwa gerhana matahari dan seingat aku ini kali kedua aku perasan berkena...

Post has attachment
REZEKI ITU HAK MILIK ALLAH
Mana milik kita.. Tidak ada milik kita.. Semua yang ada Allah yang punya.. Tergelak kecil bilamana suami melantunkan bait-bait ini dengan melodi yang salah. Ya.. aku seorang yang sensitif bila terdengar lirik atau melodi yang aku hafal dinyanyikan dengan ca...

Post has attachment
Menulis Dengan Hati
Assalamualaikum. Ayuh menulis dengan ikhlas dan datang dari hati. Jika mahu menulis apa yang ada di dalam benak hati ini memang rasanya sangat sukar sekali. Terlalu banyak yang ingin dicerita hingga tak tahu mahu mula dari mana. Biasanya tangan in akan meng...
Wait while more posts are being loaded