Profile cover photo
Profile photo
hasifi sani
41 followers
41 followers
About
hasifi's posts

Post has attachment
Short Ride Kelantan 11 & 12 Mac 2017
Lama berehat dari kancah perjalanan jauh, kini kembali bersua bersama jentera baharu Honda Rs150r. Jentera baharu Honda RS150R Kembara tahun lepas di Kuala Terengganu bersama jentera lama KLIK SINI untuk coretan RIDE TERENGGANU MAC 2016 Nukilan kali ini han...

Post has attachment
Terengganu Ride : Duo Ride Kapcai, The Rider Backpacker Travelog.
Salam pembuka bicara dari dataran utara Pantai Barat Semenanjung Tanah Melayu. Suatu perjalanan terancang kami berdua redahi dari Pantai Barat Semenanjung ke Pantai Timur Semenanjung pada tanggal 13, 14 dan 15 Mac yang lepas. Dalam erti kata mudah kamilah r...

Post has attachment
SJCAM SJ4000 Action Camera review
Selalu hiking, trekking usung DSLR bawak masuk hutan sampai tercabut penutup connecter , eyepiecec kamera. Jadi penyelesaiannya angkat sebijik action cam . Ni nak bagi review sikit action cam yang baru angkat dari Lazada. SJ4000 Wifi ni dipilih sebab harga ...

Post has attachment
Ride & Hike Cameron Highlands (Mt. Brinchang & Mt. Berembun) - Travelog & foto musafir [44 foto]
Anak muda bermotosikal kapcai memulakan pusingan roda merentas bumi bertar mencari sesudu teh pengalaman hidup yang tak mungkin dapat di pancing di depan cahaya led komputer ataupun cahaya kelip paparan telefon pintar. Nukilan yang tak pasti sama ada klasif...

Post has attachment
Penang Longest Forest Trail
Tulisan Sang Manusia Pengembara Hutan... Dalam bahasa yang mudah difahami dan memahami serta terfaham... Alkisahnya... Penang Longest Forest Trail : Teluk Bahang - Bukit Bendera (11.3km) Tarikh 8 November 2015 diabadikan sebagai tarikh pengembaraan baharu k...

Post has attachment
Mt Baling 3.0 Hike : The Merdeka Hike
Kali ketiga aku naik Gunung Baling, dah boleh jadi malim Gunung Baling. Kali ni kami berlima. Jam 9 pagi sampai di pekan Baling sempat makan di Nasi Kandaq Ketapang. 9 lebih kami sampai di starting point yang mana betul-betul dalam kawasan kampung tepi ruma...

Post has attachment
Hiking Western Hill, Penang
Lepas sminggu baru gatai tangan nak update. Minggu lepas Sabtu 22 Ogos 2015 ikut #gengkakikuat hiking ke Western Hill. Western Hill adalah puncak tertinggi di Pulau Pinang. Berada pada ketinggian 830 meter dari aras laut, Western Hill menempatkan kawasan te...

Post has attachment
Catatan Musafir : Pendakian Gunung Jerai, Julai 29 2015
Sabtu 25 Julai 2015, satu pendakian ke Puncak Jerai selamat kami bertiga selesaikan dengan jayanya.  Kali ni hiking hanya bertiga. Hiking kali ni naik melalui Tangga Kenari di Titi Hayun dan turun melalui jalan tar yang penghujungnya di Guar Chempedak. Oleh...

Post has attachment
Apa yang perlu ada untuk bina sebuah 'custom pc'?
Apa tu 'custom pc' ? Macam mana nak buat? Sumber-Google Custom pc sebenarnya adalah pc biasa tetapi dipasang hardware-hardware berdasarkan kehendak sendiri. Bermakna kita pilih sendiri hardware spec apa yang kita nak. Custom pc terkenal dalam kalangan puak-...

Post has attachment
Hiking : Bukit Mertajam
Bukit Mertajam merupakan puncak tertinggi di Seberang Perai. Ketinggian Bukit Mertajam mencecah 500 meter dari paras laut. Kategori hutan kat sini boleh kata bukan kategori hutan dara sebab boleh jumpa pokok-pokok bersar kat sini.  Info: info menarik yang n...
Wait while more posts are being loaded