Profile cover photo
Profile photo
lyza Sweetnely
15 followers
15 followers
About
lyza Sweetnely's posts

Post has attachment

Post has attachment
KARIPAP PUSING
Assalammualaikum... dan salam sejahtera.. Semalam hari cuti sempena menyambut hari Thaipusam.. lyza  berkesempatan membuat sendiri karipap pusing ni untuk minum petang..  selalunya beli je. Nak buat buat mmg malas..x tau bila nak datang rajin.. selalu juga ...

Post has attachment
Agar-agar Gula Melaka lagi...
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Hari ni lyza nak kongsikan resepi agar2 santan gula melaka yg sangat senang dan semestinya sedap...mmg x pena jemu2. Rasanya dh byk kali lyza buat agar2 santan gula melaka ni...siaran ulang tayang ye..hihi.. Untuk ...

Post has attachment
Al-Fatihah buat adikku Zarina Binti Abdul Wahab
Tak tau nak mulakan dari mana.. ayat apa... nak tulis apa.... liza nak jadikan entry ni sebagai kenangan untuk luahkan isi hati yang tak tau nak cakap camne.. kadang kosong.. kadang keliru...  Zarina adikku telah kembali ke rahmatullah pada 28 Disember 2016...

Post has attachment

Post has attachment
KUIH PERMATA HIJAU
Assalammualaikum dan salam sejahtera.. Alhamdulillah.. tercapai jugak nak mencuba resipi yang dah jadi viral kat FB. Baru last weekend.. lyza rajin2kan diri untuk siapkan kuih permata yang mmg dh dlm list ni.. hasilnya x mengecewakan walaupon pertama kali m...

Post has attachment

Post has attachment
SALAM RAMADHAN 1437H | 2016M
  SALAM RAMADHAN 1437H | 2016M Assalammualaikum dan salam sejahtera....  Maaf ye kerana lama Lyza x berkesempatan update blog yg dh bersawang2 ni... insyallah akan merajin2kan diri lepas ni.. dan maaf juga pd komen2 yg lyza x sempat balas tu.. nnt lyza akan...

Post has attachment
Roti Jala
Assalammualaikum dan salam sejahtera.. Hari ni lyza nak berkongsi resipi roti jala@ roti kirai yg baru lyza buat baru2 ni untuk makan petang.. selain lembut... roti jala ni mmg tahan lama hingga ke malam. Sesuai di mkn bersama2 kuah kari. Walaupon penyediaa...

Post has attachment
Biskut Marbel Shortbread
Assalammualaikum dan salam sejahtera... Hari ni dah pon masuk 22 Syawal.. Alhamdulillah semlm dapatlah lyza sempurnakan puasa 6 di bulan syawal pada tahun ni.. insyallah jika izinkan oleh Nya.. mudah2an tahun depan dan tahun2 berikutnya kita masih mampu mel...
Wait while more posts are being loaded