Profile cover photo
Profile photo
Lakaran Minda
21 followers -
www.lakaranminda.com
www.lakaranminda.com

21 followers
About
Posts

Post has attachment
5 cara nak jimat duit setiap bulan
Tengah-tengah check email, ada satu email dari CTOS. Memang, sebab aku yang daftar dengan CTOS untuk check 'kesihatan' kewangan aku, tapi tak sangka pulak CTOS ada newsletter :P Email kali ni cerita tentang cara nak simpan duit setiap bulan. Jom layan! 1. S...
Add a comment...

Post has attachment
Haji, dah betul-betul bersedia?
Harus diingat.. Apa yang saya cerita ni berdasarkan pengalaman saya.Pengalaman anda
mungkin berbeza.Tapi sedikit sebanyak rasanya lebih kurang sama. 😊 Harus diingat juga.. Saya berkongsi cerita ini sebagai PANDUAN dan PERSIAPAN rakan-rakan
yang akan perg...
Add a comment...

Post has attachment
Astro Njoi
Setelah sekian lama decoder Njoi ni tak idop, akhirnya hari ni hidop semula. Ilmu baru yang aku dapat dari installer Astro tadi, Njoi ni bukan bayar sekali percuma sepanjang hayat kita, tapi bayar sekali percuma sepanjang hayat decoder tu. Pandai kan Astro ...
Astro Njoi
Astro Njoi
lakaranminda.com
Add a comment...

Post has attachment
Astro Njoi
Setelah sekian lama decoder Njoi ni tak idop, akhirnya hari ni hidop semula. Ilmu baru yang aku dapat dari installer Astro tadi, Njoi ni bukan bayar sekali percuma sepanjang hayat kita, tapi bayar sekali percuma sepanjang hayat decoder tu. Pandai kan Astro ...
Astro Njoi
Astro Njoi
lakaranminda.com
Add a comment...

Post has attachment
Haji, dah bersedia?
Harus diingat.. Apa yang saya cerita ni berdasarkan pengalaman saya.Pengalaman anda
mungkin berbeza.Tapi sedikit sebanyak rasanya lebih kurang sama. 😊 Harus diingat juga.. Saya berkongsi cerita ini sebagai PANDUAN dan PERSIAPAN rakan-rakan
yang akan perg...
Haji, dah bersedia?
Haji, dah bersedia?
lakaranminda.com
Add a comment...

Post has attachment
RM3 Billion Kerajaan Jimat Jika Rakyat Tidak Merokok – Dr Dzulkefly Ahmad
Kesedaran tentang bahaya merokok dalam kalangan rakyat Malaysia boleh
menjimatkan sehingga RM3 bilion setahun bagi menanggung kos rawatan
tiga penyakit akibat pengambilan hasil tembakau itu tanpa kawalan. Menteri Kesihatan, Dr Dzulkefly Ahmad berkata, sek...
Add a comment...

Post has attachment
Electrical Contact Clener (ECC)
Salam satu Malaysia baharu. Semangat kerajaan baru skit :p Hari ni nak share pasal kegunaan Electric Contact Cleaner skit. Mungkin namanya tak bape nak femes, kegunaannya pon jarang-jarang orang amik cakna, tapi fungsinya boleh dikatakan penting! Electrical...
Add a comment...

Post has attachment
Dugaan pagi Jumaat..
"Malang tidak berbau" Pepatah orang lama. Memang benar, malang tak boleh dihidu atau dibau.Kali kedua dilanggar dari belakang. Kali ni sewaktu nak ke tempat kerja. Off satu hari kerana menyelesaikan uusan report dan sebagainya. Syukur sebab hari Jumaat, ker...
Dugaan pagi Jumaat..
Dugaan pagi Jumaat..
lakaranminda.com
Add a comment...

Post has attachment
Cubaan pertama
ini adalah percubaan pertama
Cubaan pertama
Cubaan pertama
lakaranminda.com
Add a comment...

Post has attachment
Ini cara NIKE!
Phil Knight adalah founder Nike. Pada tahun 60an, dia sambung belajar ambil MBA. Jadi dia perlu buat projek untuk MBA ni. Projek yang dia buat adalah bisnes kasut sukan. Lebih tepat, kasut untuk lumba lari. Kena pula, dia memang seorang pelari. Projek ni ju...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded