Profile cover photo
Profile photo
REHOBOT Hydraulics AB
3 followers
3 followers
About
Posts

Post has attachment
BLACKLINE-SERIEN - CYLINDRARNA FÖR TUFFA MILJÖER

Dessa cylindrar är framtagna för extremt tuffa miljöer med sin ökade slitstyrka, hållfasthet och korrosionsmotstånd.

Med en mer miljövänlig tillverkningsprocess är Blackline-cylindrar både starka emot och bättre för miljön.
Add a comment...

Post has attachment
DEN PERFEKTA PUMPEN FÖR BULTSPÄNNING

Aldrig tidigare har så mycket kraft huserat i ett så litet och elegant hölje. När du behöver kraftfull bultspänning erbjuder den nya PP227-1000 en utomordentlig kraft för sin vikt, kombinerat med en oöverträffad enkelhet och hög portabilitet.

När säkerhet och flexibilitet spelar roll - låt den nya luftdrivna bultspännarpumpen från REHOBOT Hydraulics underlätta ditt arbete.

PREMIUM KVALITET
LÅG VIKT
HÖG PORTABILITET
LUFTDRIVEN

Max tryck: 2275 bar (33000 psi)
Nödvändigt lufttryck: 6,5 bar (94,3 psi)
Effektiv oljevolym: 1000 cm3 (61.0 in3)
Yttermått (LxBxH): 439 x 140 x 174 mm (17.28 x 5.51 x 6.85 in)
Vikt: 6,2 kg (13.7 lbs)
Add a comment...

Post has attachment
REHOBOT Hydraulics i Dagens industri

Dagens industri, en av Sveriges tyngsta näringslivsinriktade dagstidningar, skrev om REHOBOT Hydraulics och företagets VD Kjell-Roger Holmström den 15 januari 2015. Artikeln handlar bland annat om företagets resa från förlusttyngt till livskraftigt och framåtsträvande - en process som krävt både tid, engagemang och en lång rad förändringar i anspråk. Idag står företaget starkt och har en betydande orderingång. Välkommen med på resan!
Add a comment...

Post has attachment
Pressmeddelande den 16 januari 2015

REHOBOT Hydraulics firar 90 år och blickar framåt

Det är inte alla 90-åringar som är lika pigga som REHOBOT Hydraulics, Eskilstunaföretaget som försett allt från världsföretag till lokala verkstäder med hydrauliska lösningar sedan 1924. Genom åren har företaget producerat en stor bredd av produktfamiljer, betjänat ett stort antal kunder utöver hela världen och mött både framgång och utmaningar.
 
Allt har sin början år 1924, då den 22-årige Herbert Landin grundade Herbert Landin Domkraftfabrik. Bolagets första kund var Volvo, som man sedan fortsatt att leverera till genom årtiondena. Till en början bestod produktionen av mekaniska domkrafter, men i början av 1930-talet började företaget även producera hydrauliska domkrafter. Herbert Landin var då först i Sverige att tillverka domkrafter. År 1937 ombildades bolaget till Domkraft AB NIKE, som var det namn och varumärke som skulle komma att användas under lång tid framöver.
 
Sortimentet växte så småningom, och kom att inkludera allt från frisörstolar (varav många fortfarande är i bruk!), höj- och sänkbara ritbord, bakstycken till kanonvagnar, flygplansdomkrafter, bilriktningssystem för krockade bilar och räddningsutrustning till hydrauliska pumpar och cylindrar. Användningsområdena för företagets produkter har varit lika breda – allt från att underlätta för frisörer att frisera sina kunder, till arkitekter att rita och konstruera, till att lyfta ett 10 500 ton tungt vattentorn i Saudiarabien samt att underlätta service inom fordonsindustrin. Den gemensamma, röda tråden, har dock alltid varit högkvalitativ högtryckshydraulik.
 
Bolaget har alltid varit baserat i Eskilstuna, men utvecklingen har genom åren varit minst sagt händelserik och innehållit en lång rad både stora och små händelser. En milstolpe var bland annat att NIKE Hydraulics år 2010 bytte namn till REHOBOT Hydraulics i samband med ett ägarbyte. Företagets produkter och inriktning är dock fortsatt densamma – hydraulik inom segmenten Automotive, Industri och Räddning. Det viktigaste för bolaget i dagsläget är vägen framåt. Företagets VD Kjell-Roger Holmström säger ”REHOBOT Hydraulics står väl rustat för framtiden. Vi förnyar kontinuerligt vår maskinpark för att kunna fortsätta leverera högtryckshydraulik i världsklass, till både nya och gamla kunder. Vi ser fram emot att expandera vår marknadsandel utifrån ett gediget produktsortiment med en anrik historia, som bevisar vår pålitlighet och kvalitetstänk.”
 
Läs gärna mer om företagets historia på vår hemsida. Välkommen med på resan!
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded