Profile cover photo
Profile photo
jue bard
98 followers
98 followers
About
jue's interests
View all
jue's posts

Post has attachment
jue bard commented on a post on Blogger.
Promosi akhir tahun- Auoliya emulsion hanya RM59. Sah sehingga 31 Disember 2016

Post has attachment
KEPENTINGAN OMEGA-3 UNTUK IBU & BAYI
MENGAMBIL OMEGA-3 SEMASA HAMIL Omega-3 perlu diperolehi dari diet pemakanan atau suplemen sebab ia tidak dihasilkan oleh badan kita.  Kajian menunjukkan bahawa 2 jenis keluarga Omega-3 yang sangat bermanfaat adalah  EPA  (asid eicosapentaenoic) dan  DHA  (a...

Post has attachment
Tips Mengatasi Masalah kekurangan Platelet Secara Semulajadi
Assalamualaikum.. Alhamdulillah, kesihatan Jue makin better. So, hari ni ambik kesempatan menulis tentang platlet. Beberapa hari lepas Jue di diagnose dengan platlet yang sangat rendah, dalam masa satu hari platlet drop daripada 940 000 kepada 330 000 per m...

Post has attachment
I'M BACK.....
Assalamualaikum.. Selamat berhujung minggu semua.. Alahai..blog ni dah tebal sawangnya..hari ni baru nk bersihkan balik. Lama jugak Jue bercuti/berMC daripada berblog.. Bermakna lama jugak la kira-kira dah 2 bulan badan ni tak sihat. Alhamdulillah.. I'm bet...

Post has attachment
33 Kebaikan dan Manfaat ESP
Manfaat ESP ESP Shaklee ni produk paling best sebab ia memberi banyak manfaat. ESP adalah protein bukan-GMO  (non-genetically modified organism)  yang lengkap dengan semua asid amino perlu. Asid amino perlu di ambil dari pelbagai sumber makanan. Yang bestny...

Post has attachment
GIVEAWAY CHOCOLATE VOCHELLE BY DYAN ZAKHI
Giveaway Chocolate Vochelle by dyan zakhi Jom join..mana tau bertuah.. leh makan cekelat..hehe Tamat : 13 September 2015 , 11.59pm (1 minggu shj) Keputusan : 14 September 2015

Post has attachment
BAHAYA KEKURANGAN PROTEIN
Apa Itu Protein? Protein merupakan unsur penting yang mampu menopang pertumbuhan dan dapat memelihara keseimbangan tubuh. Pada tahun 1838, protein ditemukan oleh Jons Jakob Berzelius yang hingga saat ini sering diteliti oleh para ilmuwan. Protein sendiri me...

Post has attachment
Rendahnya Indeks Glisemik ESP
Apa itu Indeks Glisemik GI= indeks glisemik/glycemic index Indeks glisemik (GI) adalah bagi mengukur kesan karbohidrat pada tahap gula darah. Karbohidrat yang terurai dengan cepat semasa pencernaan. Jika glukosa dilepaskan secara cepat ke dalam darah maka i...

Post has attachment
NI LA AKIBATNYA BILA MINUM TEH WAKTU MALAM!
Jangan Minum Teh Waktu Malam, Minum Waktu Pagi. Eh...kenapa? Ada masalah ker? Ahaa..jangan cepat melatah yer. Cerita ni bukan tentang teh biasa tetapi tentang teh Cinch Energy Tea Mix dari Shaklee. Ceritanya pagi tadi lupa nak minum Cinch Energy Tea Mix ni....

Post has attachment
GIVEAWAY: MY GRADUATION CELEBRATION!
                       Klik banner untuk join. Petang-petang macam ni saya memang suka join giveaway ke segmen ke contest ke. Join pon atas dasar suka-suka dan nak tambah kenalan blogger. Paling penting dapat support penganjur giveaway, segmen and contest s...
Wait while more posts are being loaded