Profile cover photo
Profile photo
Didi Kar
40 followers -
A single teacher by profession, a solo traveller at heart.
A single teacher by profession, a solo traveller at heart.

40 followers
About
Posts

Post has attachment
2016 Winter Solo Trip - Takayama Day 2; Shirakawago Part 1
Assalamualaikum. Bersambung kembali cerita trip solo aku di Takayama. Baca cerita hari sebelumnya di sini . Setelah berfikir berpuluh kali, akhirnya inilah keputusan aku tentang trip ke Shirakawago. Pegi sendiri. Tak nak follow mana-mana tour. Naik bas, tik...
Add a comment...

Post has attachment
2016 Winter Solo Trip - Takayama Part 1
Assalamualaikum. Selamat berpuasa.. dah masuk 11 Ramadan. Sambung kisah dari sini . Pagi tu dalam kedinginan aku tunggu bas sorang-sorang. Sejuk weyh keluar asap dari mulut (jakun). Tak lama lepas tu ada ada 2 orang warga Thai datang join aku. Diorang pun m...
Add a comment...

Post has attachment
Selamat Hari Guru 2017
Hari guru 2017 dah lama berlalu tapi nak juga abadikan kenangan di sini. Kali ni ada photo booth cantik khas untuk bergambar. Memang cikgu yang buat ni kreatif dan inovatif orang nya.. Tema tahun ni ialah royal blue. Tapi aku tak jumpa baju warna royal blue...
Add a comment...

Post has attachment
2017 Umrah - Part 1
Assalamualaikum. Seperti biasa coretan travel dekat blog ni sebagai kenangan untuk diri sendiri. Mungkin juga boleh jadi panduan untuk orang lain. Maaf coretan aku agak panjang dan meleret-leret. Kadang-kadang mungkin akan berbaur seperti ayat mengeluh dan ...
Add a comment...

Post has attachment
2016 Winter Solo Trip To Japan - Day 1
Assalamualaikum.. Setelah sekian lama. The first entry in 2017, ahhahahaa. Better late than never katanyaa.. Supaya aku sendiri tak terlupa, itu sebenarnya tujuan aku bercerita di sini So, flight ke Jepun ialah pada hari Rabu, 7 Disember 2016 jam 8 pagi . T...
Add a comment...

Post has attachment
2016 Winter Solo Trip - Osaka to Kyoto to Takayama
Assalamualaikum Setelah sekian lama. The first entry in 2017, ahhahahaa. Better late than never katanyaa.. Supaya aku sendiri tak terlupa, itu sebenarnya tujuan aku bercerita di sini. Flight ke Jepun adalah hari Rabu, 7 Disember pukul 8 pagi. Macam biasa, k...
Add a comment...

Post has attachment
2016 Winter Solo Trip - Osaka to Kyoto to Takayama
Assalamualaikum Setelah sekian lama. The first entry in 2017, ahhahahaa. Better late than never katanyaa.. Supaya aku sendiri tak terlupa, itu sebenarnya tujuan aku bercerita di sini. Flight ke Jepun adalah hari Rabu, 7 Disember pukul 8 pagi. Macam biasa, k...
Add a comment...

Post has attachment
2016 Winter Trip To Japan - Intro
Hai. Assalamualaikum. Alhamdulillah trip ke jepun berjaya dan impian terlaksana. Untuk tahun 2016, ini lah satu satunya trip aku. Flashback: ========= Dari Januari 2016, aku memang tak ada sebarang perancangan nak ke mana-mana sebab masih penat dengan trip ...
Add a comment...

Post has attachment
My references for Osaka Trip
Assalamualaikum dan hai~ Kat sini aku nak share beberapa laman web yang aku rasa berguna untuk cari maklumat pasal Osaka. Kalau tempat-tempat menarik di Kyoto, memang banyak blogger yang share info/pengalaman. Dan boleh kata semua tempat yang di kongsi berk...
Add a comment...

Post has attachment
Cuti sekolah kembali
Assalamualaikum dan hai. Cewah macam bagus je nak hai hai kan hehe. Curi masa sekejap update blog bersawang ni. Cuti akhir tahun kembali lagi, yabedabeduu! Tapi takyah nak yabedabedu sangat lah kan, sebab sebenarnya esok (5 hari berturut dalam minggu ni) ak...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded