Profile cover photo
Profile photo
Erwin Wijman
27 followers
27 followers
About
Erwin's posts

Post has attachment
Max Verstappen geeft Red Bull vleugels. En andersom. Hij rijdt de eerste keer in het topteam van Red Bull Racing, na één seizoen en vier wedstrijden in het talententeam Toro Rosso. Hij rijdt in een voor hem hele nieuwe auto. En wint gewoon de race. De Grand Prix. Dat heeft geen 18-jarige hem ooit eerder geflikt. Een Nederlander evenmin.

Nationale bewondering en trots is zijn deel. In alle reuring op Twitter en Facebook zag ik een link naar een optreden van Max en zijn vader Jos bij VPRO's Holland Sport van 2009. Max Verstappen was toen 11, maar in al zijn vezels een jongetje dat maar één ding wilde. In de Formule 1 racen en kampioen worden.

Hij had al 50 kartwedstrijden gereden en er 49 van gewonnen. Die ene wedstrijd eindigde hij als derde, sprak vader Jos misprijzend. 'Er was een natte plek op de baan waardoor hij spin, na een foutje.'

Als hij het nu tegen zijn vader zou opnemen, wie zou dan winnen, vraagt presentator Wilfried de Jong.
-'Da's moeilijk zeggen', antwoordt Max.
Bulderend gelach.
-'Haha da's moeilijk zeggen', echoot De Jong.
Max peilt snel de blik van zijn vader. En gaat onverstoorbaar verder.
-'We rijden nu ook met dezelfde kart.'
De Jong: 'Dus het kan zijn dat je van je vader wint?'
Max Verstappen: 'Die kans is er wél.'

En hij won, van zijn vader.

Nou mensen, tot zover de zoveelste versie van het klassieke Oedipus-verhaal. En we hebben ons lesje in focussen weer een keer geleerd. Morgen zijn we het weer vergeten, natuurlijk. Maar kijk dat jongetje. Niks veranderd.

Lees hier verder: http://www.erwinwijman.nl/max-is-seks-zen-en-red-bull/
Photo
Wait while more posts are being loaded