Profile cover photo
Profile photo
AinAthirah Anuar
About
AinAthirah's posts

Post has attachment
2k17 1st entry
Assalamualaikum and hi geng! Wehhh awkwardnya nak menaip hehe. Sebelum ada yang berniat nak tekan pangkah yang duduk dekat kanan atas tu, bertenang sekejap. Ada something nak cakap. Suspen tak? First, Maaf lama menghilangkan diri. Selamat tahun baru . Selam...

Post has attachment
Cerpen 2 : MIMPI
" Maafkan saya, encik, puan. Kami telah berusaha sebaik mungkin. Allah lebih sayangkan dia. Anak encik dan puan tidak dapat diselamatkan. " Aku lihat ibu aku rebah longlai di lantai. Aku lihat ayah masih kaku tanpa sepatah perkataan pun. Aku nampak 2 jurura...

Post has attachment
Cerpen 1 : PERGI
" Kalau kau tak kecewakan aku dulu , mungkin sekarang aku tak jadi macam ni , Terima kasih ". Setiap kali aku tengok apa yang ada dengan aku sekarang , aku bersyukur . 5 tahun lepas ............ " Weh , lepas ni kalau aku pergi dari hidup kau , kau janji de...

Post has attachment
Farewell Trip - PENANG, MALAYSIA
Assalamalaikum and hi geng! Dari dibiaqkan blog berhabuk kembali ayuhlah kita belajaq buat throwback sikit. Hehe. Pada yang tak tau atau festime disini, Sebelum ni aku ( Sila ganti ikut keselesaan anda seperti Ain, Athirah, Adik, Saya, Angah atau sayang eh?...

Post has attachment
#Ayamstosarawak : L A S T Byeeee Kuching :(
Last entry pasal Sarawak ni kasi can ah nak tempek besaq muka kami ni. huhuhu Assalamualaikum and hai geng ! Fuhh lamanya nak hbiskan cerita 2 minggu dekat Sarawak. haha. Malas k malas. So sepanjang dekat sarawak 2 minggu tak logik ah pegi berapa tempat je ...

Post has attachment
#Ayamstosarawak : P A R T 1 ( Kuching - Kota Samarahan )
Bismillahirrohmanirrohim...... HAHAHAHAH semua muka tak ready <3 Assalamualaikum w.b.t and hi geng ! Pertama sekali jutaan terima kasih diucapkan kepada kedua ibu bapa yang dengan rela tak rela melepaskan anak dara mereka terbang ke Kuching, Sarawak selama ...

Post has attachment
#Ayamstosarawak : PART 5 ( Jong Crocodile )
Welcome to Jong Crocodile ! Assalamualaikum and Hai geng ! Yuhuuuuu kalini hakak bawak korang ke Jong Crocodile pulak. Sarawak kot! Dah sah2 la terkenal dengan BUAYA ! Niat dari semenanjung memang nak tengok Bujang Senang je sebenanrnya. huhu. Harga untuk s...

Post has attachment
#Ayamstosarawak : P A R T 4 ( Bako National Park )
This is Bako National Park yooo ! Welcome to Bako Terminal ! Korang kalau nak pegi Bako ni kena plan bebetul jangan main redah je macam kiterang ! Sampai awai pukul 8 pagi tau last2 naik boat pukul 12 tgh hari ! Kah satu kali. Bukan apa masa tu tetiba air s...

Post has attachment
#Ayamstosarawak : P A R T 3 ( Sarawak Culture Village , Santubong )
Welcome to Sarawak culture village , Santubong 7 April lepas kiterang plan terus nak pegi culture village . kalau korang pegi Kuching sini TEMPAT WAJIB korang kena pegi! Sangat recommended! Entrance fee RM 60/pax . Serius korang gerenti puas hati sebab temp...

Post has attachment
#Ayamtosarawak : P A R T 2 ( Bandar kuching )
Assalamualaikum and Hai Geng ! Welcome to Kuching City yey !!!! Since kiterang memang menginap di Samarahan. Sepanjang 2 minggu duduk Sarawak ni 2,3 kali gak ahh kami g Kuching City ni. Aku nak cerita banyak pun tak reti. maklumla lupa habis aih hahah. Dari...
Wait while more posts are being loaded