Profile cover photo
Profile photo
Martin Blázsovics
76 followers
76 followers
About
Posts

Post has attachment
Két szempont volt előttem, hogy időt spóroljak magamnak (ne kelljen postára járkálnom) és kevesebb teher legyen a környezeten. 2017-et írunk 10 éve jelent meg az első iPhone szóval bíztam benne, hogy össze fog jönni. És azt kell, hogy mondjam 100%os időspórolás és 83%os környezet teher csökkentés számomra össze jött.

Mint ahogy a képen látod a csekkről van szó. Amit el akartam érni, hogy ne kelljen postára mennem a csekk befizetése miatt és ne legyen feleslegesen kinyomtatva és szállítva a csekkek és a hozzá tartozó papírok. Ezt két egyszerű módszerrel tudtam elérni.

A lenti két dolog teljesen díjmentesen, ingyenesen működik és használható.

1. Online érkezzenek a csekkek, ezért regisztrálni kell a http://dijnet.hu rendszerébe. 30 szolgáltató számláját képes vagy itt fogadni a legnagyobbak természetesen itt vannak (pl: eon, alianz, upc, telekom, főgáz stb.)
- A regisztráció gyors és néhány percen belül elkészül (https://www.dijnet.hu/ekonto/control/reg_start)
- Az adatok felvitele is gyors csak a „Számlakibocsátók” menüpontra kell menni és a papír alapon érkezett csekkről be kell írni az adatokat (a honlap segítséget nyújt mindenben, hogy mit hol találsz és hogyan kell csinálni). 1 napon belül elbírálják és aktiválják az e-számlád és csekket a szolgáltatóid.
- Természetesen a honlap értesít a megadott email címeden, hogy csekked érkezett és le tudod menteni a csekket, mely egy PDF-t generál, ami ugyan olyan formájú, mint a papír alapú csekk.
Nagyszerű ezzel a lépéssel rengeteg terhet levettél a környezetről. Nekem 6-ból 5 szolgáltatónál tudtam aktiválni az e csekket ez a 83%a az összesnek, de ha bele vesszük, hogy nem kell kinyomtatni, ide szállítani majd a postára szállítani a csekket így rengeteg fát és benzint (és az ebből származó mérgező anyagokat, port, szmogot stb.) spórolunk meg. Szóval mondhatni, akár 150-250%osan vagy még többet csökkentettem a környezeti terhet.

2. Ne kelljen várnom a postán, hanem azonnal 1 kattintással kényelmesen a telefonomról (mind 3 fő platformon) be tudjam fizetni a csekket. Természetesen az app-ban van lehetőség, hogy emlékeztetőt kérj a csekk befizetésére (számla beérkezésekor vagy 2 nappal lejárta előtt, de ezt a beállításokban ellenőrizd, hogy aktiválva van-e)
Regisztrálni kell az icsekk rendszerébe: http://icsekk.hu/. Azaz a linkről le kell töltened az appot és 1-2 perc alatt tudsz regisztrálni.
- Hogy megkapd automatikusan a csekkekről szóló értesítést az apptól, ezért össze kell kötni a dijnet rendszerével az icsekket. Ezt az app beállítások / szolgáltatások fül Díjnet számlafizetés résznél tudjátok 1 perc alatt.
- Ha esetleg van olyan szolgáltatód, amelyet nem tudtál regisztrálni a díjnet rendszerébe, mint ahogy nekem is van 1, nincs gond, mivel a csekken lévő QR kód beolvasása után az appal 1 kattintással azt is be tudom fizetni.
- Okés elértük, hogy az icsekk automatikusan értesítést küld számodra, ha új csekked érkezik (elektronikusan a dijnet.hu rendszerébe) neked csak annyi a feladatod, hogy rákattintasz az icsekk appban az újonnan beérkezett számla befizetése (nyilván először meg kell adni a bankkártyád adataidat) és már be is van fizetve 2 másodperc alatt. (Vásárlásnak számít, mintha boltba vásárolnál szóval nincs tranzakciós díj.)

Ennyi az egész, egyszer kell ezt végig zongorázni kb 10-15 perc utána csak minden beérkezett csekknél 1 kattintással kifizetni és az a legjobb, hogy az értesít téged, hogy be kell fizetni szóval nem felejted el.

Ha bármi észrevételed van, kérlek, szólj.

Kérlek ne felejtsd el értékelni az appot és megosztani a bejegyzésemet, hogy több ember tudjon időt spórolni és ami nagyon fontos, hogy környezet barátabbak legyünk.
Photo

Post has attachment

Post has attachment
"Muszlim vagyok. Terroristának bélyegeznek. Bízom benned. Te is bízol bennem? Ölelj meg."

Post has attachment

Post has attachment
Csodaszép
Photo

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

MINDENKI ÉLJEN A SZAVAZATI JOGÁVAL ÉS MENJEN EL SZAVAZNI :)!!
Wait while more posts are being loaded