Profile cover photo
Profile photo
sabree hussin
720 followers
720 followers
About
Posts

Post has attachment
Masa bekerja yang ideal
Waktu paling seronok untuk bekerja, bagi saya adalah pada lewat malam . Malam tu, tak ada lah malam sangat.  Lebih kurang atas pukul 12 macam tu pun ok. Saya dapati, daya kreativiti, tenaga dan semangat saya nak bekerja sangat membuak-buak pada waktu tu.  D...
Add a comment...

Post has attachment
Jam tangan jenama Casio dengan fungsi Step Tracker
Saya pernah ada hasrat nak dapatkan sekurang-kurangnya satu peranti yang boleh digunakan untuk menyukat, berapa banyak jumlah langkah yang saya dah buat dalam satu-satu masa.  Sebelum ni, saya jatuh hati dengan gadget Xiaomi Mi Band 2 ini.  Saya rasa lah ka...
Add a comment...

Post has attachment
Soalan yang sering ditanyakan apabila mula kerja dari rumah
Awal pagi, kemas rumah. Bersihkan apa-apa yang patut.  Sampah yang ada, kumpulkan dan masukkan dalam satu beg, lepas tu bawak pergi buang dekat tempat pembuangan sampah yang disediakan.  Bila nak pergi buang sampah ni... kadang-kadang akan terserempak denga...
Add a comment...

Post has attachment
Dapat sedikit ucap syukur, dapat banyak ucap syukur
Kadang-kadang, kita akan dapat teguran dari Allah SWT melalui cara yang tak disangka-sangka . Biasalah sikap manusia, cukup mudah terlupa dan terleka.  Baru-baru ini, saya diingatkan semula tentang konsep syukur .  Saya tampilkan potongan ayat dari Surah Ib...
Add a comment...

Post has attachment
Homestay Tangkak yang murah?
Tengah sembang-sembang kosong dengan adik beradik, tiba-tiba kakak saya tanya, pernah tak pergi Gunung Ledang?  Saya memang dah pernah sampai ke Gunung Ledang sebelum ini.  Pada masa tu, saya ada urusan kerja kat Bandar Tangkak.   Salah seorang pembaca blog...
Add a comment...

Post has attachment
Dapat dua sales dari Lazada hanya dengan promosi menerusi blog
Saya terbaca baru-baru ini, kononnya blog dah mati. Blog dah tak relevan dan blogging itu ketinggalan zaman .  Kemudian saya cari akaun media sosial individu yang kata macam tu. Saya nak pastikan, yang memang statement tersebut ditulis oleh individu tersebu...
Add a comment...

Post has attachment
Boleh tak kalau minta sedekah tu jangan sampai memaksa-maksa?
Bulan puasa ni, salah satu amalan yang paling baik untuk dilakukan adalah amalan bersedekah.  Pada bulan ini, ganjaran yang akan diberikan In Shaa Allah berlipat ganda lagi besar berbanding bersedekah pada bulan-bulan biasa.  Baca juga buku berjudul: Ajaibn...
Add a comment...

Post has attachment
Template minisite untuk blogspot memudahkan bina laman web jualan
Anda nak buat bisnes online tapi tak pandai nak bina laman web yang cantik-cantik ?  Untuk mereka yang memang serius nak jadi usahawan online secara sepenuh masa, mempunyai laman jualan untuk setiap produk yang dijual adalah satu perkara yang begitu penting...
Add a comment...

Post has attachment
Kedai online menjual jam tangan jenama Casio G-Shock Original dengan harga murah
Siapa kat sini peminat jam tangan jenama G-Shock ? Kalau anda pun minat jam tangan ni, maknanya kita memang geng. Dulu, saya tak berapa minat sangat pakai jam tangan jenama ni.  Rasa kurang sesuai. Dengan bentuknya yang agak besar, agak sporty, membuatkan s...
Add a comment...

Post has attachment
Pernah dengar nama Jutawan App?
Pernah dengar nama Jutawan App tak? Saya pernah tulis artikel review dan pandangan saya tentang so called applikasi ajaib ini dalam blog saya. Anda boleh baca posting tersebut yang berjudul Review dan pandangan saya tentang Jutawan App - Adakah ianya satu p...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded