Profile cover photo
Profile photo
Norlie Norlieharumaini
47 followers
47 followers
About
Norlie's posts

Post has attachment
CHICKEN MANGGO
hidangan berbuka puasa CHICKEN MANGGO MrsNor Wahid Bahan-bahan utk ayam 2 keping dada ayam ( nak banyak lebihkan)  3 sudu besar kicap cair (manis dan masin) 2 sudu lada sulah sedikit garam 3 sudu besar tepung gandum 2 sudu besar tepung jagung minyak utk men...

Post has attachment
KUIH KASWI DURIAN
Assalamualaikum...sahabat sahabat bogger.. selamat berpuasa. rupanya akak dh lama x update blog yg dah bersawang lamanya.. setahun x update.. bukan x jenguk tp hanya sepintas lalu shj.. hehe akak suka.. sedap.. kaswi ni.. x terlalu banyak rasa duriannya.. b...

Post has attachment
CORGO BAR CHOCOLATE SEDAP
congo bar chocolate ni berbeza sikit dengan adunan congo bar yang berwarna brown tu.. sebenarnya mengikut citarasa akak laaa kannn.. akak kurang minat sikit dengan congo warna brown tu kerana teksturnya agak padat berbeza dengan brownies lebih sedap rasanya...

Post has attachment
AYAM SWEET SOUR PLUM
sedap masakan ayam ni tau.. rasanya berbeza dengan ayam masak merah.. jika ada tetamu nak berkunjung akak syorkan masakan ni.. tetamu anda sure ada yang bertanyakan resepi ni.. sebab dah berlaku pada tetamu kami bertanyakan rahsia resepi ni... apa maknanya ...

Post has attachment
MEE COUSIN
                  asalnya makan mee ni di umah saudara sepupu suami ketika datang beraya baru baru ni.. dah 2, 3 kali makan mee ni setiap kali berkunjung ke umah mereka.. tapi bila ditanya resepi mereka kata mee senang 5 minit pun boleh siap.. puas juga nak...

Post has attachment
LAKSA VIETNAMESE
semasa akak g ke Pasar Kemboja d Parit Buntar sedikit masa dulu.. ternampak seorang peniaga sedang makan laksa vietnamese ni.. pada mulanya akak x heran sangat apa yang dimakan tapi dengan tiba tiba peramahnya dia mengesyorkan pada akak jika datang sini aka...

Post has attachment
KEK MARBLE SUSU BAKAR
mencuba resepi dari blog fiza ni memang x mengecewakan.. terima kasih berkongsi resepi yang sedap moist gitu.. tapiiii agak buat sedikit kelam kabut.. sebab akak buat dua resepi pada masa yang sama.. lastnya akak terlupa nak marblekan kek ni.. dh tuang semu...

Post has attachment
SERAWA TIMUN BETIK
timun betik ni memang susah nk jumpa. kalau ada pun time bulan puasa je.. ada musim juga buah ni.. sama dengan buah ngaku ia banyak time perayaan cina sahaja.. SERAWA TIMUN BETIK sebiji timun betik - potong kiub 1 tin susu cair Air gula secukupnya ais batu ...

Post has attachment
MASAK LEMAK NANGKA MUDA IKAN MASIN KURAU
masak lemak nangka ni ada beza sikit dari masak lemak yang biasa akak masak sebelum ni.. akak ambil style masak rakan dalam grop Rakan Kenduri akak.. setiap kali dia masak lemak namgka untuk kenduri kendara grop kami dia pasti masukkan sedikit belacan untuk...

Post has attachment
TERIYAKI AYAM HOMEMADE
harini akak nak ajak rakan rakan ke Jepun.. nak x...Jommm.. akak nak pomot ayam teriyaki yang sedap dan mables...  memang tersangat sedap.. jom buat.. AYAM TERIYAKI HOMEMADE 4 ketul peha ayam tanpa tulang * kulit jangan buang (suka hatilah nak guna bhgn apa...
Wait while more posts are being loaded