Profile cover photo
Profile photo
nasa mulia
232 followers -
Hidup ini indah tapi hanya sementara.....yang kekal tetap menanti di sana.....
Hidup ini indah tapi hanya sementara.....yang kekal tetap menanti di sana.....

232 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
TTC Journey 16: CD35 Gerimis Di Hati..
Assalam... Gerimis di hati...., Kawan baik datang berkunjung di pagi buta pada CD35. Selepas sedikit usaha, aku memang redha dengan ketentuan buat aku, tapi... Tipulah kalau aku kata aku tak sedih, tak menangis dan rasa frustrated...  Untuk masa ini aku tak...
Add a comment...

Post has attachment
TTC Journey 15: Circle Day ke- 32
Assalam... Pagi ini last pengambilan dupasthon dan berjaya dihabiskan.  Kalau ikut jadual semalam dah habis, tapi kan saya cakap hari itu ada satu malam itu terlupa telan.  Hari ini dah CD32, berharap sangat usaha kami menjadi kenyataan.  Saya seperti wanit...
TTC Journey 15: Circle Day ke- 32
TTC Journey 15: Circle Day ke- 32
nasamulia.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
TTC Journey 14: Duphaston
Assalam.. Sebanyak 24 biji tablet untuk jangka masa pengambilan 12 hari.  Permulaan pengambilan duphaston adalah pada hari ke-4 selepas proses IUI.  Kena telan sebiji sekali, 2 kali sehari iaitu pagi dan malam.  Perlu diingat waktu pengambilan pagi dan mala...
TTC Journey 14: Duphaston
TTC Journey 14: Duphaston
nasamulia.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
TTC Journey 13: IUI (Permadian Berhadas)
Assalam... Alhamdulillah pagi tadi dah selesai IUI dengan Doktor Komathy.  Temujanji jam 7.30 pagi tapi kami sampai LPKKN jam 8.15am sebab jem teruk di Sprint Highway.  So kira saya lah yang last pagi itu buat IUI, yang datang awal dah lepas.  Semoga piliha...
Add a comment...

Post has attachment
TTC Journey 12: 2nd Time Suntikan Pregnyl
Assalam... Doktor tetapkan kena suntik pada jam 9 malam, lebih kurang 36 jam sebelum proses IUI dijalankan.  Kaedah suntikan sama dengan foliculin.  Sekarang dah boleh buat sendiri, takut-takut jugak tapi tawakkal jer, nak minta tolong dengan siapa lagi.  M...
Add a comment...

Post has attachment
TTC Journey 11: Ultra Sound Scan
Assalam... Temujanji dengan doktor lagi setelah selesai pengambilan clomid (5 hari) dan injection Foliculin yang maha power.  Doktor nak scan telur sama ada saiz dah sesuai atau belum untuk proceed ke IUI.  Dapat kesan 3 biji yang melepasi tahap saiz minima...
TTC Journey 11: Ultra Sound Scan
TTC Journey 11: Ultra Sound Scan
nasamulia.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
TTC Journey 10: Clomid & Foliculin
Assalam.... Banyak perkara sebenarnya nak tanya pada doktor masa kat rumah, dah rangka dalam kepala otak semua.  Silap tak buat catatan.  Tetapi bila dah jumpa doktor, automatik kepala jadi blank.  So persoalan tinggal persoalan. Minggu ini (18/9/2014) teru...
Add a comment...

Post has attachment
TTC Journey 09: Proceed to IUI
Assalam..... Lepas percubaan pertama kali gagal, tak putus asa untuk berusaha.  Buat appoinment lagi, kitaran haid hari ke-4 (cd4) kena datang jumpa doktor.  Doktor advise untuk terus proceed to IUI.  Doktor kata kalau di hospital swasta dengan umur macam s...
TTC Journey 09: Proceed to IUI
TTC Journey 09: Proceed to IUI
nasamulia.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
TTC Journey 08: Percubaan Pertama....
Assalam... Berdebar sangat menunggu tarikh 14hb bulan ini, tarikh kawan baik datang berkunjung.  Dalam hati memang mengharap biar si dia tidak datang berkunjung bulan ini dan bulan-bulan seterunya.  Yang aku doa agar usaha kami kali ini akan berhasil, namun...
Add a comment...

Post has attachment
TTC Journey 07: Suntikan Pregnyl
Assalam... Hari ini datang untuk scan kali kedua selepas tambahan 2 dos injection.  Hasil scan mendapati telur dah matang dan size sudah besar.   Saya kepoh nak tengok skrin semasa doktor buat scan dan buat ukur lilit size telur dalam tiub, ada yang dah sam...
TTC Journey 07: Suntikan Pregnyl
TTC Journey 07: Suntikan Pregnyl
nasamulia.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded