Profile cover photo
Profile photo
Izzah Akma
307 followers -
A little caliph of Allah. An ummah of Rasulullah.
A little caliph of Allah. An ummah of Rasulullah.

307 followers
About
Posts

Post has attachment
Ada Apa Dengan Cinta ?
Aasiff jiddan lama menyepi. Alhamdulillah sekarang ni saya sudah sah bergelar "practical student" di salah sebuah Resort berdekatan dengan rumah saya. Alhamdulillah. Actually hari ni saya kerja, tapi half day, so sempat lah curi masa sikit-sikit untuk kongs...
Warna Warni Dunia Iza
Warna Warni Dunia Iza
missikushi.blogspot.com

Post has attachment
Tips Menutup Aurat
Hari ni nak berkongsi sedikit Tips Menutup Aurat Dengan Sempurna . Alhamdulillah, ilmu ni saya dapat dari sahabat saya dalam Group Usrah Khaulah Al-Azwar. Syukran pada yang berkongsi tips ini. Rasa bermanfaat untuk semua muslimah kesayangan saya yang sedang...
Warna Warni Dunia Iza
Warna Warni Dunia Iza
missikushi.blogspot.com

Post has attachment
Dunia Perlu Tahu .
Dunia perlu tahu. Kita muslim, kita sebenarnya kena tahu tentang ini. Kita tahu, tetapi kadang kita lupa di sebabkan media cuba mengalihkan perhatian kita. Itulah kesalahan kita. AllahuAkbar. Wahai Zionis Israel, Kalian semua salah jika kalian  beranggapan ...

Post has attachment
Setelah bertahun lamanya .
Ada nampak perubahan pada blog ni tak ? 3 hari blog terpaksa di "private" sebab nak ubah design dia. Alhamdulillah setelah 3 hari akhirnya siap juga. Agak ambil masa juga nak siapkan sebab dah lama sangat tak guna photoshop, dah lama sangat tak main dengan ...

Post has attachment
Dilema Lepasan SPM
B ismillahirrahmaanirrahim.. Dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang pinjam gambar encik Google dengar kata result matrikulasi dah keluar ? so mesti ada yang tengah dalam dilema kan nak terima ke tolak tawaran matrik ni. tak mengapa, akak f...

Post has attachment
Kisah Seorang Wali Allah : Uwais al-Qarni
salam maal hijrah sahabat fillah ,hari ni nak berkongsi kisah seorang wali Allah . Credit kepada iluvislam.com . Pada zaman Nabi Muhammad S.A.W, ada seorang pemuda bermata biru, rambutnya merah, pundaknya lapang panjang, berpenampilan cukup tampan.Kulitnya ...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded