Profile cover photo
Profile photo
syamsiyah sam
About
Posts

Post has attachment
Antara Allah dan Manusia..
Assalamualaikum..  Allah lebih menyayangi HambaNya lebih dari sorang ibu menyayangi anaknya..  Tapi kenapa kita sayang manusia lebih dari kita sayang akan Allah taala?? #MuhasabahDiri terkadang perbuatan itu kita tak sedar.. kerana kekhusyukkn kita pada DUN...

Post has attachment
Ukhuwah
Assalamualaikum.. setiap orang pernah berkawann dan mempunyai seorang kawan atau sahabat sejati.. tapi kita sering terlupa.. kemana kita bawa kawaan atau sahabt kite tu? ke syurga? atau ke neraka?   UKHUWAH itu manis,,    yg memaniskan ukhuwah itu adalah Ha...

Post has attachment
Kesakitan yg Aku Alami..
Assalamualaikum..  Haari ini saya ada cerita..   beberapa hari lepas saya dimasukkan ke hospital.. Kata doktor itu hanya stress..tapi macam tak dapat percaya sebab hidung always bleeding (cehhh bajet enggeris xP).. Tapi husnuzon je mungkn betul sebab dia ka...

Post has attachment
Kebenaran Couple
Assalamualaikum wr bt.. Wahai Muslimah..Wanita..Gadis..Perempuan..Female..Kaum Hawa dan seangkatan dgn nya.. Jika anda couple.. kamu seperti menjual diri kamu pada lelaki itu.. kenapa saya berkata begitu?? kerana kamu izinkan dia memegang kamu tanpa ikatan ...

Post has attachment
Kasih Sayang Rasulullah di Akhirat..
Assalamualaikum.. ada suatu kisah di akhirat apabila Rasulullah di bangkitkan... Jibrail a.s datang kepada Nabi  membawa seekor Buraq.. Israfil datang membawa bendera dan mahkota.. Izrail membawa pakaian syurga untuk Nabi muhammad SAW.. Apabila Rasulullah t...

Post has attachment
Dajjal Dan Fitnah Yang Di Bawanya,,
Assalamualaikum.. Dajjal... Mana datangnya dajjal?? Bagaimana asal usul dajjal?? apa fitnah nya??   Dajjal adalah dari keturunan YAHUDI . Dia bukan jin atau apa jua makhluk selainnya..   Dajjal ialah makhluk yang di taungguh AJAL nya oleh Allah SWT.. Ayahny...

Post has attachment
Erti Usrah Yang Sesungguhnya..
Assalamualaikum.. Ada apa pada USRAH? pernah sesekali kita disapa sunyi..  ujian Allah yang pedih dan perih rasa diri ini tak sanggup tanggung.. Jatuh tersungkur kita kerana lemahnya jiwa dan iman.. Terasa hati ini kosong dan tak terisi.. Terasa seperti jau...

Post has attachment
Pesan Dari Bakal Suami buat Bakal Isteri
Assalamualaikum.. Sebuah cerita pasangan bakal suami isteri yg ana sendri terasa mendalam.. SBS=si bakal suami SW=si wanita SBS :Enti, ana tak nak enti share gambar enti selalu. Walaupun enti berpurdah. SW :Kenapa pula? Salah ke ana share gambar? SBS :Sebab...

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Wahai Sahabat Ku U4S
Assalamualaikum     Sahabat bukan selama kita akan rasa happy..terkadang dalam sesuatu hbungan shabat..kita akan rasa sedih..marah,,geram..tapi rasa itu tak akan lama..kerana dalam hati kita ad sedikit..mngkin bukan sedikit..tapi rasa sayang pda shabat yg t...
Wait while more posts are being loaded