Profile cover photo
Profile photo
Σπασμένο Παράθυρο
11 followers -
Blog, ποικίλης ύλης, γέρνοντας αριστερά και αστειευόμενο με τα σοβαρά
Blog, ποικίλης ύλης, γέρνοντας αριστερά και αστειευόμενο με τα σοβαρά

11 followers
About
Σπασμένο's posts

Post has attachment
Εξευτελισμός, παράνομη κράτηση και βασανιστήρια, ήταν αυτό που περίμενε πέντε παιδιά, ηλικίας 12 με 14 χρόνων, στο αστυνομικό τμήμα όπου οδηγήθηκαν, μετά τη σύλληψή τους από την αντιτρομοκρατική, γιατί κυκλοφορούσαν στο δρόμο με πλαστικά όπλα που μόλις είχαν αγοράσει από σούπερμάρκετ…

Post has attachment

Post has attachment
Μ’ αυτό το μέτρο, η κυβέρνηση απευθύνεται τόσο στον επιδοτούμενο άνεργο όσο και στον επιχειρηματία. Στον πρώτο λέει: «Σου δίνω ένα επίδομα 360 ευρώ, με το οποίο τα βγάζεις δύσκολα. Άσε, λοιπόν, να σου βρω μια δουλειά, να παίρνεις παραπάνω και να την βολέψεις». Στον δεύτερο λέει: «Παρ’ ότι έρριξα τους μισθούς στα 586 ευρώ και στα 511 για τους νέους, εσύ δεν πρσλαμβάνεις προσωπικό. Πάρε, λοιπόν, 360 από μένα και βάλε εσύ τα υπόλοιπα». Και κάπως έτσι υποτίθεται ότι θα μειωθεί η ανεργία. Υποτίθεται. Δηλαδή… τρίχες!

Post has attachment
Τον Σεπτέμβρη του 1931 δικάζονται στο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, για δεύτερη φορά μετά την ψήφιση του βενιζελικού νόμου «περί τύπου», οι υπεύθυνοι του Ριζοσπάστη. Η δίκη που εξελίσσεται σε συνθήκες βίαιης αστυνομοκρατίας, τρομοκρατίας και διώξεων, αφορά τις αποκαλύψεις από την εφημερίδα σκανδάλων και «πράξεων ακολασίας» υπουργού και γίνεται με προφανή στόχο την καταδίκη και το κλείσιμο του ενοχλητικού εντύπου του ΚΚΕ. Η εφημερίδα έχει ήδη κλείσει μια φορά και αυτή την εποχή επανακυκλοφορεί με παραλλαγμένη την ονομασία της (Νέος Ριζοσπάστης).

Post has attachment
Στα τέλη της περασμένης χρονιάς (11-12 Νοεμβρίου) έγινε στην Μάλτα μια σύσκεψη κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αφρικανικής Ένωσης. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι 60 και πλέον χωρών, οι οποίοι αναζήτησαν τρόπους για να μειωθεί η μεταναστευτική ροή από την Αφρική προς την Ευρώπη, ώστε να πάψουν πλέον να πνίγονται στην Μεσόγειο χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο. Με το τελικό ψήφισμα, όλοι οι συμμετέχοντες δεσμεύθηκαν να εργαστούν για την καταπολέμηση της φτώχειας στην Αφρική αλλά και για την προώθηση της ανάπτυξης στην περιοχή. Μέχρις εδώ όλα ακούγονται καλά, αφού κανείς δεν διαφωνεί ως προς το ότι η μετανάστευση οφείλεται πρωτίστως στην φτώχεια.

Post has attachment
Η τελική πράξη του εγκλήματος εκτυλίχτηκε, σαν σήμερα, στις 23 Αυγούστου 1927.

Η σκευωρία είχε στηθεί από τις 15 Απρίλη του 1920. Στη χώρα της «ελευθερίας», στις ΗΠΑ, συλλαμβάνονται δύο από τους γνωστότερους ηγέτες του εργατικού κινήματος, οι Ιταλοί εργάτες Νικόλα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι.

Post has attachment
Ο Χουάν Ροδρίγκεζ Φρέυλε δεν είχε κανένα λόγο να μείνει στην ιστορία. Γεννήθηκε το 1566 στην Σάντα Φε, έξω από την Μπογκοτά της Κολομβίας και στα πρώτα εβδομήντα χρόνια της ζωής του δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να συμμετάσχει στους πολέμους κατά των αυτοχθόνων, να παντρευτεί και να δουλέψει ως φοροεισπράκτορας.

Post has attachment
Και η πλέμπα συνεχίζει να λαϊκίζει
Photo

Post has attachment
Επιφυλασσόμενοι για τη γνησιότητα της φωτογραφίας, δεν αντέξαμε να μη μοιραστούμε τη χαρά μας μαζί σας, γι' αυτό το θαύμα που (ενδέχεται να) συνέβη σε ελληνορθόδοξη εκκλησία, όπου σε τοιχογραφία εμφανίστηκε η φιγούρα της οικογένειας Σαββίδη. Καλή σεζόν να έχουμε.
Photo

Post has attachment
Η προ-καταγραφή (αλλιώς και pre-registration exercise) ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την Υπηρεσία Aσύλου στις 27 Ιουλίου.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει μια αναντιστοιχία μεταξύ όσων καταγράφηκαν στα κέντρα υποδοχής στην διάρκεια του pre-registration και όσων δηλώνονται ότι φιλοξενούνται από την Ελληνική κυβέρνηση σε αυτά.
Wait while more posts are being loaded