Profile cover photo
Profile photo
nabihah mokhtar
4 followers
4 followers
About
nabihah's posts

Post has attachment
Life as a Master student...
Bismillahirahmannirrahim... [121215] Throwback macamane aku terdetik nak sambung master ni... Sebenarnye, dah lama dah aku niat untuk further study ni.. After abes degree lagi tapi rezeki aku untuk jage nenek aku & keje datang dulu... Kita hanya mampu meran...

Post has attachment
Muhasabah buat hati...
Menghargai. Sekira nya orang tidak reti hargai kita, Tidak mengapa, Jangan salah kan mereka, Salahkan diri sendiri kenapa mengharapkan penghargaan manusia. Tak reti boleh belajar, Boleh belajar menghargai walaupun nampak macam slow. Penghargaan manusia ini ...

Post has attachment
First Job after graduate..
Bismillahirrahmannirahim... [101215] Alhamdulillah. Memandangkan umur dah 25 & nak masuk 26 tahun next year (hukhukhuk), haruslah aku menulis benda yg bmanfaat la sikit kan.. hihi.. Buat adik-adik yg amek kos engineering, bertabahlah ye :P Bagi aku, setiap ...

Post has attachment
Bilamana Allah makbulkan doa...
Bismillahirahmannirahim... [081215] Idea nak menulis dah kering.. Aku sebenarnye nak study wastewater treatment design..  sebab memandangkan lagi 2 mggu akan final exam, kene la study awal sket..  sbb de komitmen dgn keje jgk kn... :P Sebenarnye aku nak men...

Post has attachment
Alhamdulillah Ya Allah...
Assalamualaikum, Bismillahirahmannirrahim... [071215] Dah lama dah tak bukak belog bihah chan ni.. :P Dah berhabuk dah rupenye... hihi.. Inshaa Allah aku akan cuba jugak menulis dlm belog ni.. Tiap kali bukak belog ni, tiap kali tu jugak fikir nk istiqomah ...

Post has attachment
Memberi seikhlas hati... Inshaa Allah kita akan lebih bahagia..
Bismillah... Aku menulis sekadar ingin meluahkan rasa.... Nothing happen to me.. Just aku rase aku semakin bam bam. ahakss :p Rasenya aku dah makin kurang makan sejak mula kerja.. Aku akan skip breakfast.. lunch dgn biskut atau roti.. Malam je la yg aku ade...

Post has attachment
Jodoh, Maut itu rahsia Allah.
Alhamdulillah :) Alhamdulillah atas segala rezeki dan nikmat yang telah Engkau kurniakan kepada hamba MU ini... Baru lepas raya hari tu, ramai sedara mara asyik tanya bila nak kawin.. Tuk aku siap bagi warning kaler merah s uruh aku kawin mase umur 25. OH, ...

Post has attachment
menjauh bukan bermaksud ingin membenci....
Alhamdulillah. [10 08 2014] Akhirnya, terlintas juga difikiran aku untuk menulis blog balik. Rindu sangat zaman yang lalu. Zaman kecik. Zaman sekolah rendah. Zaman naim lilbanat. Zaman matrik kedah. Zaman USM. Alhamdulillah, lepas baca Al-Mulk, rase tenang ...

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded