Profile cover photo
Profile photo
Cintha van Libergen
176 followers
176 followers
About
Cintha's posts

Post has shared content
Jong en borstkanker
Ontmoet elkaar en onze professional
 
Op woensdagavond 23 maart 2016 organiseert Máxima Medisch Centrum een thema-avond over jong en borstkanker.
 
Je wereld staat op z’n kop als je de diagnose borstkanker krijgt. Wat is de impact van de ziekte op je werk? Op je sociale leven? Kun je nog kinderen krijgen? Hoe vertel je je kinderen dat je deze ziekte hebt? Wat doet borstkanker met je zelfbeeld en met je relatie? Emotioneel en seksueel?
 
Tijdens de thema-avond op woensdag 23 maart ontmoeten jonge patiënten met borstkanker elkaar én onze professionals. Merlijn Jacobs (30) vertelt haar persoonlijke verhaal. Er is een lezing over nieuwe ontwikkelingen bij de behandeling van borstkanker en opties bij een kinderwens. De tweede lezing gaat over erfelijke belasting in de familie. In parallelle sessies komen seksualiteit en intimiteit, borstkanker binnen het gezin en reconstructieve operatie mogelijkheden bij borstkanker aan bod.
 
Je bent van harte welkom samen met je partner of vriend/vriendin. Kijk voor het volledige programma en hoe je kan aanmelden op www.mmc.nl/over_mmc/agenda.  
De avond wordt georganiseerd bij Máxima Medisch Centrum in het auditorium, locatie Eindhoven, Ds. Th. Fliednerstraat 1. De bijeenkomst start om 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) en duurt tot ongeveer 22.00 uur.
Photo

Post has shared content
Máxima Medisch Centrum zet een volgende stap op het gebied van zorg-ICT. Deze week is besloten dat MMC aansluit bij het meest moderne elektronisch patiëntendossier HiX van ChipSoft.

Post has shared content
Vanaf begin dit jaar staat op de brandweerkazerne in Veldhoven een babylance gestald. Binnen werktijd is hiervoor ook een chauffeur aanwezig. Deze speciaal ingerichte ambulance is bedoeld voor het specifieke vervoer van couveusebaby’s. Veldhoven is uitgekozen voor de stalling van dit bijzondere voertuig omdat Maxima Medisch Centrum (MMC) beschikt over een intensive-careafdeling ingericht op de verpleging van couveusekinderen.
Met deze nieuwe werkwijze is er een ambulance die alle dagen standby staat en alleen ingezet wordt voor couveusevervoer ->  http://bit.ly/babylance
Photo

Post has shared content
Het klinisch laboratorium van MMC wordt door zorgverzekeraar VGZ aangemerkt als voorkeursaanbieder. MMC voldoet aan de VGZ-normen op het gebied van kwaliteit, prijs en klantbeleving. -> http://bit.ly/1OQnD3V
Photo

Post has attachment

Post has shared content
Een wereldprimeur in Máxima Medisch Centrum dankzij arts-onderzoeker Stefan van Rooijen. Met de introductie van een speciale bril wanen patiëntjes op de kinderafdeling zich even thuis in hun vertrouwde omgeving.Lees meer: http://bit.ly/virualrealityMMC 
Photo

Post has shared content
In Nederland krijgen jaarlijks circa 16.000 vrouwen de diagnose borstkanker. Een borstsparende operatie, gevolgd door bestraling, is de laatste jaren een veelgebruikte behandeling. De tumor wordt daarbij grondig verwijderd, tegelijk moet de borst er zo mooi mogelijk uit blijven zien. Ondanks het behoud van de borst kan deze als gevolg van de operatie en bestraling gaan vervormen. Om patiënten hierop voor te bereiden ontwikkelde Borstcentrum Máxima een fotoboek voor én door patiënten. Het eerste exemplaar werd afgelopen donderdag uitgereikt aan Francie van den Heuvel, patiënte van het Borstcentrum.
Lees meer: http://bit.ly/Kijkopborsten

Foto's: Verpleegkundig specialist Angelique Brands en patiënte Francie van den Heuvel bladeren door het boek (foto Charlotte Grips)
PhotoPhotoPhoto
2015-11-06
3 Photos - View album

Post has shared content
Lachgas voor #kinderen tegen pijn -> http://bit.ly/lachgasvoorkinderen  ‘Even door de pijn heen bijten’ is verleden tijd.
Photo

Post has shared content
Kindercardiologen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis fietsen vandaag, dinsdag 2 juni, een tocht van 300 kilometer langs de zuster-kinderhartcentra van het WKZ. Deze fietstocht staat geheel in het teken van het kinderhartonderzoek. De kindercardiologen werden hartelijk ontvangen door de kinderartsen en gynaecologen van Máxima Medisch Centrum. Als extra ondersteuning bieden ze ook een cheque aan hun collega’s aan. De teller staat op dit moment al op meer dan €4.000,-!
Lees meer: http://bit.ly/1FrsC7m
Photo
Photo
2015-06-02
2 Photos - View album

Post has shared content
Máxima Medisch Centrum past deze week voor het eerst een nieuwe operatievorm toe die kinderen van een groot beenlengteverschil afhelpt. In plaats van het bevestigen van pennen aan de buitenkant van het been, wordt nu een pen in het been geplaatst. Deze nieuwe methode maakt een zeer belastende behandeling dragelijk. Kinderorthopeden van MMC opereerden Bionica Muzo (17), die haar hele leven al kampt met een beenlengteverschil van vijf centimeter. Deze behandelvorm wordt naast Máxima Medisch Centrum in slechts één ander Nederlands ziekenhuis uitgevoerd.
Wait while more posts are being loaded