Profile cover photo
Profile photo
Replant Csoport
5 followers -
Megbízható megoldások az egészségügyben.
Megbízható megoldások az egészségügyben.

5 followers
About
Posts

Post has attachment
Szülészeti fájdalomcsillapítás

A fájdalom érzése szubjektív, mivel mindenkinek más a fájdalomküszöbe, tűrőképessége. 
A szülés során más fontos tényezők is befolyásolják a fájdalmat, például: a testalkat, a kismedence és a magzatmérete közötti különbség, a szövetek tágulékonysága, és sok más egyéb tulajdonság.
A fájdalom hatására a nő szervezetében sok minden megváltozik, megnő a pulzus, az energiafelhasználás, így előbb elfárad az anya és elhúzódó vajúdás esetén ez rossz hatással lehet mindkettőjükre.

A fájdalomcsillapítás eredményeként nem csak maga a fájdalom szűnik meg, hanem a fájdalomból fakadó stressz, a szorongás és a félelem elmúlik, a légzés szabályossá válik, a pulzusszám lecsökken, így az anyák nem merülnek ki, teljesen máshogy élik meg a szülés utáni első pillanatokat.

A szülészeti fájdalomcsillapításnak több feltételt kell kielégítenie. Fontos, hogy az anyára és a gyermekre nézve egyaránt biztonságos legyen. Az eljárásnak egyszerűnek, hatásának pedig gyorsnak és kiszámíthatónak kell lennie.

Ezen kritériumoknak a gerinc mellé helyezett, katéteren keresztüli fájdalomcsillapítási módszerek felelnek meg a legjobban.
A leginkább kedvelt és világszerte a leghatékonyabb eljárás az epidurális fájdalomcsillapítás, ami nem befolyásolja a méh tevékenységét. Az anya ébren van, részt vesz a szülésben és azonnal láthatja gyermekét. A szülés utáni fájdalomcsillapítás a bevezetett katéteren keresztül megoldható.

A fájdalomcsillapítás 21. századi modern eljárását biztosítja az epidurális érzéstelenítő adagolása bólusos infúziós pumpán keresztül. A korszerű technika még egyedülállónak mondható és csak kevés helyen hozzáférhető. A ReplantMed Kft. által forgalmazott CADD™ Legacy PCA pumpa használata korszerű megoldást jelent az epidurális fájdalomcsillapítás terén. A pumpa nagy előnye, hogy a vajúdó nő erősödő fájdalmai esetén egy gomb megnyomásával, előre beállított mennyiségű bólust (gyógyszeradagot) tud beadni magának. A termék megbízható, a gyógyszeradagolás pontos, könnyen ellenőrizhető, biztonságos és kényelmes, mivel mobilitást tesz lehetővé a vajúdás során.

A fájdalomcsillapítási lehetőségekről érdeklődjön kezelőorvosánál.

A fájdalomcsillapítással és a pumpával kapcsolatos bővebb információkért keresse honlapunkat az alábbi linken:

http://www.replant.hu/termekeink/gyogyszeradagolas/ambulans-elektromos-pumpak

Gyógyászati segédeszköz.
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Április 10. a Nemzeti Rákellenes Nap, mely 1993-tól minden évben megrendezésre kerül a Magyar Rákellenes Liga szervezésében.

A nemzeti napot dr. Dollinger Gyula (1849–1937) sebészprofesszor, egyetemi tanár tiszteletére szervezik, mivel az ő nevéhez köthető a dohányzás és a rák összefüggéseinek hangsúlyozása. Létrehozta a rák-regisztert, ami által lehetővé vált a magyarországi daganatos megbetegedések tudományos feldolgozása. 1902-ben ő alakította meg az első Országos Rák Bizottságot.

A nap célja a figyelemfelkeltés, a rák elleni küzdelemre buzdítás, valamint az egyéni felelősség és a korai felismerés fontosságának hangsúlyozása.

A társadalom egyik legnagyobb ellenségét a daganatos betegségek jelentik. Főbb okai: a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a túlsúly, a túlzott napozás és szoláriumozás. Ezen tényezők csökkentésével, a betegség kialakulásának kockázata is csökken. Ahhoz, hogy a probléma még idejében kiszűrhető legyen, létfontosságú a rendszeres önellenőrzés és a szűrővizsgálatokon való részvétel. Az idejében felismert betegség ugyanis túlnyomó többségében meggyógyítható.

Vegyen részt a szűrővizsgálatokon, hiszen az időben felfedezett rák legyőzhető!

Forrás: Magyar Rákellenes Liga

A gyógyszeres kezelésekhez kapcsolódó speciális portok segítségével tehermentesíthető a beteg vénája, ezáltal a fájdalom érzet is kisebb. Bővebb információkért keresse honlapunkat az alábbi linken:
http://www.replant.hu/termekeink/gyogyszeradagolas

Gyógyászati segédeszköz.
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
A merevedési zavarról

Férfiak jelentős részének okoz kellemetlen pillanatokat a merevedési zavar, mely a 65 év feletti korosztálynál fordul elő gyakrabban, azonban bármely életkorban kialakulhat. 
A merevedési zavar az esetek 80%-ában szervi – szív­ és érrendszeri problémák, életmód (dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, elhízás, mozgáshiány), cukorbetegség, hormonális problémák – megbetegedésre vezethető vissza.
A jó hír, hogy a merevedési zavar kezelhető és több kezelési lehetőség is rendelkezésre áll:
• szájon át szedhető gyógyszerek
• injekciók
• húgycsövön át adható szerek
• vákuumos erekció
• péniszimplantátumok.
Az implantátumok azoknak a férfiaknak kínálnak lehetőséget, akik a többi kezelés kipróbálásával nem jártak sikerrel.
A merevedési zavar műtéti úton is kezelhető, mely csupán rövid kórházi tartózkodást igényel.
Ne adja fel! Kérje urológus szakorvos véleményét az Ön számára leginkább megfelelő péniszimplantátummal kapcsolatban.

Gyógyászati segédeszköz.
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát! 

http://www.replant.hu/termekeink/urologia-nogyogyaszat/termekek-potencia-zavarra
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mélyvénás trombózis

A mélyvénás trombózis vérrög képződése a mélyen fekvő vénákban, leggyakrabban az alsó lábszárakban. Átlagosan évente 2000 ember közül egynél alakul ki a betegség, a nőknél valamivel gyakoribb. Az első trombózis után már sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki második, illetve többedik. A trombózis megelőzését segíti a kompressziós harisnyák viselése is.

Részletek: http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/melyvenas_trombozis/333
 
Trombózismegelőző harisnyáink: http://www.replant.hu/termekeink/kompresszios-terapia/kompresszios-harisnyak/trombozismegelozo-harisnyak

Gyógyászati segédeszközök.
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Férfi vizelettartási zavarok

A férfiaknál is találkozhatunk az inkontinencia bármelyik formájával:

• stressz,
• sürgősségi,
• túlfolyásos,
• kevert inkontinencia.

A férfiaknál is előforduló vizelet inkontinencia manapság már egyre jobban ismert és nyíltan felvállalható probléma, hiszen számos lehetőség van kezelésére.
Az ő esetükben a vizelettartási zavarok tünetei és a panaszok hasonlóak lehetnek a női inkontinenciához, de a kiváltó okok eltérőek.

A férfi inkontinencia kiváltó okai

A férfi inkontinencia kialakulását többnyire a húgycső izomzatának sérülése okozza és leggyakrabban műtéti beavatkozást (leginkább radikális prosztataműtét) követően jelentkezik a probléma. Ezekben az esetekben a stressz inkontinencia tünetei jelentkeznek.

A stressz inkontinencia mellett más formák is előfordulhatnak a férfiaknál is. Ennek a záróizmot valamilyen egyéb károsító tényező is lehet az oka (pl.: prosztata megnagyobbodás miatt fennálló túlfolyásos tünetek, és gyakran lelki okok is súlyosbíthatják a képet).

Sok esetben valamilyen súlyos károsodás, vagy szövődmény (nagymértékű szövetroncsolódás, sokszoros operáció, erőteljes hegesedés, krónikus fertőzés és gyulladás, helytelen gyógyszeres terápia) áll az inkontinencia hátterében.

Az inkontinencia kezelése

A stressz inkontinencia kezelésének halogatása, a panaszok súlyosbodásához, az inkontinencia mértékének növekedéséhez és egyéb formáinak kialakulásához is vezethet.
Akik időben fordulnak orvoshoz, ma már számos (akár gyógyszeres) kezelési mód közül választhatnak. Súlyos panaszok esetén azonban műtéti kezelés is indokolt lehet.

A műtéti kezeléssel kapcsolatban kérje nőgyógyász vagy urológus szakorvosa véleményét a beültethető szalagokról, melyek speciálisan az inkontinencia kezelésére lettek kifejlesztve.

Bővebb információért látogasson el a következő weboldalra:

http://www.replant.hu/termekeink/urologia-nogyogyaszat/inkontinencia-halok-es-szalagok

Gyógyászati segédeszköz.
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

(Forrás: www.cseppmentes.hu, www.replant.hu)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ismeri a cukorbetegség egyik legsúlyosabb szövődményét?

Ingyenes rendezvénysorozat indul országosan a cukorbetegség egyik legsúlyosabb szövődménye, a fekélybetegség okozta egészségügyi problémák megelőzésére, valamint a helyes, hatékony és mielőbbi sebkezelés előmozdítására, az egészséges lábakért.

Magyarországon a nem baleset okán végzett lábamputációk mintegy 70 százaléka(!) cukorbetegség eredetű. Egyik szövődménye, a fekélybetegség, annak is legsúlyosabb és legmakacsabb változata, a lábszárfekély okozta sebek - a beteg tájékozatlansága miatt történő - elhanyagolásának, a probléma elbagatellizálásának következménye.

A lábszárfekély problémájának súlyosságát felismerve idén novembertől kezdődően a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége és a Harmónia Gyógyászati Centrum közös erővel egy ingyenes, három hónapon (2013. november - 2014. január) át tartó nyílt nap sorozatot indít annak érdekében, hogy minél több beteg esetében megelőzzék a visszafordíthatatlan károsodást hátrahagyó műtétet.

"Diabétesz esetén a magas vércukorszint egyik következménye, hogy a bőr elvékonyodik, szőrtelenné, sérülékennyé és szárazzá válik, a talp nyomáspontjain bőrkeményedések jelentkeznek, fertőzésre hajlamos. A kezeletlen vagy rosszul kezelt betegeknek, akiknek sokszor és tartósan magas a vércukorszintjük, mintegy 10 év alatt előbb-utóbb számolniuk kell komplex szövődményekkel, köztük a lábbal kapcsolatosakkal. A szövődményeket több tényező összejátszása okozza, melyek egymás hatását erősítik" - tudhattuk meg dr. Fekete László sebész szakorvostól. 

Számos esetben az amputáció következtében keletkezett seb az alapbetegség következtében szintén nehezen gyógyul. Ha pedig nem megfelelően óvja a beteg és kezeli, akkor pedig könnyen elfertőződhet, és elhanyagolt esetben ez további amputációhoz vezethet. "Emiatt jelenleg Magyarországon évente kb. 4000 lábamputáció történik. Így egy diabéteszes beteg esetében minden apró vagy jelentéktelennek tűnő seb számít, melyek kezelését nem szabad figyelmen kívül hagynia! Statisztikák szerint a diabéteszes láb sérüléseinek legalább harmadát nem maga a beteg veszi észre" - tette hozzá Kincses János, a MACOSZ elnöke.

Kiket is érinthet, és milyen gyakran fordul elő a lábszárfekély? "A lábszárfekély elvileg bármely életkorban előfordulhat, de elsősorban a középkorú és idősebb korosztályt fenyegeti, mivel nem önálló kórkép, azaz többnyire egyéb betegségek (leginkább érbetegségek) hatására alakul ki az emberi szervezetben. Ugyanis a korral az ilyen típusú megbetegedések kialakulása nő. A lábszárfekély nőknél és férfiaknál egyaránt előfordul" - magyarázta Fekete doktor.

(Forrás: HáziPatika.com)

http://www.replant.hu/termekeink/sebkezeles-kotszerek
Photo
Add a comment...

Post has attachment
„KEDVENC RECEPTEM” – PÁLYÁZZON ÉS NYERJEN!

Enni jó! – tartja a mondás és igaz ez minden esetben, még akkor is, ha az ember történetesen sztómaviselő. Ez a megváltozott állapot persze valamivel több odafigyelést igényel, de nem kell búcsút intenünk az ízletes, kiadós vasárnapi ebédeknek sem.

A Replant Cardo Kft. idén is pályázatot ír ki sztómaviselők számára, ezúttal kedvenc receptjeiket várjuk az info@replant.hu e-mail címre, bizonyítandó, hogy sztómával sem kell lemondani a változatos ízek adta örömökről.

A beküldési határidő 2013. december 30., a legjobb, legízletesebb recept beküldője értékes jutalomban részesül.

További pályázatainkról és a részletekről itt olvashat bővebben:
http://www.replant.hu/palyazatok
Photo
Add a comment...

Post has attachment
CADD-Legacy® – hordozható infúziós pumpák

A daganatos betegségekben szenvedők kezelésében központi szerepet játszik a gyógyszerezés. A kemoterápiás szerek akár nagyon kis mértékű túladagolása is komoly mellékhatásokat eredményezhet.

A ReplantMed Kft. által forgalmazott CADD (CADD = Computer Aided Drug Delivery) Legacy® ambuláns infúziós pumpák a gyógyszerek, antibiotikumok adagolására, hydrálásra, kemoterápiára, valamint a fájdalomterápia területén nyújtanak kíméletes és kényelmes megoldást. Az ambuláns pumpákkal szabályozható a kezelés ideje és a beadásra kerülő gyógyszer mennyisége. 

Előnyei:
• Megbízhatóság
Pontos, könnyen ellenőrizhető a gyógyszeradagolás, ezáltal jelentősen csökkenhetnek a kemoterápia mellékhatásai. Az adagolás minden esetben a kezelőorvos állítja be.
• Kényelmes
Kis méretük miatt nincs szükség infúziós állványra; hordozhatóak, tárolásukhoz, rögzítésükhöz diszkrét méretű, nyakba akasztható pumpatartó táska használható, így a beteg elhagyhatja az ágyat, szabadon mozoghat.
Figyelem! A jelenlegi szabályozások szerint a készülék csak egészségügyi intézményen belül használható!
• Biztonságos
A kijelzőn a gyógyszeradagolás folyamata nyomon követhető; bármilyen esetleges probléma esetén hangjelzést ad.

Alkalmazásuk teljen higiénikus, mivel teljesen zárt rendszer, így nincs esély arra, hogy a gyógyszer a betegre vagy a környezetbe kijusson, tehát teljesen biztonságos.

A CADD-Legacy® pumpákról és a kezelés lehetőségeiről érdeklődjön kezelőorvosánál!

A CADD-Legacy® hordozható infúziós pumpákról bővebb információt honlapunkon talál: http://www.replant.hu/termekeink/gyogyszeradagolas/ambulans-elektromos-pumpak.

Gyógyászati segédeszköz. 
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
Add a comment...

Post has attachment
Merevedési zavar

A merevedési zavar egyes eseteiben a gyógyszeres kezelés nem kellően hatékony. Ez gyakori cukorbetegségben, érszűkületnél, kismedencei műtéteket követően, vagy ha több általános betegség együtt van jelen. A ReplantMed Kft. által forgalmazott, az American Medical System (AMS) által gyártott - műtéti úton beültethető – péniszimplantátumok használatával a merevedési zavarral kapcsolatos problémák egyszerűen, rövid idő alatt megszüntethetőek.

A beavatkozás célja, hogy a beteg a műtét után (természetesen csak a lábadozási idő elteltével) könnyen szabályozhassa erekcióját.

Részletek:
http://www.replant.hu/termekeink/urologia-nogyogyaszat/termekek-potencia-zavarra

Gyógyászati segédeszköz.
A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
Add a comment...

Post has attachment
Szülés és vizelettartási zavar

A világ minden pontján probléma, hogy nagy számban már a terhesség alatt kialakul enyhe inkontinencia. A szülések számával pedig csak egyre rosszabb a helyzet és a császármetszés sem megoldás.

Az inkontinencia szerte a világon a szüléssel és a szülések számával mutatja a legszorosabb összefüggést. Az inkontinencia mindenhol általában a várandósság idején jelentkezik először. A kismamák nagy százaléka tapasztal vizelettartási nehézséget a 9 hónap alatt, majd a szülést követően lassú javulás áll be. A szülések számával nő a kockázat. Négy szülés után szinte kizárt, hogy tökéletes legyen az akaratlagos vizeletürítés.
 
A császármetszés közvetlenül a szülés utáni időben megóvja a nőket az akaratlan vizeletvesztéstől, de ez az előny azután a korral eltűnik. Nem helyes gyakorlat ezért a vágást előnyben részesíteni. Az összes szülés közül a komplikációmentes, helyesen levezetett hüvelyi szülés a legkedvezőbb az inkontinencia szempontjából. A megelőzésben a gátizom-torna hatékony segítség.

A családi és vallási tradíciók miatt minden körülmények között otthon és képzett szakember, valamint kórházi háttér nélkül szülni kényszerülő nők körében gyakori, hogy az elhúzódó vajúdás következtében az alhasi szövetek vérellátása sérül, a szövetek elhalnak. A következményként a végbél, a hüvely és a húgycső között kialakuló sipolyok miatt a nő nem tudja tartani a székletét és vizeletét. Rajtuk műtéttel lehetne segíteni.
 
(Forrás: HáziPatika.com)
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded