Profile cover photo
Profile photo
iman lily
147 followers
147 followers
About
iman's posts

Post has attachment
tuan tanah
Assalamualaikum dan salam kerinduan buat semua ;) Maaflah dah lama tuan tanah tak posting..bukan merajuk bukan bawak hati tapi belum diizinkan lagi utk share karya kat rumah ni. InsyaAllah akan kembali...doakan IL ya :)

Post has attachment
22 OGOS 2014
22 Ogos 2014. Matahari bagaikan pilu mahu membangkitkan dirinya Awan mengukir muramnya Dada langit mencengkam jutaan rasa Bumi pula cuba menahan hujan hiba, sendu dan pilu. Pulangnya yang dinanti Perginya bulan lalu masih bernyawa Kini pulangnya hanya jasad...

Post has attachment
Syawal Tanpa Nenda (contengan rasa)
Syawal tanpa nenda. Syawal ini nuansanya sungguh terasa, Penuh sepi dan pilu, Tanpa nenda tercinta, Kami beraya hiba. Tiada lagi senyumannya yang dapat kutatap, Tiada lagi kucupan hangat darinya dipipi ini, Tangannya masih terasa dalam genggaman ini, Tangan...

Post has attachment
BAB 11 CINTA MUKA BUKU
BAB
11  Bunyi pin-pin boling yang jatuh mengembirakan
mereka tanda balingan bola boling mereka mengena sasaran. Alina Balqis, Umar
Akif , Julia dan Karina memulakan game pertama
mereka dengan penuh semangat. Balingan bola boling yang dihayun oleh Julia
meng...

Post has attachment
CERPEN NIGINA + MAKHLIK TUHAN PALING 'SEKSI'
CERPEN :
NIGINA + MAKHLUK TUHAN PALING ‘SEKSI’. 4 RAMADAN
1435H/1JULAI2014 IMAN LILY/
MAWAR BERDURI Nigina
mengangkat kain dress moden yang meleret bagai itu. Menyampah betul dia dengan
dress yang  ala-ala princess ni! Mamalah
ni yang beria sangat nak tengo...

Post has attachment
DUDA BERHIAS ITU MILIK RASYIDAH! BAB 3
e-novel DUDA BERHIAS ITU MILIK RASYIDAH! Bab 3        Seperti biasa, Rasyidah perlu menunggu Izura di tepi
parkir itu. Anak dara seorang itu memang tidak pernah keluar awal. Pekerja
dedikasilah katakan. Lagi pun apalah sangat nak dibandingkan dengan Rasyida...

Post has attachment
BAB 18(b) KERANA TAKDIR ITU...
KERANA TAKDIR ITU... BAB 18 (b) Munirah
mengurut perlahan tubuh tegap suaminya. Menggeletar jari-jarinya untuk
menari-nari di atas batang tubuh yang meniarap selamba di hadapan televisyen
itu. Tidak pernah seumur hidupnya mengurut badan lelaki waima ayah da...

Post has attachment
CERPEN : BUKAN PEREMPUAN SUCI
Projek
Cerpen : Bukan Perempuan Suci 16/6/20/14 IMAN
LILY Cahaya
Suci itu namaku. Nama unik yang diberikan oleh mama dan papa. Semua orang
memanggil aku Suci. ‘Suci’ kata mereka. ‘Suci’
mengikut kamus maksudnya bersih, tidak bernoda, tidak berdosa. Tapi dir...

Post has attachment
DUDA BERHIAS ITU MILIK RASYIDAH ! 2
Bab 2 Faliq Asyraf menghampiri mamanya yang sedang
melayani cucu kesayangannya, Maya Rossana. Kelihatan ceria benar dua beranak
itu. Mamanya, Puan Sri Zulina begitu gembira dapat melayan keletah anak adiknya,
Fazlina bermai. Permainan yang sesuai untuk kana...

Post has attachment
DUDA BERHIAS ITU MILIK RASYIDAH!
BAB 1  Rasyidah  merenung lelaki itu dengan penuh minat. Sudah
lama dia memerhati lelaki yang wajahnya serius sentiasa tanpa sedikit ‘sedekah’
pun dihadiahkan buat orang lain. Muka itu sentiasa tegang. Hatinya sudah lama
berpaut kepada lelaki itu. Berpaut p...
Wait while more posts are being loaded