Profile cover photo
Profile photo
FAZLINA OFFICIAL
55 followers -
Assalamualaikum .. Life is like an ocean..without Allah..we'll drown www.fazlina.com
Assalamualaikum .. Life is like an ocean..without Allah..we'll drown www.fazlina.com

55 followers
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
nota untuk mama
Nota hati dari anak berusia 2-3-4-5 tahun untuk mama :) Mama...Saya ada keperluan yang sangat tinggi untuk connect dengan mama - mama pandanglah saya, dengari saya, bersembang dengan saya, temankan saya bermain, jangan tinggalkan saya dengan toys. Kalau mam...
nota untuk mama
nota untuk mama
fazlina.com
Add a comment...

Post has attachment
SUNTIKAN SELEPAS BERSALIN CEASER
SUNTIKAN SELEPAS BERSALIN CEASER Pengalaman dulu,tak ada lagi suntik-suntik ni. Seram😣😣 Kene suntik sendiri pulak tu, tapi boleh mintak bantuan nurse kalau tak berani.. tapi kene ulang alik ke hospital la.. Kalau nak tahu.. Selepas bersalin secara pembeda...
Add a comment...

Post has attachment
PADAH JERING-Lelaki ini hampir hampir kehilangan buah pinggangnya
BAHAYA JERING  : Berhati-hati kepada Pengemar Jering sebagai ulam-ulaman. Kes ini berlaku ketika saya baru melaporkan diri ke hospital daerah. Ketika itu saya sedang bertugas on-call di Jabatan Kecemasan. Jam menunjukkan pukul 3 pagi, apabila seorang lelaki...
Add a comment...

Post has attachment
ShakleeBaby | Shaklee Baby, Set Penjagaan Bayi Terbaik Bebas Bahan Kimia Berbahaya
Pening nak buat pilihan cari mandian bayi yang bebas bahan kimia bahaya dan bagus untuk kulit baby?  Fazlina faham sangat perasaan anda, sebagai ibu sudah pasti kita berusaha nak berikan yang terbaik untuk anak kan?  Tidak semua set mandian yang terdapat di...
Add a comment...

Post has attachment
6 Cara Mengatasi Sembelit Bayi Dengan Cepat. Berkesan!
Bila baby sembelit , ibu lah yang paling risau kan. Hari ni Fazlina nak share bagaimana nak atasi masalah sembelit anak dengan cara yang lebih berkesan.  Sebenarnya, sembelit bukanlah penyakit. Menurut laman web kesihatan  WebMD , ia tidak didiagnosis berda...
Add a comment...

Post has attachment
7 KHASIAT BAWANG PUTIH UNTUK IBU HAMIL
Bawang putih sentiasa menjadi pilihan untuk menyerlahkan rasa dalam masakannya kerana rasanya yang kuat dan agak tajam. Selain untuk masakan, bawang putih juga digunakan sebagai ubat dalam petua seperti rawatan untuk selsema, sakit gigi dan sakit kulit kera...
Add a comment...

Post has attachment
**
JURURAWAT BIDAN KONGSI TIP BETUL JAGA LUKA JAHITAN BERSALIN SUPAYA TAK TERBUKA SEMULA MACAM PESAKITNYA! Antara perkara yang menyeramkan bagi ibu dalam pantang ialah bila JAHITAN BERSALIN TERBUKA Bila luka jahitan tidak dijaga dengan betul, jahitan boleh ter...
fazlina.com
Add a comment...

Post has attachment
Dua perkara dambaan anak remaja
2 perkara yang paling didambakan oleh remaja setelah akil baligh adalah : SAHABAT dan CINTA. Jika kedua perkara ini tidak diperolehi oleh anak-anak dari ibu bapa, maka sedikit demi sedikit mereka akan menjauhkan diri dari kita. Inilah yang dikongsikan oleh ...
Add a comment...

Post has attachment
**
TIPS BERPUASA SAMBIL MENYUSUKAN ANAK Puasa sambil menyusukan baby bukan mudah.Pengalaman Fazlina sendiri ,berpuasa dalam keadaan memgandung walaupun hyprem gravida lebih bertahan berbanding puasa sambil menyusukan anak.Huh -! Mana tidak nya , bila menyusuka...
fazlina.com
Add a comment...

Post has attachment
**
Sebenarnya makin kerap kita herdik dan tengking  anak hanya akan menyebabkan bahagian otak reptilianya semakin aktif. Kesannya si kecil menjadi semakin ganas dan sukar dikawal. “Eh, habis tu tak boleh marahkan anak ke? Kalau anak buat salah biarkan saja ke?...
fazlina.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded