Profile cover photo
Profile photo
Wen wink
71 followers -
yg Penting hati.
yg Penting hati.

71 followers
About
Posts

Post has attachment
Muntah-muntah Demam* & Cirit-Birit**
Susah sungguh nak keep update blog ini, dah bulan March tapi
updates baru beberapa ketul, sigh Leona sakit kebelakanagan ini, dia muntah-muntah beberapa
hari lepas diikuti demam panas dan cirit birit. Aku sudah bawa ke klinik
kesihatan Ampang tapi hanya d...

Post has attachment
Problem Solved! GSM -505
Semenjak ada mesin jahit ni... kalau boleh aku nak menghadap mesin tu 24/7. Hahaha. Tambahan lagi problem benang putus... jarum patah, jahitan atas dan bawah tak attach, dan banyak lagi dah di atasi. Usaha tangga kejayaan... Yup... siang malam aku google da...

Post has attachment
Sekadar Luahan rasa terkilan.
Petang semalam aku bawa Leona ke Taman permainan. Kami turun lebih awal sebab aku rasa hujan akan turun petang ini.  Oleh sebab awal... padang kosong dan alat permainan semua kosong. Puaslah dia marayau main semua version mainan yang ada. Kejap dia main see...

Post has attachment
Penyakit Aku
Orang perempuan ni ada macam2 hobi dan penyakit yang nak tak nak terpaksa para lelaki terima bila dah berkahwin... (thanks husband) Aku ni memang paranoid sikit dalam hal-hal nak kilatkan rumah. Hahaha. Aku suka bila bilik air tu berkilat.... (without much ...

Post has attachment
Penyakit Aku
Orang perempuan ni ada macam2 hobi dan penyakit yang nak tak nak terpaksa para lelaki terima bila dah berkahwin... (thanks husband) Aku ni memang paranoid sikit dalam hal-hal nak kilatkan rumah. Hahaha. Aku suka bila bilik air tu berkilat.... (without much ...

Post has attachment
Susu Formula Untuk Leona
Banyak benda aku nak update tapi tak terbuat pun, sibuk
dengan rutin Mommy kepada Leona. Anak aku ni jenis yang tak suka tidur siang so   memang payah la aku nak layan blog. Baru duduk
nak hadap laptop, dia pasti akan panjat badan nak duduk sekali. Duduk sa...

Post has attachment
Baby Carrier a.k.a Kain Gendong Bayi
Bila ada anak sendiri ni macam-macam hal baru kita belajar
setiap hari kan?  Bagi aku antara benda baru yang baru sahaja aku betulkan
adalah pemilihan Baby Carrier. Dulu aku tak tahu semua peraturan ini, tak ada
sapa yang nak bagi tahu, dan aku nak cari tah...

Post has attachment
Tips Semasa Jerebu
Jerebu di Kuala Lumpur semakin teruk hari ini. Tinggal kat
rumah kos rendah macam kediaman kami ni memang merasa sangat lah jerebu tu
masuk rumah, tambah-tambah tak de air cond ni. Leona dah start bersin-bersin. Husband yang memang sedia ada
alahan lagi lah...

Post has attachment
D.I.Y Mask Muka, Super Jimat
Mask Muka Aku Okay, jom ber mask muka. Sesekali dalam hidup ini cuba memanjakan wajah dengan buat
mask muka sendiri.Mudah sangat, semua orang boleh buat, tak kira lelaki ke perempuan ke, mak orang ke, bapak orang ke. Sapa-sapa boleh buat. Bukannya susah, am...

Wait while more posts are being loaded