Profile cover photo
Profile photo
Assijorinat
4 followers -
ajan käyttö on lukijan vastuulla paras klikata jos ei turha jorina kiinnostakiinnosta
ajan käyttö on lukijan vastuulla paras klikata jos ei turha jorina kiinnostakiinnosta

4 followers
About
Assijorinat's posts

Post has attachment
Crocsit eivät asiantuntijoiden mukaan sovellu käyttökengiksi.
Trendituotteille tyypillisesti Crocs-kengät ovat saaneet osakseen niin hehkutusta kuin täystyrmäyksen. Asiasta uutisoi aiemmin MTV.

Huffington Postin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan muovikengät ovat jalkojen hyvinvoinnin kannalta erittäin huonot.

Lehden haastattelema jalkaterapeutti ei liputa muovikenkien puolesta. Jalka voi pidemmässä käytössä mennä pilalle.

– Valitettavasti Crocsit eivät sovellu päivittäiseen käyttöön, podologi Megan Leahy kertoo lehdelle.

Crocseja ei Leahyn mukaan tulisi käyttää pitkiä aikoja, sillä ne eivät materiaalinsa vuoksi ole tarpeeksi tukevat. Lääkäri Alex Kor kannattaa Leahyn mielipidettä. Kenkien tärkein osa on Korin mukaan tukeva kantaosa, jota taipuisissa Crocseissa ei ole.Crocsit ovat terveelle jalalle ihan hyvät, mutta ei jatkuvaan ja jokapäiväiseen käyttöön.

Crocsit eivät tue kantapäätä, jolloin varpaat tekevät liikaa töitä tai taipuvat kippuralle kengän kärkeen. Samantapainen ongelma on suosittujen flipflop-rantasandaalien kanssa sekä toisten muovikenkien kanssa. Crocseja ei tämän vuoksi tulisi käyttää pitkiä aikoja.

Ilman takaremmiä jalka ”hiihtää” kengässä
Palvelu kympin jalkahoitaja Merja Sopasen mukaan Crocsit ovat terveelle jalalle hyvät, kunhan niitä ei käytä koko ajan.

Missään nimessä ne eivät sovi käyttökengiksi korvaten tukevat nahkakengät. Materiaalinsa vuoksi ne eivät tue jalkaa, jos on esimerkiksi asentovirheitä.

– Suomalaisista monet käyttävät Crocseja ilman takaremmiä, jolloin jalka ”hiihtää” kengässä. Jos vaikka ajatellaan vanhempia ihmisiä, niin näin epävakailla kengillä kompastuu helposti.

– Crocsit ovat terveelle jalalle ihan hyvät, mutta ei jatkuvaan ja jokapäiväiseen käyttöön. Käytän itsekin niitä työkenkinä, koska ne voi desinfioida, Sopanen sanoo.

Sopasen mukaan Crocseja voi huoleti käyttää lyhyen aikaa mökillä ja kauppareissulla, jos jaloissa ei ole asentovirheitä ja takaremmin pitää kiinni.

– Minulla on jalkahoitajana paljon asiakkaita, joille ei muut kengät mahdu jalkaan erilaisten verenkiertohäiriöiden tai diabeteksen vuoksi, Sopanen huomauttaa.

Positiivinen palaute yllättänyt
Crocsin edustaja Ana-Maria Mateescu kertoo Ilta-Sanomille, että kenkiä on myyty maailmanlaajuisesti yli 350 miljoonaa paria.

– Testaamme kenkien kestävyyttä ja turvallisuutta aina ennen kuin tuote lähtee markkinoille, Mateescu kertoo.

Kritiikki koskee perusmallia: kantapäästä avonaista mallia, jossa on takaremmi. Tällä hetkellä yhtiöllä on kuitenkin jo 200 erilaista kenkämallia, joista suurimmassa osassa kantapääosa onumpinainen.

– Artikkelin julkaisun jälkeen olemme saaneet todella paljon positiivista palautetta, mikä on ollut mukava huomata. Perheenäideiltä, urheilijoilta, naisilta ja miehiltä on tullut yhteydenottoja. Monet jalkaterapeutit ovat myös nähneet vaivaa kertoakseen näkemyksensä tuotteistamme, Mateescu sanoo.

Post has attachment
Aspergerin diagnoosikriteerien vertailu

Post has attachment
Kun tutkimusryhmä altisti hiiriä stressille, ne alkoivat kärsiä ahdistuneisuudesta ja niiden muisti heikkeni. Synapsien eli hermoyhteyksien muovautuvuus väheni.
Kofeiini kuitenkin ehkäisi näitä muutoksia. Stressi lisäsi hiirissä adenosiinireseptoreita, ja juuri näihin reseptoreihin kofeiini sitoutuu aivoissa. Reseptorien blokkaaminen lääkeillä tai geenitekniikalla vaikutti samaan tapaan kuin kofeiinin nauttiminen. Lääkitys ei ainoastaan ehkäissyt stressin seurauksia vaan myös paransi paransi niitä ja palautti synapsien muovautuvuuden.
Stressi siis ilmeisesti vaikuttaa mielialaan ja muistiin samojen reseptorien kautta, joita kahvin juonti tukkii.

Post has attachment

Post has attachment
Tutkijat ovat havainneet mekanismin, jonka avulla bakteerit voivat selviytyä antibioottihoidosta.
Bakteeerit ovat yksisoluisia eliöitä. Belgian Leuvenin yliopistossa tehdyntutkimuksen mukaan bakteerisolut selviävät usein antibioottihoidoista asettumalla lepotilaan, joka antaa bakteereille mahdollisuuden piiloutua hyökkääjiltään. Lepotilan laukaisevat bakteeritoksiinit, jotka tekevät tärkeistä soluprosesseista kuten energiantuotannosta ja proteiinisynteesistä tehottomia.
Bakteerisolujen selviytymisen takana ollut mekanismi on ollut aikaisemmin epäselvä. Tutkijaryhmä keskittyi Obg-nimisen geenin aktiivisuuden tarkasteluun saadakseen lisää selville bakteerien sitkeyden aiheuttavista tekijöistä.
Obg-geenillä on tärkeä rooli soluprosesseissa, kuten proteiini- ja DNA-synteeseissä. Obg-geeni saa myös aikaan solujen lepotilan, kun energiatasot ovat alhaalla.
Tutkijat analysoivat Obg-geenin roolia, kun kolibakteeri ja pseudomonas aeruginosa bakteeri altistettiin DNA ja proteiinisynteesiä häiritseville antibiooteille.
Tutkimus osoitti, että korkeat Obg-tasot suojasivat molempia bakteereita antibiooteilta. Havainnon perusteella näyttäisi siltä, että sama suojausmekanismi on aktiivinen eri bakteerilajeissa.
Tutkijat uskovatkin, että Obg-geeni voisi olla lupaava tutkimuskohde, kun  bakteeri-infektioita vastaan kehitellään uudenlaisten hoitomuotoja.

Post has attachment

Post has attachment
Lapinlahden sairaala toimi mielisairaalana kunniakkaat 160 vuotta ennen kuin se poistettiin käytöstä. Nyt sairaalan puistoon pääsee tutustumaan esimerkiksi opastetulla Instagram-kävelyllä, jolla kuvataan miljöötä ja kuullaan alueen historiasta, sairaalan arkkitehtuurista ja puiston ympäristöarvoista.

Post has attachment
Neuroottisuuteen yhdistetty geenimuoto kertookin yleisestä tunneherkkyydestä, väittää tuore tutkimus. Yhdysvaltalais-sveitsiläinen ryhmä tarkasteli paljon tutkittua serotoniinin transportterigeeniä. Lyhyen geeniversion kantajat tapaavat olla neuroottisempia ja huomioida negatiivisia ja uhkaavia asioita.
Koska lyhyt versio on yhdistetty negatiivisiin tunteisiin, sitä on tutkittu vähän positiivisten tunteiden näkökulmasta. Nyt koehenkilöt pantiin lukemaan sarjakuvia tai katsomaan hauskaa videota. Heidän ilmeensä analysoitiin tietokoneohjelmalla, joka rekisteröi hymylihasten heikonkin aktivaation ja erottaa tekohymyn aidosta. Lyhyen geeniversion kantajat hymyilivät tai nauroivat huomattavasti useammin kuin pitkän. Tämä kertoo, että lyhyt versio lisää herkkyyttä kaikenlaisiin tunnetiloihin.

Post has attachment

Astrofyysikot pystyivät kuvamaan, kuinka plasma liikkuu ympäri maapalloa noin 600 kilometrin korkeudessa.

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded