Profile cover photo
Profile photo
Fundația „Credință și Creație. Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta”
6 followers -
Fundația „Credință și Creație. Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta” are ca scop promovarea modelului de viață creștină și a valorilor culturale și spirituale românești și universale cărora li s-a dedicat Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta.
Fundația „Credință și Creație. Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta” are ca scop promovarea modelului de viață creștină și a valorilor culturale și spirituale românești și universale cărora li s-a dedicat Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta.

6 followers
About
Posts

Post has shared content
Mihai Eminescu pomenit la Mănăstirea Putna.

Post has attachment
Raportarea la tradiție nu este un cuvânt gol - interviu cu Acad. Ștefan Afloroaei în timpul lucrărilor celei de-a XI-a ediții a simpozionului dedicat memoriei Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta și Acad. Dan Hăulică. Dezbaterile de anul acesta se construiesc în jurul temei „Pater et filius. Continuitate în cultura română și europeană”.

Post has attachment
Pictorul Paul Gherasim și întemeierea Grupului Prolog - interviu cu Horea Paștina în timpul lucrărilor celei de-a XI-a ediții a simpozionului dedicat memoriei Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta și Acad. Dan Hăulică. Dezbaterile de anul acesta se construiesc în jurul temei „Pater et filius. Continuitate în cultura română și europeană”.

Post has attachment
Relația tată-fiu în literatura română în istoria poporului român - interviu cu Teodor Codreanu în timpul lucrărilor celei de-a XI-a ediții a simpozionului dedicat memoriei Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta și Acad. Dan Hăulică. Dezbaterile de anul acesta se construiesc în jurul temei „Pater et filius. Continuitate în cultura română și europeană”.

Post has attachment
Relația maestru-discipol, între continuitate și discontinuitate - interviu cu Ambasadorul Ștefan Nicolae în timpul lucrărilor celei de-a XI-a ediții a simpozionului dedicat memoriei Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta și Acad. Dan Hăulică. Dezbaterile de anul acesta se construiesc în jurul temei „Pater et filius. Continuitate în cultura română și europeană”.

Post has attachment
„Bucuria ca dar al Sfântului Duh și salutul Sfântului Serafim de Sarov: Hristos a înviat, bucuria mea! Pilda Sfântului Cuvios Serafim de Sarov” - interviu cu Raluca Naclad în timpul lucrărilor celei de-a XI-a ediții a simpozionului dedicat memoriei Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta și Acad. Dan Hăulică. Dezbaterile de anul acesta se construiesc în jurul temei „Pater et filius. Continuitate în cultura română și europeană”.

Post has attachment
Acad. Ion Pop prezintă cum a decurs prima zi a lucrărilor colocviului celei de-a XI-a ediții a simpozionului dedicat memoriei Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta și Acad. Dan Hăulică. Dezbaterile de anul acesta se construiesc în jurul temei „Pater et filius. Continuitate în cultura română și europeană”.

Post has attachment
Impresii despre comunicările de la colocviul „PATER ET FILIUS” ale lui
Doina Mândru, Matei Lăzărescu și Cristina Cojocaru.

Cea de-a XI-a ediție a simpozionului dedicat memoriei Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta și Acad. Dan Hăulică are tema „Pater et filius. Continuitate în cultura română și europeană”.

Post has attachment
„Biserica este cea care a dat un sens poporului român” - interviu cu scriitorul Adrian Alui Gheorghe în timpul lucrărilor celei de-a XI-a ediții a simpozionului dedicat memoriei Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta și Acad. Dan Hăulică. Dezbaterile de anul acesta se construiesc în jurul temei „Pater et filius. Continuitate în cultura română și europeană”.

Post has attachment
Cea de-a XI-a ediție a Colocviului de la Putna, organizat de Fundația „Credință și Creație. Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta”, se desfășoară în perioada 24-27 august, pe tema: „Pater et Filius. Continuitate în cultura română și europeană”.
Deschiderea simpozionului a avut loc joi, 24 august 2017, la ora 16.00, cu slujba Te Deum-ului oficiat de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților. A urmat vernisajul expoziției artistului plastic Paul Gherasim - „Retrospectivă” și lansarea cărții „Ion Creangă” a acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga și a revistei anuale „Caietele de la Putna”, 10, X–2017, care reunește comunicările simpozionului „Fundamente creștine ale culturii române și europene” din anul 2016.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
8/26/17
24 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded