Profile cover photo
Profile photo
Syahmi Brahim
10 followers
10 followers
About
Syahmi's posts

Post has attachment
Dragon Ball Part 2
Aku meneruskan permintaan daripada member aku untuk membuat ulasan Dragon Ball. Penat weah nak mengulas. Tapi sebab member, kita buat jugak. FRIEZA Aku berpendapat Frieza ni macam sindiran terhadap multi-million dollar company ataupun politician kat dunia n...

Post has attachment
Dragon Ball Part 1
Ini adalah 10 tahun selepas Majin Buu dikalahkan Finally aku berjaya jugak habiskan 153 episodes Dragon Ball dan 291
episodes Dragon Ball Z. Bersusah payah nak habiskan. Baeklah, demi meraikan
kejayaan menghabiskan anime berkenaan, aku nak buat satu post kh...

Post has attachment
2015 Di Dalam Cengkerang Kacang
Baeklah, actually aku malas sebenarnya nak buat post ni. Ingat nak bergantung kat #2015bestnine tu je. Tapi mostly best nine aku semua post yang ada hashtag EXP.. Sangat tidak menggambarkan keseluruhan hidup aku sepanjang 2015.. EXP tu satu bulan ja, which ...

Post has attachment
Keinsafan Di Hujung Tahun
Hello… Dah lama
gila belog ni terabai. Dengan perkembangan yang terlalu-malu pesat dengan
gadget dan peranti elektronik, belog ni dah makin lama makin tak relevan plak.
Tapi it wouldn’t kill anyone pun kan kalau nak update. Baeklah,
tujuan post kali ini dit...

Post has attachment
Penang State of Mind
It’s a well known fact, Syahmi plus weekend is equal to
Penang. The top questions asked to me prior to weekend is “Minggu ni balik
Penang tak?” . And my answer will be “We’ll see” . And 90% of the times you’re
gonna see me hiking on one of the mall in Penan...

Post has attachment
Bitter Twitter
Where to begin. It has been so long since the last post. But
recently I found out myself always trying to portray my emotion, my thought
using twitter. With limited character as in Malay I call it LIMITASI AKSARA,
it’s hard actually. But the good news is, i...

Post has attachment
“Dulu Encik ni MPP ke?”
Aku sering
ditanya soalan “Dulu Encik ni MPP ke?” . Awat, kalau kerja USM memang kena jadik
MPP ke macam mana. Owh no no no . Aku bukanlah MPP. Aku sebenarnya the opposite
direction of MPP figure . Baru-baru ni aku sempat balik ke Induk. So aku
terkeluar de...

Post has attachment
#VMY2014
Post ini ditulis 10 bulan yang lepas, tapi aku lupa untuk publish. So baru lah teringat nak Publish hari ini Sekali lagi Tahun Melawat Malaysia datang. Antara tahun Melawat Malaysia yang dok ingat adalah 1990. That's it. Praaaap, 24 tahun lepas tuh ada se...

Post has attachment
Poor and Broke
Tajuk tak nak mengalah. Mesti nak kena bahasa Inggeris. Tulis, tak ada plak dalam English. Para kedua, aku dah kembali tengok 2 Broke Girls. Aku suka hidup dorang yang poor and broke. Aku pun pernah berada dalam kasut seperti mereka. Bukanlah sekarang aku n...

Post has attachment
Diari-diari Vampire
Dari dulu lagi, pilihan
rancangan TV, bacaan, aku berkisar tentang satu kumpulan manusia (atau
supernatural) yang mempunyai pelbagai kebolehan tetapi bersatu untuk
mencapai matlamat yang sama. Sebab tu dulu masa kecik aku pilih untuk Baca
Misteri Naga (Drag...
Wait while more posts are being loaded