Profile cover photo
Profile photo
Ana Suhana
77 followers -
Catatan masa kini untuk renungan masa hadapan
Catatan masa kini untuk renungan masa hadapan

77 followers
About
Ana's posts

Post has attachment
Idea untuk hadiah next GA di Yubiso
Assalamualaikum.   Minggu lepas masa window shopping di Setapak Central sis ternampak satu kedai yang sangat menarik perhatian sis. Dari jauh semacam dah melambai-lambai jer panggil sis masuk ke dalam. hehe. Bila tengok nama kedai tu baru teringat tahun lep...

Post has attachment
Al-Ghafur - Yang Maha Pengampun
Assalamualaikum.   Allah tidak melihat bentuk kesalahan kita, Tetapi Allah melihat bentuk taubat kita. Allah tidak melihat khusyuk kita, Tetapi Allah melihat ikhtiar kita dalam mencari kekhusyukkan. Semoga Allah mengampuni segala dosa dan kesalahan kita dan...

Post has attachment
Short Trip ke Melaka : Swiss Garden Hotel and Residence dan Muzium Kapal Selam
Assalamualaikum. Nak dijadikan cerita masa jalan-jalan dekat Matta Fair tahun lepas ternampak promosi di booth Swiss Garden ni. Promoter tu pun bersungguh-sungguh promote hotel mereka. En Hubby pun termasuk ke dalam booth mereka dan terbeli voucher tu. Dapa...

Post has attachment
Jalan-jalan di Melaka : Padang Pasir, Klebang
Assalamualaikum. Cuti hari pekerja last week, sis sekeluarga turun ke Melaka untuk cuti-cuti Malaysia katanya. Tapi percutian itu fail sebab jam di mana-mana saja. 100,000 kenderaan masuk Melaka time tue.  Jam baik kat highway atau jalan bandar. Masa habis ...

Post has attachment
Jalan-jalan di Melaka: Hallmark Crown Hotel, Banda Hilir dan Dataran Pahlawan
Assalamuaikum. Jalan-jalan cari makan kali ni sis ke Melaka. Idea asal nk bawa adik-adik jalan-jalan dekat Melaka ni la kononnya tapi at the end semua tak nak follow. so as usual, dating berdua je lah. Melaka ni dah mcm kampung sis pulak rasanya since sis d...

Post has attachment
Wordless #06
Assalamualaikum. Don't compare your life to others. There is no comparison between the sun and the moon. They shine when it's their time. 

Post has attachment

Post has attachment
Berhenti Mengeluh dan Bersyukurlah
Assalamualaikum. 🌸 Mendengar isteri membebel di rumah, bererti kita masih punya keluarga. 🌸 Mendengar suami masih berdengkur di sebelah, bererti kita masih punya suami. 🌸  Mendengar ayah dan mak menegur dengan tegas, bererti kita masih punya mak ayah. 🌸...

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded