Profile cover photo
Profile photo
MUIS BV
Online boekhouden | Business software | Accountancysoftware
Online boekhouden | Business software | Accountancysoftware
About
Posts

Post has attachment
Public
Automatische bankkoppeling ING – iMUIS Online uitgebreid

Heb je een zakelijke rekening bij de ING? Dan kun je veel tijd en kosten besparen. De automatische bankkoppeling met de ING is al langere tijd beschikbaar. Hierbij was het al mogelijk om afschriften automatisch in te lezen. Per heden is er een nieuwe functionaliteit bijgekomen: het uitschrijven van betalingen en incasso-opdrachten.

Uitschrijven betalingen en incasso-opdrachten

Met de automatische bankkoppeling is het nu ook mogelijk om betalingen en incasso-opdrachten automatisch uit te schrijven naar de ING. Daar worden ze dan klaargezet voor betaling. Je hoeft deze bestanden niet meer handmatig te exporteren en importeren. Betalingen en incasso’s hoef je alleen nog maar te accorderen via MIJN ING. Met de automatische bankkoppeling heb je je financiën, zonder enige inspanning, pas écht onder controle.

Het uitschrijven van betalingen en incasso-opdrachten naar de ING is beschikbaar in iMUIS Online vanaf versie 4.4.2.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Public
Trends en ontwikkelingen in het betalingsverkeer

Elke ondernemer heeft te maken met inkoopfacturen, verkoopfacturen en banktransacties die in een boekhoudpakket worden vastgelegd. De meeste ondernemers doen dit al lang niet meer handmatig! Inkoop- en verkoopfacturen worden automatisch herkend, verkoopfacturen worden elektronisch als UBL verzonden en banktransacties worden automatisch in de boekhouding bijgewerkt. Steeds meer bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd. Graag vertel ik in mijn blog wat meer over de mogelijkheden en trends in het online betalingsverkeer.

Je bank 24/7 bij met PSD2

Een belangrijke ontwikkeling hierin is dat banken per 1 januari 2018 de rekeninginformatie, mits je daar toestemming voor hebt gegeven, kunnen delen met derden. Ook wel bekend als PSD2 (Payment Service Directive). Dit biedt enorm veel kansen voor Fintechbedrijven, omdat hierdoor nieuwe diensten geleverd kunnen worden. Zo biedt de Bunq bank inmiddels een open API aan waarbij banktransacties realtime beschikbaar worden gesteld en verwerkt kunnen worden in je administratie (binnenkort verwacht). Door een intelligente herkenning in je boekhoudsoftware worden dagafschriftregels automatisch herkend en afgeletterd. PSD2 biedt je ook kansen of je facturen wilt incasseren. Zo kun je bijvoorbeeld van tevoren een saldocheck uitvoeren. Bij voldoende saldo voer je een SEPA-incasso uit.

Ondernemers sturen B2B-klanten een elektronische factuur

Steeds meer bedrijven zijn bekend met elektronisch factureren. Het klinkt soms best ingewikkeld en spannend, maar bijna ieder bedrijf kan het al. Als jij als verkopende partij je facturen nu al per e-mail aan jouw Business-to-Business klanten verstuurt en jouw softwareleverancier UBL-ready is, dan is het puur een kwestie van activeren. Jouw klanten ontvangen dan per e-mail de elektronische UBL-factuur, maar kunnen deze altijd nog in pdf op het scherm bekijken.

Wie meer geeft, zal meer ontvangen

Als je meer elektronisch gaat factureren, zal je merken dat jij ook steeds meer facturen elektronisch zult ontvangen. Controleer dan ook of je boekhoudsysteem deze facturen direct en automatisch voor je kan boeken. Want hoe prettig is het voor jou als ondernemer als je deze openstaande facturen direct in je browser of financiële app ziet. Bij de Rabobank is het bijvoorbeeld nu al mogelijk om openstaande facturen vanuit je boekhoudpakket betaalbaar te stellen.

Je bank en API’s

Het is nu al mogelijk om betaaltransacties vanuit je boekhoudpakket te delen met andere softwareapplicaties en apps. Je werkt bijvoorbeeld met softwareapplicaties gericht op een bepaalde branche die jou ondersteunen in je dagelijkse werkprocessen. Stuur jij vanuit deze applicatie een factuur, dan kan deze door middel van een API automatisch worden bijgewerkt in je boekhouding. Vervolgens wordt deze factuur betaald, waarna je boekhoudpakket deze informatie kan delen met je branchepakket. Hierdoor zie je niet alleen je openstaande posten vanuit je boekhouding, maar ook vanuit je branchepakket of CRM-applicatie. Met de komst van PSD2 kan deze informatie realtime beschikbaar worden gesteld.

Betalen met een QR-code

Verstuur je een factuur vanuit je boekhoudpakket, dan kun je deze factuur ook voorzien van een QR-code. Eén van de nieuwste ontwikkelingen bij banken is dat de ontvangende partij deze factuur direct kan betalen met een betaalapp. Helaas wordt dit nog door een beperkt aantal bank(en) aangeboden. Met de komst van PSD2 zal dit in de toekomst realtime bijgewerkt zijn in je boekhoudpakket.

Payment Service Providers (PSP), webshop en je boekhouding

Werk je met een webshop? Dan is het prettig dat je niet alle transacties handmatig hoeft af te letteren in je boekhoudpakket. Want voor veel ondernemers is het vaak een behoorlijke administratieve inspanning doordat Paymentproviders een bedrag inhouden per verkooptransactie. Dat kan tegenwoordig gelukkig veel sneller en makkelijker.

1. Controleer of je online boekhoudpakket de mogelijkheid biedt om je bank én je Paymentprovider te koppelen.
2. Vraag bij je Paymentprovider na of verkooptransacties zoals MT940-bestanden gedownload kunnen worden.
3. Door een koppeling te leggen tussen je webshop en boekhouding, worden bestellingen automatisch geboekt als openstaande post.
4. Door het MT940-bestand van je Paymentprovider in te lezen, worden verkooptransacties gematcht met de openstaande facturen.
5. Het uit te betalen bedrag van je Paymentprovider wordt middels de boekhoudkoppeling automatisch herkend en kun je bijvoorbeeld boeken op een tussenrekening Paymentprovider.
6. De betalingskosten van je Paymentprovider boek je eveneens op een tussenrekening Paymentprovider.

Eén van de verwachte ontwikkelingen hierin is dat Paymentproviders net als banken de transacties automatisch laten bijwerken in de boekhouding. Hierover vertel ik je graag meer in één van mijn volgende blogs.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Vanaf heden wordt het versturen van de gestandaardiseerde kredietrapportages inclusief ondertekening met het certificaat ondersteund in de MUIS Portal. Deze zorgt voor een directe verbinding tussen iMUIS en uitvragende instanties. Met de MUIS Portal was het al eerder mogelijk om KvK-stukken aan te leveren bij de Kamer van Koophandel en de btw-aangifte en ICP-opgave rechtstreeks in te dienen bij de Belastingdienst volgens de nieuwe standaard: SBR.

Voor het deponeren van de kredietrapportage stellen de banken een eigen certificaat verplicht: het PKIoverheid-certificaat. Het verzamelcertificaat van MUIS Software kan dus niet gebruikt worden voor de kredietrapportages.
Add a comment...

Post has attachment
Een kijkje in de keuken bij... De Theemakers! Bekijk de video om te zien wat ze doen en hoe iMUIS Online ze hierbij helpt. www.muis.nl
Add a comment...

Post has attachment
Main Capital, een Haagse investeringsmaatschappij, heeft geïnvesteerd in de groei van MUIS Software door een meerderheidsbelang te kopen. Door deze overname verstevigen Main Capital en MUIS Software hun samenwerking. Main Capital gaat MUIS Software actief ondersteunen in de verdere groei van het bedrijf, waarbij er ook goed naar internationale uitbreidingsmogelijkheden zal worden gekeken.

Momenteel heeft MUIS software voornamelijk klanten in Nederland, maar in de toekomst zijn Duitsland, België, en Engeland logische vervolgstappen. Om de huidige klanten en toekomstige klanten beter te bedienen, zal er ook worden gekeken naar overnames om het productaanbod van MUIS Software verder te verbreden of geografische expansie te realiseren.
Add a comment...

Post has attachment
Als ondernemer wil je toch ook niet te veel met je neus in de cijfers zitten? Altijd op de hoogte van je financiën via een app én… factureren is bij ons altijd gratis!
Add a comment...

Post has attachment
Factureren is voor jou als ondernemer waarschijnlijk je favoriete bezigheid. Want hoe meer je factureert, hoe meer geld je in het laatje brengt! Maar voldoen jouw facturen wel aan de wettelijke eisen? Lees het in onze nieuwe blog!
Add a comment...

Post has attachment
Ben je niet bekend met de term API? Dat is helemaal niet erg. Maar het is wel van belang dat je de betekenis van de term leert kennen, aangezien bedrijven tegenwoordig niet meer zonder kunnen. Maar wat is een API dan eigenlijk? En voor jou nog belangrijker: wat kan je ermee? Lees het in onze blog!
Add a comment...

Post has attachment
Je hoeft gelukkig geen boekhouder te zijn om de btw-aangifte met iMUIS Online te versturen naar de Belastingdienst! Lees in onze blog hoe eenvoudig dit is!
Add a comment...

Post has attachment
MUIS Software heeft met ingang van 13 januari 2017 de boekhoudklanten van het gefailleerde Business Compleet overgenomen. Door het faillissement van Business Compleet, dreigden de klanten in de kou komen te staan. Voor klanten die momenteel werken met het boekhoudpakket Business Compleet heeft MUIS Software een oplossing geboden, zodat zij zonder problemen verder kunnen werken in de boekhouding. Hiermee wordt de impact van het faillissement van Business Compleet voor klanten geminimaliseerd.


MUIS Software biedt klanten van Business Compleet de mogelijkheid om de administraties en datahistorie kosteloos over te zetten naar iMUIS Online, het online boekhoudpakket van MUIS Software. Klanten kunnen per direct overstappen naar iMUIS Online, waar zij gebruik kunnen maken van een aantrekkelijk aanbod om op professionele wijze hun online boekhouding te blijven voeren.

Klanten van Business Compleet worden de aankomende dagen gecontacteerd door MUIS Software om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard kunnen zij ook telefonisch contact opnemen met MUIS Software door te bellen 0251-241641 (verkoopafdeling, optie 1).
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded