Profile cover photo
Profile photo
Aleix Porta
120 followers -
Home, humanista i semigeògraf, interessat en l'educació en el lleure, el territori i la lectura
Home, humanista i semigeògraf, interessat en l'educació en el lleure, el territori i la lectura

120 followers
About
Aleix's posts

Post has attachment
El Congrés d’Arquitectura 2016 ha dedicat mesos a debatre els reptes que pertoca afrontar a la professió en una època en què les ciutats han esdevingut el principal instrument de canvi. L’anterior edició de la trobada queda molt lluny, en el temps però sobretot en prioritats.

Post has attachment
A mesura que es creuen dades, van sortint aspectes interessants. Com per exemple, que Alemanya és el país amb més edificis governamentals nominats, Portugal amb més edificis per pernoctar (hotels, etc.) i Àustria amb més edificis sanitaris i de benestar social. O que Itàlia compta amb més arquitectes que Espanya i Alemanya juntes (153 mil)

Post has attachment
"A vegades sembla que, a Barcelona, el dia es divideix entre el desig i el desengany. I no només per les cabòries d’homes i dones de llavors o d’ara, com en Miquel. La ciutat és la veritable protagonista del llibre. La ciutat mirada a través del calidoscopi humà de lleus ressonàncies döblinianes, però d’un estil neorealista, social i afectuosament nostàlgic. Segurament, als anys 40, era millor enyorar-la que viure-la, Barcelona. Una ciutat d’aspiracions orgulloses però agenollada."

Post has attachment

Post has attachment
El salmó és tractat amb pesticides i alimentat amb pinso tòxic. La panga viu en aigües contaminades i sobremedicada per aquesta raó. El paté de bacallà o truita no sempre és de bacallà o truita, etc.

Post has attachment
Els premis Baldiri Reixac, otorgats per la Fundació Carulla, han reconegut enguany “Dibuixa’m Reus!”, un projecte educatiu en forma de llibre-guia il·lustrat per 700 escolars de la capital del Baix Camp. La tríada d’art, pedagogia i patrimoni, el cor de l’experiència.

Post has attachment
La ciutat transmet molta informació que cal saber llegir. L’urbanisme n’és una, que és la traducció d’una determinada manera d’entendre l’espai en què hem de viure i fer-hi passar coses. Passejar per una ciutat és una contínua descodificació de significats notoris i ocults.

Post has attachment
En la novel·la de Zola, el mercat de Les Halles s’erigia ple d’abundància i modernitat davant l’església de Sant Eustaqui, símbol medieval. Irònicament, un segle desprès, “el ventre de París”, el mercat, no va sobreviure a l’església. A Barcelona, en canvi, el mercat de Santa Caterina “fa girar el cap a tot aquell que va a visitar la catedral de Barcelona”, diu Miguel Usandizaga. És professor de teoria i història de l’arquitectura a l’ETSAV i coautor, amb el col·lectiu d’arquitectes El Globus Vermell, del llibre Barcelone, la ville des marchés, una guia que explica Barcelona a través dels seus mercats i els mercats a través de l’evolució de la ciutat. La presentació del llibre, el passat dimarts 13 d’abril a la seu del COAC de la capital, va reunir els autors del llibre, arquitectes i representants de l’Institut Municipal de Mercats.

Post has attachment
Les ximeneies de Sant Adrià (així com tota la zona del delta del Besós) són la prova del que significa no tenir mentalitat, imaginari i govern metropolità. El que podria ser campus universitari, parc, biblioteca provincial, zona museística o tot a la vegada acabarà sent icona d'aquell pop de bagatel·la. I si no al temps.

Post has attachment
Síntesi del futur que s'acosta massa lentament.
Wait while more posts are being loaded