Profile cover photo
Profile photo
Villa Richter
5 followers
5 followers
About
Posts

Post has attachment
Ook in de Sächsische Schweiz is het warm en erg droog. Tussen Stadt Wehlen en kurort Rathen heeft dit geleid tot een bosbrand die in totaal twee dagen heeft gewoed. Het betreft hier een ruig gebied van ca. 4000 m2 onder het Bastei massief dat slecht moeizaam en alleen te voet bereikbaar is. Er waren 150 reddingswerkers nodig om de situatie onder controle te krijgen. Daartoe werden o.a. brandweermannen door de bergreddingsdienst abgeseilt. Water aanvoer vond plaats door het op te pompen uit de Elbe en via een 500 tot 600 meter lange slang te transporteren. Het gevaar kwam dichtbij en wij zijn iedereen dan ook zeer dankbaar voor hun inzet!

http://www.dnn.de/Mehr/Bilder/Bilderstrecken/2018/8/Waldbrand-an-der-Bastei
PhotoPhotoPhoto
07-08-18
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Een film uit de oude doos met beelden uit 1930 van Dresden, Pirna, Bad Schandau, Meißen en natuurlijk de Sächsische Schweiz.
https://www.facebook.com/proximusDresden/videos/1698614826881037/
Proximus - Dresden
Proximus - Dresden
facebook.com
Add a comment...

Post has attachment
Voor het eerst hebben we gasten uit Rusland. Reden maar liefst 1860 km afgelegd om hun vakantie te vieren in villa Richter. Zeer plezierige mensen die volop aan het genieten zijn.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Ga mee op ontdekkingstocht en beleef met Villa Richter de meest bijzondere, fraaiste en spannendste routes door de Saksische Schweiz. Er is namelijk een nieuw artikel verschenen in Hoogtelijn: ‘’Wurmen door het Labyrint’’.
Het laat de avontuurlijkste wandelmogelijkheden zien in het nationale park De Saksische Schweiz. Een gebied dat uitnodigt om nader ontdekt te worden.
Add a comment...

Dat de nieuwe AVG gisteren is ingegaan is wel heel erg te merken aan de stroom mailberichten met de melding dat de Privacyverklaring is gewijzigd. Ze hechten allemaal veel waarden aan uw privacy en uw gegevens zijn bij iedereen in goede handen...
Dat is bij ons is dat natuurlijk niet anders.

We hebben er tevens voor gezorgd dat, als u de website www.Villa -Richter.info bezoekt, er een beveiligde verbinding tot stand komt (https). Bij een boeking wordt daarmee voorkomen dat uw gegevens onbedoeld door derden gelezen kunnen worden. Voor wie het op prijs stelt versturen wij onze mailberichten eveneens versleuteld (met PGP).
Add a comment...

Tevreden gasten, dat is wat er echt toe doet.
We zijn dan ook erg blij met de reactie van familie Schulte :

"Bereits zum zweiten Mal waren wir in der Villa Richter zu Gast, vermutlich auch nicht zum letzten Mal.

Ein traumhaftes Anwesen mit einer geschmackvollen Einrichtung in einer sehr schönen Umgebung. Einfach Klasse !!!"
Add a comment...

Post has attachment
Voor de liefhebbers van avontuurlijke routes ver van de bewoonde wereld is afgelopen weekeinde de „Forststeig Elbsandstein“ formeel geopend. Een zeven daagse trekking van 100 km door de uitgestrekte bossen van de Sächsische- en Bohemische Schweiz.
Onderweg zijn er eenvoudige hutten met openhaard en gemeenschappelijke slaapgelegenheid (voor 10 tot ca. 12 pers.). Je zal zelf moeten voorzien in eten drinken en een “primus” met pan om je eten te kunnen koken.
De route volgt historische wegen en ruige wandelpaden die met gele strepen zijn gemarkeerd. Onderweg kom je ook lang locaties waar je kunt bivakkeren. Het is daarom handig om in deze eenzame wildernis naast je slaapzak een bivakzak of tent mee te nemen.
Om te bivakkeren of in de hut te overnachten dien je in het bezit te zijn van een Trekking ticket.
Deze is te koop bij een van nationaalpark informatie centrums.
Wild enthousiast geworden, zie dan hier voor meer info: www.forststeig.de
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Winterwanderung Sächsische Schweiz. Omgeving " Brand" lokatie "Kaskade".
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Indian summer in het Saksische Zwitserland.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De herfst toont zich op zijn mooist. Deze inktvis stinkzwam op het landgoed van Villa Richter heeft een felrode kleur en tentakels. Valt ook op door de vele vliegen die er omheen zwermen als gevolg van de kadaverlucht die het verspreid.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded