Profile cover photo
Profile photo
Suriana abdul kadir
869 followers -
GoGeous Lover
GoGeous Lover

869 followers
About
Suriana's posts

Post has attachment
Family Day Zaitun Kadir 12 Jun 2015 (Part 1)
Assalamualikum.. Bismillahirrahmanirrahim... 1 Jun 2015 dah start bekerja ditempat baru, lebih sibuk dr yg biasa. So hari ni, genap dua bulan kerja, ni curi masa untuk update entry. Nak cita panjang tentang Hari Keluarga ni.. Prerequisite : Prep for Family ...

Post has attachment
Hari Buruh di Menara Berkembar Petronas
Asslamualaikum... Alhamdulillah.. Banyak setel perkara-perkara dan tugas-tugas penting.. 2 bulan masa yang sangat kritikal untuk kerja-kerja pejabat sebab hari ni hari terakhir berkhidmat dengan kompeni..  Ok nak cerita pasal Petronas Twin Tower (PTT).. Yan...

Post has attachment
Cara Semak GST No.
Assalamualaikum.. Cara nak semak GST No. Mula-mula tengok dekat resit GST NO. Then bukak website ni: Klik dekat 'Lookup GST Status'. Keluar skrin kt bawah: Dekat GST No. tu, masuk kan seperti tertera di resit dan tekan/press Enter pada keyboard. Sistem akan...

Post has attachment
Prep for Family Day 2015
Assalamualaikum.. Bismillahirrahmanirrahiim.. Dah dekat dua bulan duk buat persediaan untuk Grand Opening Family Day Keluarga Zaitun & Abdul Kadir yang bakal berlangsung insyaAllah 12 Jun 2015 nanti.. Tema Family Day ini ialah 'Keluarga Sakinah Menuju Syurg...

Post has attachment
Photo shoot with Nicepixel Studio Bangi
Assalamualaikum.. Selepas tengok satu promosi di FB Nice Pixel Studio ni, terus jadi photo shoot kami. Butir-butir iklan spt berikut: So antara gambar2 yg sempat di shoot seperti: 10 minit pertama 10 minit kedua minit-minit terakhir Adik anas ngantuk x bole...

Post has attachment
Amalan untuk Isteri Solehah
Assalamualaikum.. Saya nak berkongsi satu petua; untuk isteri-isteri sentiasa macam anak dara. Petua dari Ustazah Fatimah Az-Zahra. Ustazah menurunkan petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam 'abqaro' menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah....

Post has attachment
Short Holiday In Jakarta
Assalamualaikum.. Friday kami empat beranak ke jakarta untuk untuk holiday 2 hari 2 malam sahaja (jumpa ayah dorang outstation 2 minggu di sana). So bermula perlepasan kami dgn MH727 jam 10.30 mlm waktu Malaysia.  Tiga beradik tunggu supper Jam 12.30 mlm ti...

Post has attachment
Throwback 13.5.13 - Rabbit


Post has attachment
Throwback 13.5.13 - Rabbit


Post has attachment
Throwback 13.5.13 - Rabbit

Wait while more posts are being loaded