Profile cover photo
Profile photo
Народни музеј Краљево
Званична Google+ странa Народног музеја у Краљеву.
Званична Google+ странa Народног музеја у Краљеву.
About
Posts

Post has attachment
Народни музеј Чачак, Народни музеј Kраљево, Макетарски клуб „Спинер“ и Макетарски клуб Чачак, организовали су изложбу посвећену обележавању стогодишњице од завршетка Првог светског рата, под називом „Ратно ваздухопловство у Првом светском рату“ . Изложба ће бити отворена у уторак, 20. новембра 2018, са почетком у 18 часова, на првом спрату Народног музеја Краљево.
Add a comment...

Post has attachment
Новембарски салон визуелних уметности 2018. отворен је у среду, 15. новембра 2018. године у 13 сати, у Галерији Народног музеја Краљево. Испред Народног музеја публику је поздравила Сузана Новчић, музејски саветник, док је Новембарски салон отворила Соња Милићевић, кустос Галерије Центра за културу „Градац“ у Рашки и председник Жирија овогодишњег Салона. Награда Новембарског салона припала је Ивану Шуковићу за рад „The Quality Family Time“ (Квалитетно време проведено са породицом), коју је уметнику уручио Иван Милуновић, председник Удружења ликовних и примењених уметника Краљево. Ова награда подразумева и самосталну изложу у Народном музеју Краљево у наредној години.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
11/16/18
10 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Новембарски салон визуелних уметности који организују Народни музеј Краљево и Удружење ликовних и примењених уметника Краљево, свечано ће бити отворен у Галерији Народног музеја Краљево, у четвртак, 15. децембра 2018, са почетком у 13 часова.
Add a comment...

Post has attachment
Дебатни клуб Друштва пчелара Краљево биће одржан у уторак 6. новембра 2018, у 18 часова у Народном музеју Краљево. Предавање на тему „Селекција медоносне пчеле“ одржаће др Небојша Недић, Пољопривредни факултет Земун.
Add a comment...

Post has attachment
Вече хармонике одржаће се у Галерији Народног музеја Краљево у понедељак, 29. октобра 2018, у 18 часова. На концерту учествују бивши ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац “ Краљево, а сада студенти Академије у Нишу у склопу припрема за „Светски трофеј “ у Канади.
Add a comment...

Post has attachment
Tрибина о путовању и промоцијa књиге ауторке Снежане Радојичић под називом „Северна Кореја – путовање по земљи Ким Џонг Уна“ одржаће се у Галерији Народног музеја Краљево, у четвртак 25. октобра 2018, са почетком у 19 часова.
Add a comment...

Post has attachment
У оквиру изложбе „Хвала пчелама – Историја пчеларства у краљевачком крају“ у Галерији Народног музеја Краљево, одржаће се предавање др Казимира Матовића са Ветеринарског специјалистичког института Краљево „Антибиотици и њихова (зло)употреба у пчеларству“ у уторак 23. октобра 2018, са почетком у 18 часова.
Add a comment...

Post has attachment
Представљање Института за новију историју Србије одржаће се у Галерији Народног музеја Краљево, у понедељак, 15. октобра 2018, са почетком у 13 часова.
Add a comment...

Post has attachment
Изложба „Хвала пчелама – Историја пчеларства у краљевачком крају“ аутора Мирјане Савић, вишег кустоса Народног музеја Краљево, отворена је 8. октобра 2018. у 19 сати, у Галерији Народног музеја, у оквиру обележавања Дана Града Краљева и манифестације Краљевдан.

Свечани део отварања започео је наступом Хора ОШ „Светозар Марковић“, под руководством диригента Драгане Милићевић, након чега је госте поздравио Дарко Гучанин, директор Народног музеја Краљево. У име Друштва пчелара Краљево, које је активно сарађивало на организацији изложбе, публици се обратио председник Драган Ракићевић и изразио задовољство што је овом изложбом и каталогом Краљево добило своју историју пчеларства. Мирјана Савић, аутор, говорила о настанку изложбе и њеном концепту, наглашавајући значај четири стуба развоја пчеларства у Краљеву, од којих је сваки у одређеној епохи превазилазио регионални значај: Манастир Жичу, Пољопривредну школу, Друштво пчелара Краљево и Ветеринарски специјалистички институт Краљево. Изложбу је отворио др мед. Родољуб Живадиновић, председник Савеза пчеларских организација Србије, који је истакао важност историјског проучавања ове теме, кроз које се тек у потпуности може сагледати дубина традиције пчеларства у српском народу, чији је развој још током периода средњег века достигао завидни ниво.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
10/9/18
10 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Изложба „Хвала пчелама, Историја пчеларства у Краљевачком крају“ аутора Мирјане Савић, вишег кустоса Народног музеја Краљево, отвара се 8. октобра 2018. у 19 сати, у оквиру обележавања Дана Града Краљева и манифестације Краљевдан.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded