Profile cover photo
Profile photo
Nazayiena Ayiena
1,148 followers -
Malaysia
Malaysia

1,148 followers
About
Posts

Post has attachment
Nazayiena Ayiena commented on a post on Blogger.
bestnya....lebat buahnya,brapa thn umur pokok durian sebesar nie?
Pagar Durian
Pagar Durian
warisanpetani.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Nazayiena Ayiena commented on a post on Blogger.
Saya pun ada sebatang pokok selasih,tp bunganya kaler putih,belum petik lg sbb x tahu khasiatnya.....
Pokok Selasih
Pokok Selasih
warisanpetani.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Nazayiena Ayiena commented on a post on Blogger.
dulu waktu duduk sibu memang byk buah ini dijual di pasar,kat sini kurang nampak....
Buah Kuini
Buah Kuini
warisanpetani.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Nazayiena Ayiena commented on a post on Blogger.
sedapnya....
MB 20 : Kerabu Daun Selom
MB 20 : Kerabu Daun Selom
warisanpetani.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Alahai limau purutku.......
~ Assalammualaikum ~ Cuti sekolah minggu yg lepas sempatlah kita anak beranak blk kpg di Swak. Rasa x cukup je masa klu dah blk kpg. Alhamdulillah semua ahli keluarga sana sihat. Balik kpg tu, kat dapur adelah jumpa pisang raja udang,kak long sana panggil p...
Alahai limau purutku.......
Alahai limau purutku.......
nazayiena76.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
mane iklan nuffnang
~ Assalammualaikum ~ Baru minggu nie kak nurul prasan rupanya URL blogspot dah tukar kpd my rupanya. selama nie watermark kak nurul pun masih .com lagi.... kak nurul prasan bila tgk di blog xde iklan nuffnang klr. bukak akaun nuffnang,status kak nurul pun x...
Add a comment...

Post has attachment
Mesin basuh x boleh spin
~ Assalammualaikum ~ Semalam mesin basuh kak nurul tiba2 x blh spin,bila time spin je stop dan dia isi air blk....dulu pun ade jugak mesin kak nurul x blh spin sbb ade benda apa tah yg dlm tu patah dan mekanik tukar baru,time dia repair tu lah jumpa duit sy...
Mesin basuh x boleh spin
Mesin basuh x boleh spin
nazayiena76.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Nazayiena Ayiena commented on a post on Blogger.
ni rupanya pisang raja udang,kat kpg byk jgk buah pisang yg kaler merah nie,tak tahu plk namanya pisang raja udang,kat kpg x tahulah diorg panggil pisang ape....
Riwayat Hidup Pisang Raja Udang
Riwayat Hidup Pisang Raja Udang
warisanpetani.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Pokok kurmaku
~ Assalammualaikum ~ Inilah pokok kurma kak nurul,x ingat dah berapa umurnya. Pada mulanya kak nurul ingatkan ni  anak pokok salak,sebab seingatkan kak nurul  biji salak pun ade kak nurul masukkan dlm pasu tu,sebab dah bercampur macam2 biji buah yg kak nuru...
Pokok kurmaku
Pokok kurmaku
nazayiena76.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Kulit karipap gebu
~ Assalammualaikum ~ Hari nie kak nurul nak share resepi kulit karipap,dah 2 kali cuba buat guna resepi ini...senang dan sedap yg pentingnya Kulitnya gebu je... Bahan2 1kg  tepung gandum 1 cwn minyak masak 2 sudu besar marjerin 350 ml air 2 sudu air kapur C...
Kulit karipap gebu
Kulit karipap gebu
nazayiena76.blogspot.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded