Profile cover photo
Profile photo
OŠ Ivana Rabljanina Rab
8 followers
8 followers
About
Posts

Post has attachment
Tijekom prošloga tjedna u našoj je školi održana keramička radionica "Osnove modeliranja na lončarskom kolu" u suradnji s CZK Lopar.

Radionice su prvenstveno bile namijenjene djeci s teškoćama u razvoju i darovitoj djeci, no radi velikog interesa uključena su i ostala djeca od 1. do 8. razreda, ali i zainteresirani zaposlenici škole.

Djeca su modelirala glinu na lončarskom kolu u željeni uporabni oblik.

Oblikovane posude će oslikavati djeca s poteškoćama nakon čega će se paliti u keramičkoj peći, a završene će se posude naposlijetku prodavati na humanitarnoj izložbi. :)
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
5/7/18
53 Photos - View album

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Posjet vodovodnom postrojenju u Hrmotinama kod Svetog Jurja

U utorak, 27. ožujka, članovi Eko-etno grupe Plavi planet posjetili su vodovodno postrojenje iznad Svetog Jurja, u organizaciji Vodovoda d.o.o. (Hrvatsko primorje - južni ogranak d.o.o. za skupljanje, pročišćivanje i distribuciju vode Senj).

Iskustvo je bilo prekrasno, malo smo više postali svjesni što je sve potrebno kako bi voda pogodna za piće došla do nas (jer se od ovuda vodom opskrbljuju i otoci Rab i Pag).

Voditelji postrojenja proveli su nas kroz sve faze pročišćavanja vode, posjetili smo bazen sa sirovom vodom, kemijski laboratorij (gdje smo imali i praktične prezentacije u kojima smo sudjelovali), prostorije i spremnike gdje se pročišćava voda…domaćini su nas počastili grickalicama i sokovima i bili su jako cool!

Na povratku kući iskoristili smo lijepo vrijeme i posjetili park prirode Zavratnicu. Bilo nam je suuupeeer i veselimo se sljedećim ovako lijepim druženjima!!!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
4/1/18
20 Photos - View album

Post has attachment
Odličan uspjeh ŠSD "Kristofor" na županijskom natjecanju u futsalu

Izvor: Portal Rab danas

U utorak 26. ožujka u dvorani Dinko Lukarić na Kozali održano je finalno natjecanje za 7. i 8. razrede u futsalu na županijskoj razini. Dvije najbolje ekipe Primorsko-goranske županije, ŠSD KRISTOFOR Rab i ŠSD GALEB iz Lovrana, te dvije najbolje ekipe grada Rijeke, ŠSD ZAMET i ŠSD SRDOČI, borile su se za 1. mjesto i predstavljanje svoje škole i Županije na međužupanijskom natjecanju u Gospiću 9. travnja 2018.

Nogometaši Školskog sportskog društva "Kristofor" u futsalu za 7. i 8. razrede OŠ Ivana Rabljanina Rab, šk.god. 2017./18., osvojili su drugo mjesto u županiji u konkurenciji četrdesetak škola.

Pod vodstvom trenera Marka Macolića i Roberta Lupića kroz ovogodišnje natjecanje prošli su kapiten Nikola Macolić i Ivan Lukas Andreškić, Marin Macolić, Luka Šimičić, Adrian Kurelić, Andro Godinić, Andro Miš, Dominik Grgurić, Stipe Kordić, Andro Mlacović i Ivano Španjol.

Čestitke dečkima! (i mlađima i starijima ;)
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
3/29/18
7 Photos - View album

Post has attachment
Rezultati Izbora za Dječje gradsko vijeće

Objavljujemo službene rezultate Izbora za Dječje gradsko vijeće, održanih 26. ožujka 2018. u našoj školi. Između trideset i dvoje kandidata za vijećnike, učenici petih, šestih i sedmih razreda izabrali su svoje predstavnike u Dječjem gradskom vijeću Grada Raba. To su:

Josip Joško Bravarić (5.a), Doris Kurelić (5.a), Paola Perić (5.b), Klara Deželjin (5.c), Mia Marušić (5.d), Dalila Živčić (6.a), Dora Faflja (6.b), Tereza Barčić (6.c), Karlo Frankić (6.d), Tara Babić (7.a), Dominik Dumenčić (7.a), Kris Baranašić (7.b), Vito Renić (7.c), Lara Španjol – Pandelo (7.c) i Marin Karavlah (7.d)

Tjedan dana prije izbora predizborne kampanje bile su u punom jeku. Kratka predstavljanja programa kandidata u BIC-u izazvala su veliki interes ne samo među učenicima iz razrednog odjeljenja čiji su se kandidati taj dan izlagali, već i ostalima. Svi su se kandidati marljivo pripremali, pomno osmislili svoje programe, imali sjajne ideje i uložili velik trud u izradu plakata i prezentacija.

Izbori su u ponedjeljak provedeni u obje smjene, a za regularnost istih u svakom se razrednom odjeljenju pobrinula Izborna komisija od troje članova. Napeto se čekalo prebrojavanje glasova i objava neslužbenih rezultata, a učenici koji ove godine nisu uspjeli postati vijećnici, nemaju razloga za tugu, jer će svoje ideje prenijeti svom vijećniku, kojem i jest dužnost zastupati interese onih koji su ga izabrali. ;)
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
3/29/18
28 Photos - View album

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded