Profile cover photo
Profile photo
OŠ Ivana Rabljanina Rab
6 followers
6 followers
About
Posts

Post has attachment
Započele su pripreme Projektnog dana!

Danas je u školi bilo gužvovito.smiley Započele su pripreme za ovogodišnji Projektni dan na temu "pokret". Gužvu su izbjegli jedino učenici koji su se ove godine opredijelili za radionicu hrvatskoga jezika. U pratnji učitelja na terenskoj su nastavi prošli putovima Jurja Barakovića.

Ostali su učenici podijeljeni po grupama i radionicama uz vodstvo učitelja jutarnju smjenu proveli radeći na pripremama u svojim učionicama. Neke su radionice svoje zadatke danas uspjeli privesti kraju, dok ostale još imaju posla. Do 28. ožujka i samog Projektnog dana kada će pojedine radionice i predstaviti svoje radove ostalo je još mjesec dana. Pokrenite se!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
2/13/18
43 Photos - View album

Post has attachment
Još jedno hvala udruzi Pinokio!

Udruga Pinokio i dalje brine o učenicima s posebnim potrebama pa je tako naša škola ovog puta primila donaciju od 14.300 kn za nabavku novih materijala i opreme i uređenje prostora posebnog razrednog odjela. Koji učenik ne bi volio boraviti u ovako razigranoj učionici? :) Hvala!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
1/30/18
8 Photos - View album

Post has attachment
U subotu, 27. siječnja 2018., tročlana ekipa debatnog kluba naše škole, u pratnji troje svojih voditelja, Tanje Rizner, Marka Blagdana i Gabrijele Ševerdija, sudjelovala je na Ad hoc debatnom turniru u Rijeci i ostvarila dosad najbolji rezultat. Tara Babić, Dominik Dumenčić i Lara Španjol Pandelo ostvarili su pobjede u sva tri kola turnira i u ukupnom poretku, od 25 ekipa, zauzeli 5. mjesto, dok je Tara, među 75 debatanata, proglašena desetom najboljom govornicom na turniru! :)))

Pravila Ad hoc turnira su jednostavna: tezu ne znate unaprijed, već ju dobijete 60 minuta prije samog debatiranja, a "case" slažete sami u 45 minuta bez pomoći mentora i eletroničkih uređaja. U tri kola svi su debatanti debatirali na sljedeće teze:

1. Opravdano je uzeti novac pronađen na ulici (naša ekipa trebala je zastupati negacijsku stranu)
2. Treba uvesti prisilne porodiljne dopuste za očeve (afirmacijska strana)
3. Treba zabraniti ponovnu kandidaturu političarima koji nisu ispunili svoja obećanja (afirmacijska strana)

Ekipa i njihovi voditelji vremena za slavlje nemaju mnogo, jer se već ovaj tjedan kreću pripremati za međužupanijsko natjecanje i tezu "Roditelji bi trebali odlučivati o gradivu koje njihova djeca uče u školama", koje je na rasporedu 9. i 10. ožujka 2018. u OŠ Podmurvice u RijeciPhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
1/29/18
14 Photos - View album

Post has attachment
ŠKOLA SKIJANJA - CERKNO, SLOVENIJA (19.1. – 22.1. 2018.)

Već nekoliko godina traje suradnja sa školom iz Sežane, u suradnji s kojom organiziramo školu skijanja. Tako su i ove godine učenici 6.-ih i 7.-ih razreda s pratiteljima proveli četiri nezaboravna dana u Cerknu. Uz prekrasno vrijeme i učenje skijanja, tu je bilo i nezaboravno grudanje na kraju prvoga dana. Na povratku smo posjetili Osnovnu školu u Sežani kojom su učenici bili oduševljeni. Veselimo se ponovnom odlasku dogodine!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
1/29/18
36 Photos - View album

Post has attachment
Božićna priredba i završno druženje osoblja škole

Posljednjeg dana prvog polugodišta, u školskoj sportskoj dvorani održana je božićna priredba učenika Osnovne škole. Uz voditelje programa Larisu Magdić i Vita Vidasa, za veselu i opuštenu priredbu svojim su se nastupom pobrinuli učenici mnogih razreda i skupina uz pomoć svojih učiteljica, te su pjesmom, plesom i glumom ispratili 2017. te nas uveli u blagdansko raspoloženje.

Osoblje škole nastavilo je predblagdansko druženje u školi uz čestitke i dobre želje prije zimskog odmora.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
1/15/18
53 Photos - View album

Post has attachment
Posjet skupine „Pčelice“ DV Pahuljica knjižnici

Našu knjižnicu posjetila je odgojna skupina „Pčelice“ Dječjeg vrtića Pahuljica. Mališani su se sa zanimanjem upoznali s prostorom knjižnice i slikovnicama, a posjetili su i bivše kolege iz svoje skupine koji sada pohađaju 1.a razred.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
1/15/18
21 Photos - View album

Post has attachment
U zadnjem tjednu prvog polugodišta, učenici Novinarske skupine s voditeljicom Milenom Marijan Peranić imali su stručno razgledavanje Radio Raba. Okušali su se u čitanju vijesti te uz pomoć direktora radija Damira Ćopića, koji je ujedno i novinar/voditelj, uređivali snimke te ih pripremali za eter.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
1/15/18
10 Photos - View album

Post has attachment

Post has attachment
Učenici trećih razreda proveli su dan u središtu županije, gradu Rijeci. Uživali su u predstavi Snježna bajka u HNK Ivana pl. Zajca. Posjetili su Pomorski muzej i doznali nešto iz prošlosti grada. Vidjeli su i obišli Katedralu sv. Vida, zaštitnika Rijeke i prošetali Korzom uz kišu koja im nije pokvarila dan.
Upoznavanje svoje županije nastavljaju u svibnju i već se vesele ponovnom druženju tada svih trećaša i ponekih četvrtaša.🚌
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
12/13/17
8 Photos - View album

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded