Profile cover photo
Profile photo
OŠ Ivana Rabljanina Rab
8 followers
8 followers
About
Posts

Post has attachment
Učenici razredne nastave osvježili su školske mini vrtove
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
6/13/18
7 Photos - View album

Post has attachment
Rapski učenici drugi na Eko-kvizu znanja održanom na XV. susretu škola u Malinskoj na Krku

Napisala: Ervina Pahljina


Učenici četvrtih razreda OŠ Ivana Rabljanina Rab i ove godine sudjelovali su na Eko-kvizu o odvojenom sakupljanju otpada. Ovogodišnji XV. po redu susret otočnih osnovnih škola održao se u Malinskoj u OŠ Fran Krsto Frankopan na otoku Krku, 5.lipnja 2018. Susret na kojem su sudjelovali učenici šest otočkih osnovnih škola sa Krka, Cresa, Lošinja i Raba, zajednički su organizirali Društvo Naša djeca Mali Lošinj i Županijski aktiv razredne nastave.

Tema ovogodišnjeg Eko-kviza bila je Igračka od eko materijala. Nakon pozdravnih riječi domaćina, rapski su učenici kroz čakavsku pjesmu naše učenice Katarine Mikelić, te su uz vodstvo Tonke Hodak i Damjana Kaštelana, prezentirali svoju školu i ovogodišnju temu kviza.
Učenici su od eko materijala izradili čarobnu kutiju igračaka i osmislili pravo malo kazalište. Izradili su i šurlice od trstike - igračku naših predaka.

Sjajni drugi, na bod do pobjede u kvizu znanja!

Nakon predstavljanja, uslijedio je i dugo iščekivani Eko-kviz koji se sastojao od kviza znanja i sportskog dijela natjecanja. U kvizu znanja glasnogovornica OŠ Ivana Rabljanina Rab bila je Isabella Dumić, a odličnom suradnjom Isabelle s ostalim učenicima, naša je škola osvojila visoko drugo mjesto. Pobjeda nam je izmaknula za svega jedan bod!

Najbolji u potezanju konopa

U drugom dijelu natjecanja uslijedile su sportske igre (trčanje sa krumpirom u žlici, skakanje u vreći i potezanje konopa). U sportskom natjecanju osvojili smo 5.mjesto, no moramo spomenuti da su naši pobijedili u kategoriji potezanja konopa.

Zahvala ide sponzoru ovog edukativnog izleta na Krk, Komunalnom poduzeću Dundovo, ali i gospodinu Anđelku Brni za veliku pomoć u izradi šurlica. Zahvala također ide i učiteljici Tanji Plješa koja je izradila sliku koju smo poklonili školi u Malinskoj.
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
6/12/18
17 Photos - View album

Post has attachment

Post has attachment
Tijekom prošloga tjedna u našoj je školi održana keramička radionica "Osnove modeliranja na lončarskom kolu" u suradnji s CZK Lopar.

Radionice su prvenstveno bile namijenjene djeci s teškoćama u razvoju i darovitoj djeci, no radi velikog interesa uključena su i ostala djeca od 1. do 8. razreda, ali i zainteresirani zaposlenici škole.

Djeca su modelirala glinu na lončarskom kolu u željeni uporabni oblik.

Oblikovane posude će oslikavati djeca s poteškoćama nakon čega će se paliti u keramičkoj peći, a završene će se posude naposlijetku prodavati na humanitarnoj izložbi. :)
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
5/7/18
53 Photos - View album

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Posjet vodovodnom postrojenju u Hrmotinama kod Svetog Jurja

U utorak, 27. ožujka, članovi Eko-etno grupe Plavi planet posjetili su vodovodno postrojenje iznad Svetog Jurja, u organizaciji Vodovoda d.o.o. (Hrvatsko primorje - južni ogranak d.o.o. za skupljanje, pročišćivanje i distribuciju vode Senj).

Iskustvo je bilo prekrasno, malo smo više postali svjesni što je sve potrebno kako bi voda pogodna za piće došla do nas (jer se od ovuda vodom opskrbljuju i otoci Rab i Pag).

Voditelji postrojenja proveli su nas kroz sve faze pročišćavanja vode, posjetili smo bazen sa sirovom vodom, kemijski laboratorij (gdje smo imali i praktične prezentacije u kojima smo sudjelovali), prostorije i spremnike gdje se pročišćava voda…domaćini su nas počastili grickalicama i sokovima i bili su jako cool!

Na povratku kući iskoristili smo lijepo vrijeme i posjetili park prirode Zavratnicu. Bilo nam je suuupeeer i veselimo se sljedećim ovako lijepim druženjima!!!
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
4/1/18
20 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded