Profile cover photo
Profile photo
OŠ Ivana Rabljanina Rab
2 followers
2 followers
About
Posts

Post has attachment
4. 10. na Dan zaštite životinja posjetili su nas lovci iz Lovačkog društva Kunić. Pričali su nam o brizi prema životinjama kroz godinu, a mi onakvi kakvi i jesmo, znatiželjni, postavljali smo im puno, puno pitanja. Dobili smo i zadatak da brinemo o pticama koje ostaju prezimiti na Rabu. Nije bilo lovca Luke, ali bio je lovac Joško i lovac Jozo . HVALA IM!

Učenici i učiteljice B - smjene
PhotoPhotoPhotoPhotoPhoto
10/5/17
6 Photos - View album

Post has attachment
Nakon Murtera, Šolte, Dugog otoka i Korčule, a u sklopu projekta „Vodeni biseri jadranskih otoka“, udruga Hyla posjetila je i naš otok s ciljem upoznavanja i istraživanja njegovih vlažnih staništa. Jedan od članova udruge, Mak Vujanović, u petak, 8. rujna 2017., održao je predavanje učenicima sedmih razreda.

Učenici su tako imali priliku aktivno sudjelovati u predavanju o važnosti, ugroženosti i zaštiti vlažnih područja te o životinjskom svijetu koji ih nastanjuje. Na kraju predavanja svaki je učenik primio potvrdu o sudjelovanju kao podsjetnik na važnu ulogu koju čovjek ima u zaštiti i očuvanju tih vrijednih staništa.

Više o udruzi Hyla i njihovim projektima saznajte na http://www.hhdhyla.hr/

Post has attachment
Od prošle školske godine, kao jedna od 140 hrvatskih škola, i Osnovna škola Ivana Rabljanina uključila se u pilot-projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“.

Nakon pripremnih infrastrukturnih zahvata vezanih za pristup internetu, matična je škola opremljena dvjema „pametnim pločama“ koje će koristiti profesori STEM područja (fizika, kemija, matematika, biologija). Učenici će za praćenje predavanja iz tih područja imati na raspolaganju 30 tableta, a njihovi profesori hibridna računala. Također, svi ostali profesori i stručni suradnici dobili su tablete i prijenosna računala, te se od prošle nastavne godine educiraju za rad u ovim aplikacijama. Ova se tehnologija, koja uključuje i bilježenje nastave u e-Dnevnik umjesto u dosadašnje „papirnate“ dnevnike i imenike, za sada primjenjuje samo u matičnoj školi, no čim se ostvare uvjeti za to (dovoljna pokrivenost Internet signalom), uključit će se i sve rapske područne škole.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded