Profile cover photo
Profile photo
Maria Gammelgaard
44 followers
44 followers
About
Posts

Post has attachment
Kender du det?

- din hverdag er så stressende, at du er på nippet til at gå ned med stress

- du gør du alt hvad du kan for at få hverdagen til at hænge sammen, og alligevel kniber det

- livet med børn er nogle dage slet ikke er hvad du havde forestillet dig

- du dunker dagligt dig selv i hovedet, med alle de ting du ikke gør godt nok

- du føler dig fastlåst i et utilfredsstillende liv

- du er usikker på om du gør det godt nok som mor

Drømmer du om at give slip på disse tanker og i stedet at blive en mor med overskud og nærvær? 

Så lyt med til dette gratis online foredrag, hvor du får konkrete redskaber du kan bruge i din hverdag, gennem 3 trin

# 1: Sig farvel til stressen
# 2: Find din indre balance
# 3: Få et harmonisk familieliv 

Efter foredraget vil der være mulighed for at stille spørgsmål til mig via chatten. 

Post has attachment
Jeg er klar med et nyt online forløb. :-) 

Post has attachment

Post has attachment
Kender du det?
• din hverdag er så stressende, at du er på nippet til at gå ned med stress
• du gør du alt hvad du kan for at få hverdagen til at hænge sammen, og alligevel kniber det
• livet med børn slet ikke er hvad du havde forestillet dig
• du dunker dagligt dig selv i hovedet, med alle de ting du ikke gør godt nok
• du føler dig fastlåst i et utilfredsstillende liv
• du er usikker på om du gør det godt nok som mor

Drømmer du om at give slip på disse tanker og i stedet at blive en supermor med overskud og nærvær? 

Så lyt med til dette gratis online foredrag, hvor du får konkrete redskaber du kan bruge i din hverdag, gennem 3 trin

# 1: Sig farvel til stressen
# 2: Find din indre balance
# 3: Få et harmonisk familieliv 

Efter foredraget vil der være mulighed for at stille spørgsmål til mig via chatten. 

Post has attachment
Dårlig samvittighed er nok ikke helt til at slippe udenom, men man kan træne sig selv i at reducere den, så den ikke fylder alt for meget i ens liv. 

Post has attachment
FREDAGSTANKER

Om at sige MAN når du taler om dig selv

Jeg har i denne uge talt med flere personer om, hvorfor det er vigtigt at sige JEG i stedet for MAN, når man taler om sig selv.

Rigtigt mange af os bruger ordet MAN, selvom at vi i virkeligheden taler om os selv.

Det er vigtigt for mig, at understrege at der er en mening i, at vi har ordet MAN i vores ordforråd, da det bruges, når man skal give udtryk for noget generelt, der gælder for (næsten) alle, som f.eks. "Man kan købe brød ved bageren", "Man får ondt i maven, hvis man spiser for meget", "Hvis man skal ud at rejse, kan man tage toget". I disse sætninger er det altså korrekt at bruge ordet MAN.

Men når du taler om dig selv, og dine egne følelser og tanker, kan det være en rigtigt dårlig vane at sige MAN. "Man bliver rigtigt ked af det, når nogen siger sådan noget til en", "Man bliver simpelthen så vred, når nogen gør sådan noget", "Måske skulle man løbe en tur", "Man burde jo ikke tage et stykke kage mere"

Der er to ting i det, når du siger MAN, når du egentlig taler om dig selv.

# 1: Når du taler om dine følelser og siger MAN om dig selv, så kan det være en måde at lægge afstand til dine følelser. Måske har du lært som barn at vrede, ked af det-hed, skuffelse, misundelse og lignende er negative følelser, som du helst skal lægge låg på. Ved at sige man, når du taler om disse følelser, så tager du afstand fra dem og fra dig selv.

Hvis du i stedet øver dig i at sige JEG, når du taler om dine følelser, vil du også tage ejerskab for dine følelser og anerkende dem og retten til at have dem. Du vil samtidig også blive tydeligere i din kommunikation, og de mennesker du taler med, vil have nemmere ved at mærke hvem du er.

# 2: Når du siger man, om noget du ønsker eller ikke ønsker at gøre, så tager du ikke ejerskab og ansvar for din handling. Hvis det f.eks. handler om at "man ikke bør købe den dyre kjole" så lægger du ubevidst afstand til din egen beslutning, og du tager ikke ansvar for beslutningen. Igen bliver du utydelig i din kommunikation, fordi du siger, at man ikke bør gøre det, og gør det måske alligevel. I virkeligheden er den, du måske bliver mest utydelig for, dig selv.

Øv dig derfor i at sige, JEG VÆLGER at købe kjolen, fordi jeg synes, at den er pæn. Tag ansvar ved at sige JEG i stedet for MAN, og VÆLGER i stedet for BURDE. Du vil hermed blive mere tydelig både for andre og for dig selv.

Det er lidt sjovt, når du begynder, at blive opmærksom på det lille ord MAN. Der kan gå helt sport i det, når du opdager, at andre siger det, men du kan altså også drive andre til vanvid, hvis du hele tiden fortæller dem, hvornår de siger man. Så start med at øve dig i at blive opmærksom på hvornår andre og dig selv siger man, og begynd så at øve dig i at sige JEG.

Ha' en super dejlig weekend

Kærligst

Maria

<3
Photo

Post has attachment
Om at fordømme andre

Kender du denne situation? Du står nede i supermarkedet sent tirsdag eftermiddag og ser en mor, rive sit barn hårdt i armen, og nærmest råbe det ind i ansigtet "Nu bliver du altså her?"

Hvad tænker du?

Tænker du "sikke da en dårlig mor!", eller tænker du, "åh hvor jeg kender det".

Hvad har du lyst til at gøre?

Har du lyst til at gå hen og sige til moderen, at sådan bør hun ikke behandle sit barn, eller har du lyst til at gå hen og give hende et knus og fortælle hende. at det hele nok skal gå.

Hvad gør du?

Sender du moderen et bebrejdende blik, og går hjem og fortæller din mand forarget om denne mor, eller sender du et medfølende blik, og går hjem og giver dine børn et ekstra kram?

Hvad er forskellen?

Forskellen er fordømmelse eller anerkendelse.

Fordømmelse er en energistjæler, for den er af negativ karakter, og bringer meget sjældent noget godt med sig. Og du kender jo ikke baggrunden for situationen i supermarkedet. Måske er moderen presset på arbejdet og hendes mor er lige død, så hendes overskud er lavere end lavt, og derfor er hendes lunte kort og hendes tålmodighed på prøve, overfor et barn der skal undersøge verden.

Anerkendelse derimod er en energigiver. Det gælder både, når du anerkender dig selv og andre. For når du anerkender andre, får du som regel deres energi og glæde tilbage.

Energier smitter. Hvis du har en negativ og fordømmende energi, vil du give dette videre, til dem du møder. Hvis du derimod har en god og anerkendende energi, vil det være, den du sender videre til dem omkring dig.

Så næste gang du får lyst til at løfte pegefingeren og fordømme andre, så prøv at spørge hvad du og dine nærmeste egentlig vil få mest ud af.

Og prøv så lige at bruge et par sekunder på at overveje, hvad der ligger bag din fordømmelse og forargelse, og spørg dig selv, om du reelt kender nok til situationen til, at du kan tillade dig, at løfte din pegefinger mod et andet menneske.

Ha' en dejlig weekend.

KH

Maria
Photo

Post has attachment

Post has attachment
FREDAGSTANKER

Om at ramme bunden

Jeg følte virkelig, at jeg havde ramt bunden! Det er muligt, at andre kommer længere ned før deres frit fald får en ende, men for mig ramte jeg bunden februar 2009.

Jeg havde været sygemeldt på grund af stress i en måned, og det nye arbejde jeg var blevet lovet, blev taget fra mig igen, inden jeg overhovedet nåede at skrive min opsigelse til det job jeg havde i forvejen, og ikke ønskede at vende tilbage til.

Jeg måtte også på det tidspunkt erkende, at det ikke kun handlede om at sove, sove, sove i 14 dage til en måned, og så være fit for fight igen, men at jeg rent faktisk var noget hårdere ramt, end jeg i første omgang havde troet.

Erkendelsen blev mit vendepunkt, for med den viden om at jeg ikke kunne sove fra det, men var nødt til at tage ansvar for mig selv og for at jeg fik det bedre, kunne jeg se alvoren i øjnene og begynde at bevæge mig opad - fremad igen.

At ramme bunden min bund har været skelsættende i mit liv, det er derfra jeg har bevæget mig op lige siden. Ikke i en lige linje, men med to skridt frem og et tilbage, og det bliver jeg ved med. For jeg er på vej, og det vil jeg altid være. På vej op. På vej fremad.

God weekend til jer alle.

Kærlige fredagstanker

Maria

<3
Photo

Post has shared content
Spændende online forløb.
Online stressforløb: Skru ned for stressen og op for livet! Nu kan du sidde hjemme i fred og ro og lære de mest afstressende og effektive redskaber til at forebygge og håndtere stress. Over 6 uger får du bl.a. guides til nemme yogaøvelser, meditation og mindfulness og adgang til en lukket Facebook gruppe, hvor du kan få støtte og inspiration. Lyder det som noget for dig? Læs mere her: http://www.amame.dk/online-stress-forloeb/ #stress #yoga #meditation #mindfulness #online 
Wait while more posts are being loaded