Profile

Cover photo
Puteri Nuur
47 followers|2,446,881 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Allah knows best. Kipidap. Dongibab. Ukenduit. Yurock.
Jangan marah ye baca tajuk >.< Sesekali nak jugak merasa tulis macam vangla macam tu. Hahahahha. Saya mula kenal  Jiey Wan Aziz  sewaktu dalam pantang bersalinkan Sophia. Waktu tu, Ian berumur bawah setahun. Zaman kegemilangan blogging masa tu. Masa baca bl...
 ·  Translate
Saya mula kenal Jiey Wan Aziz sewaktu dalam pantang bersalinkan Sophia. Waktu tu, Ian berumur bawah setahun. Zaman kegemilangan blogging masa tu. Masa baca blog Jiey, saya menangis berjurai air matanya. Kagum baca semangat Jiey dan miracle boy Ian. . Hari ini, saya baca Jiey update status ni.
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Kemudian, ambil 1/4 cendawan & isi ayam (yang telah direbus tadi) potong dadu dan halus, masukkan ke dalam rebusan tadi bersama-sama dengan susu. 4. Apabila nampak kesemuanya telah masak, bancuh 4 sudu tepung jagung dan gaul sehingga larut. Campurkan ke dalam rebusan yang sama.
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Grilled Chicken Fillet with Lemon.
Resepi ringkas. 15 minit sahaja untuk dimasak. Sesuai untuk orang yang nak buat bekal ke office setiap hari (macam saya). . Bahan-bahan: - Isi ayam (bahagian dada) - Lada hitam (ditumbuk kasar)* - Serbuk jintan manis * - Serbuk cili* - Garam* Cara membuatny...
 ·  Translate
Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish. 09/10/2015. Grilled Chicken Fillet with Lemon. Resepi ringkas. 15 minit sahaja untuk dimasak. Sesuai untuk orang yang nak buat ...
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Selamat jalan, Cik Mah.
Hari ini hari sabtu yang luar biasa untuk saya. . Hari sabtu 19 September 2015 yang untuk dikenang. Rasanya, kali terakhir saya terasa seperti ditampar, jatuh terpampan dan saya kehilangan kata begini adalah sewaktu kehilangan Aboh. . Hanya kehilangan yang ...
 ·  Translate
Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish. 19/09/2015. Selamat jalan, Cik Mah. Hari ini hari sabtu yang luar biasa untuk saya. . Hari sabtu 19 September 2015 yang untuk ...
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Sampin Pertama Lope
Sudah lama menyimpan angan, tiap kali anak-anak lelaki kecil melintas dihadapan saya, segak berbaju melayu dan bersampin, saya sering membayangkan suatu hari, saya teringin melihat Lope segak berbusana melayu lengkap. Pernah dahulu tengok gambar di FB Aunti...
 ·  Translate
Sudah lama menyimpan angan, tiap kali anak-anak lelaki kecil melintas dihadapan saya, segak berbaju melayu dan bersampin, saya sering membayangkan suatu hari, saya teringin melihat Lope segak berbusana melayu lengkap. Pernah dahulu tengok gambar di FB Auntie Leha dan cucunya, Ya Allah.
1
Add a comment...
Have her in circles
47 people
Musa Sabri's profile photo
Megat atTerawis's profile photo
Alyyani Anuar's profile photo
MUHD RIDWAN's profile photo
Pengembara Bebas's profile photo
Vanessa Torres's profile photo
Khairil Megat Khas's profile photo
sinawati md isa's profile photo
Puteri Nuur's profile photo

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
FoodgasmFest :)
Kali ini, saya pun akan join jadi salah seorang vendor bernaung di bawah The Food Co, Korang jangan lupa singgah ye :)
 ·  Translate
Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish. 13/10/2015. FoodgasmFest :). Kali ini, saya pun akan join jadi salah seorang vendor bernaung di bawah The Food Co, Korang jangan ...
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Selamat Hari Lahir ke 74, Aboh :')
Aboh, 12 Oktober datang lagi. Hari ini, kalau Aboh masih ada, usianya genap 74 tahun. . Jika Aboh masih ada, Aboh akan jadi seorang datuk yang dikelilingi oleh 18 orang cucu-cucu. Pasti rumah Bukit Marak akan rimbun dengan segala macam pokok-pokok yang dita...
 ·  Translate
12 Oktober datang lagi. Hari ini, kalau Aboh masih ada, usianya genap 74 tahun. . Jika Aboh masih ada, Aboh akan jadi seorang datuk yang dikelilingi oleh 18 orang cucu-cucu. Pasti rumah Bukit Marak akan rimbun dengan segala macam pokok-pokok yang ditanam dan diberi nama cucu-cucu.
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Egg Rolls with Shrimp & Veggie Fillings
Atkins? NO!  . Hahahahahaha. Cuma makan tanpa karbohidrat dan tak minuman bergula. Bolehlah nak panggil atkins tapi saya tak ikut 100% seperti yang disarankan. Seronoknya kali ini, sebab bukan saya seorang sahaja yang berpantang dari makan -- Encik Bubu pun...
 ·  Translate
Hahahahahaha. Cuma makan tanpa karbohidrat dan tak minuman bergula. Bolehlah nak panggil atkins tapi saya tak ikut 100% seperti yang disarankan. Seronoknya kali ini, sebab bukan saya seorang sahaja yang berpantang dari makan -- Encik Bubu pun tumpang sekaki. Jadi, cabaran nak sediakan makanan tu ...
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Tantrum
Sudah agak lama ianya tidak berlaku, tetapi terjadi malam ini. Setiap kali Lope tantrum, saya terkesima. Saya hilang punca untuk 5 saat pertama.  . Punca? Apa yg mencetus amuknya? . Lope ibarat menggelupur sambil menjerit "omma-omma". Tangisnya kuat. Badann...
 ·  Translate
Sudah agak lama ianya tidak berlaku, tetapi terjadi malam ini. Setiap kali Lope tantrum, saya terkesima. Saya hilang punca untuk 5 saat pertama. . Punca? Apa yg mencetus amuknya? . Lope ibarat menggelupur sambil menjerit "omma-omma". Tangisnya kuat. Badannya dikeraskan.
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
I hate Mondays!
Hari paling tak best adalah hari yang anak-anak dah seminggu dua tak ke sekolah, pastu hari ini kena bangun seawal mungkin siapkan mereka dan paling tak best lagi bila diaorang cranky tahap super annoying. I really hate mondays! Sabarlah mamaaaaaaaaaaaa.  Z...
 ·  Translate
Hari paling tak best adalah hari yang anak-anak dah seminggu dua tak ke sekolah, pastu hari ini kena bangun seawal mungkin siapkan mereka dan paling tak best lagi bila diaorang cranky tahap super annoying. I really hate mondays! Sabarlah mamaaaaaaaaaaaa. Zaman ini akan berlalu selepas beberapa ...
1
Add a comment...
People
Have her in circles
47 people
Musa Sabri's profile photo
Megat atTerawis's profile photo
Alyyani Anuar's profile photo
MUHD RIDWAN's profile photo
Pengembara Bebas's profile photo
Vanessa Torres's profile photo
Khairil Megat Khas's profile photo
sinawati md isa's profile photo
Puteri Nuur's profile photo
Links
Basic Information
Gender
Female
Apps with Google+ Sign-in
  • Unblock Me FREE