Profile

Cover photo
Puteri Nuur
46 followers|2,308,230 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Sampin Pertama Lope
Sudah lama menyimpan angan, tiap kali anak-anak lelaki kecil melintas dihadapan saya, segak berbaju melayu dan bersampin, saya sering membayangkan suatu hari, saya teringin melihat Lope segak berbusana melayu lengkap. Pernah dahulu tengok gambar di FB Aunti...
 ·  Translate
Sudah lama menyimpan angan, tiap kali anak-anak lelaki kecil melintas dihadapan saya, segak berbaju melayu dan bersampin, saya sering membayangkan suatu hari, saya teringin melihat Lope segak berbusana melayu lengkap. Pernah dahulu tengok gambar di FB Auntie Leha dan cucunya, Ya Allah.
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Kami masih ada ;)
Sudah lama tidak melakar kisah disini.  Sebetulnya tiada yang menarik untuk dikongsi dan detik waktu berlalu dengan terlalu pantas. Kehidupan kami sedikit berubah kini setelah Lope & Sophia keduanya bersekolah kini. Aktiviti kami seharian berkejar kesana ke...
 ·  Translate
Sudah lama tidak melakar kisah disini. Sebetulnya tiada yang menarik untuk dikongsi dan detik waktu berlalu dengan terlalu pantas. Kehidupan kami sedikit berubah kini setelah Lope & Sophia keduanya bersekolah kini. Aktiviti kami seharian berkejar kesana ke mari, sama seperti ibubapa lain yang ...
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Wordless Wednesday - Baby Girl.

Read at your own risk. If you like what you read, keep on reading and do drop by again. If anything offends you, just let it be and you may leave any time you wish. 15/04/2015. Wordless Wednesday - Baby Girl. written by Puteri Nuur on Wednesday, April 15, 2015 · Email ThisBlogThis!
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Update Ringkas Wakaf #ProjekTelekung
Saya dah update di FB saya. Kebelakangan ini saya kurang sihat, terbantut sikit nak update pasal projek ini. Insya Allah, minggu hadapan saya kongsikan update lengkap. Terima kasih kepada penderma sekalian. Saya akan cuba yang terbaik mewakafkan setiap sumb...
 ·  Translate
Saya dah update di FB saya. Kebelakangan ini saya kurang sihat, terbantut sikit nak update pasal projek ini. Insya Allah, minggu hadapan saya kongsikan update lengkap. Terima kasih kepada penderma sekalian. Saya akan cuba yang terbaik mewakafkan setiap sumbangan. Till then, take care. Xx ...
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
K-Drama : Healer (2014)
Rasanya saya tak pernah tulis kot pasal ni kat blog, tapi hari ni nak cakap saya adalah hantu tengok Korean Drama. Hekhek. Ala korang, tak kan lah sebab saya dah versi mak-mak, pastu ada anak OKU pulak jadi macam pelik sangat bila saya tengok K-Drama? Eh, k...
 ·  Translate
Ala korang, tak kan lah sebab saya dah versi mak-mak, pastu ada anak OKU pulak jadi macam pelik sangat bila saya tengok K-Drama? Eh, korang lagi terkejut tau kalau saya cakap yang saya ni siap jadi airport stand sebab nak sambut Lee Min Ho kat airport. *facepalm* ...
1
Add a comment...

Puteri Nuur

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
suara dia macam vocalist Dygta.
 ·  Translate
2
Add a comment...
Have her in circles
46 people
Megat Mohamed Arif's profile photo
Devi Safitri's profile photo
myte yop's profile photo
hajrah lukman's profile photo
Charlie&Lola Channel's profile photo
Izah Zaaim's profile photo
Puteri Nuur's profile photo
Lensa Hunterz's profile photo
Azwin Razad's profile photo

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
I hate Mondays!
Hari paling tak best adalah hari yang anak-anak dah seminggu dua tak ke sekolah, pastu hari ini kena bangun seawal mungkin siapkan mereka dan paling tak best lagi bila diaorang cranky tahap super annoying. I really hate mondays! Sabarlah mamaaaaaaaaaaaa.  Z...
 ·  Translate
Hari paling tak best adalah hari yang anak-anak dah seminggu dua tak ke sekolah, pastu hari ini kena bangun seawal mungkin siapkan mereka dan paling tak best lagi bila diaorang cranky tahap super annoying. I really hate mondays! Sabarlah mamaaaaaaaaaaaa. Zaman ini akan berlalu selepas beberapa ...
1
Add a comment...

Puteri Nuur

commented on a video on YouTube.
Shared publicly  - 
 
Gemersik sungguh suara Adera. Salam dari Malaysia :)
 ·  Translate
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Projek Telekung - Update sehingga 25/03/2015
5 hari sebelum #ProjekTelekung ditutup pada 1 April 2015. Alhamdulillah, hari ini rakan sekolah saya singgah ke rumah dengan
membawa 6 pasang telekung solat yang baharu untuk disumbangkan.
Terasa urusan ini dipermudahkan oleh Allah dgn bantuan
rakan-rak...
 ·  Translate
Alhamdulillah, hari ini rakan sekolah saya singgah ke rumah dengan membawa 6 pasang telekung solat yang baharu untuk disumbangkan. Terasa urusan ini dipermudahkan oleh Allah dgn bantuan rakan-rakan dan keluarga yg ingin sama menyertai menuai ladang pahala di akhirat kelak.
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Projek Telekung Batch 1
Bismillahirahmanirahim. Di pagi Jumaat yang indah ini, saya nak kongsikan satu kerja charity yang saya nak buat. Sebelum itu, saya nak cerita dulu, macam mana terbuka pintu hati saya untuk kerja-kerja charity ini. Setiap kali kawan-kawan FB saya buat kerja ...
 ·  Translate
Bismillahirahmanirahim. Di pagi Jumaat yang indah ini, saya nak kongsikan satu kerja charity yang saya nak buat. Sebelum itu, saya nak cerita dulu, macam mana terbuka pintu hati saya untuk kerja-kerja charity ini. Setiap kali kawan-kawan FB saya buat kerja amal - himpun dana, bantu orang susah ...
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Spaghetti Carbonara
Semalam semasa kat pejabat, Sophia call. Dialognya lebih kurang macam ni. "Mama, boleh ke malam ni Phia nak makan spaghetti yang kuah dia colour putih yang macam Mama masak hari tu? Phia rasa lapar sangat hari ni."  Maka, cairlah hati si ibu mendengarnya. A...
 ·  Translate
Semalam semasa kat pejabat, Sophia call. Dialognya lebih kurang macam ni. "Mama, boleh ke malam ni Phia nak makan spaghetti yang kuah dia colour putih yang macam Mama masak hari tu? Phia rasa lapar sangat hari ni." Maka, cairlah hati si ibu mendengarnya. Anak lapar uolls. "Ok, nanti Mama balik, ...
1
Add a comment...

Puteri Nuur

Shared publicly  - 
 
Tips "terbang" dengan anak autistik.
Musim-musim cuti sekolah sekarang ni, mesti ada yang merancang nak pergi holiday kan? Ambillah masa anda bercuti dan bergembira dengan anak-anak. Saya cuma nak kongsikan beberapa tips yang saya praktikkan bila saya ingin "terbang" bersama Lope. Untuk maklum...
 ·  Translate
Musim-musim cuti sekolah sekarang ni, mesti ada yang merancang nak pergi holiday kan? Ambillah masa anda bercuti dan bergembira dengan anak-anak. Saya cuma nak kongsikan beberapa tips yang saya praktikkan bila saya ingin "terbang" bersama Lope. Untuk makluman, bukan mudah untuk berjalan dengan ...
1
Add a comment...
People
Have her in circles
46 people
Megat Mohamed Arif's profile photo
Devi Safitri's profile photo
myte yop's profile photo
hajrah lukman's profile photo
Charlie&Lola Channel's profile photo
Izah Zaaim's profile photo
Puteri Nuur's profile photo
Lensa Hunterz's profile photo
Azwin Razad's profile photo
Links
Basic Information
Gender
Female
Apps with Google+ Sign-in
  • Unblock Me FREE
  • Six-Guns