Profile cover photo
Profile photo
University of Cyprus Library
135 followers -
Inspire lifelong learning, advance knowledge, strengthen communities, open access
Inspire lifelong learning, advance knowledge, strengthen communities, open access

135 followers
About
Communities and Collections
View all
Posts

Post has attachment
«Οι νέες προοπτικές που διανοίγονται τώρα, με τη λειτουργία του νέου και υπερσύγχρονου Κέντρου Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» ευελπιστούμε και στοχεύουμε να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στη σταδιακή αλλαγή συνηθειών των νέων μας σε ό,τι αφορά την ανάγνωση και τη χρήση των βιβλιοθηκών. Αυτό θα υποβοηθήσει στη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας στον τόπο μας, όπως αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες, όπου η βιβλιοθήκη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των πολιτών κάθε ηλικίας» αναφέρει η κα. Έλενα Διομήδη–Παρπούνα, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Βιβλιοθήκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ενημερωτικό Δελτίο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου (Τεύχος 6 - Σεπτέμβριος 2018).
Η κα. Διομήδη-Παρπούνα αναφέρθηκε στην αποστολή, το όραμα, τη οργανωτική δομή, καθώς και στα πιο πρόσφατα επιτεύγματα αλλά και τους στρατηγικούς στόχους της Βιβλιοθήκης για τα επόμενα χρόνια. Μιλάει ακόμη για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το προσωπικό της Βιβλιοθήκης στο στάδιο της προετοιμασίας και υλοποίησης του έργου της μετέγκαταστασης της Βιβλιοθήκης στην νέα της στέγη, ως μια νέα πραγματικότητα και σημαντικό γεγονός που θα συμβάλει στην περεταίρω αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών. Καταλήγοντας αναφέρει ότι με τη σημαντική στήριξη της ηγεσίας του οργανισμού, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, θα μπορέσει η Βιβλιοθήκη να συνεχίσει να συμβάλλει καθοριστικά στο διδακτικό και ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και στην προαγωγή της επιστήμης και μόρφωσης στη Κύπρο γενικότερα.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο σύνδεσμο ➡️ https://bit.ly/2xV9Uef.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
🆕
Σας ενημερώνουμε πως η Βιβλιοθήκη Λάρνακος δεν είναι προσβάσιμη στο κοινό, λόγω των εργασιών μεταφοράς της συλλογής της στο Κέντρο Πληροφόρησης -Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου».

Για τον δανεισμό βιβλίων από την συλλογή του συγκεκριμένου Παραρτήματος [των οποίων η μεταφορά δεν έχει ακόμα ξεκινήσει - βλέπε ➡️ https://bit.ly/2pp8VhH] μπορείτε να αιτείστε τη μεταφορά τους στην Κεντρική Βιβλιοθήκη μέσω του ηλεκτρονικού καταλόγου ➡️https://bit.ly/2DPgF6N, από όπου θα τα παραλαμβάνετε την επόμενη εργάσιμη μέρα.

Για καθοδήγηση, επικοινωνήστε, σε πραγματικό χρόνο, με τον βιβλιοθηκονόμο 👉 https://bit.ly/2IvDM4V

Μη ξεχνατε να ενημερώνεστε καθημερινά για την πορεία εργασιών!
👉Κατά τις 02/10/2018 ➡️ https://bit.ly/2y20Cfq

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου λάνσαρε την ιστοσελίδα National Screening Room ➡️ https://bit.ly/2N7pPKU όπου διέθεσε, για ελεύθερη ροή ή λήψη, εκατοντάδες ταινίες από το 1890.

Η σημαντική αυτή συλλογή παρέχει μια «ματιά» στην ιστορία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης για τους ερευνητές, τους εκπαιδευτικούς και σίγουρα τους ταινιόφιλους.

📖 https://bit.ly/2NYh2QP
PhotoPhotoPhotoPhoto
10/2/18
4 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Συνεχίζουμε την μετακόμιση των συλλογών μας προς το νέο μας σπίτι, με περισσότερες κατηγορίες υλικού από όλα τα Παραρτήματα και πλέον από την Κεντρική Βιβλιοθήκη ‼️

Θυμίζουμε πως μπορείτε να ενημερώνεστε για την ημερήσια εξέλιξη [κατά τις 26/9/2018 ➡️ https://bit.ly/2Q8nLEG] του έργου μεταφοράς του υλικού και την διαθεσιμότητα των χώρων εξυπηρέτησης μέσω της ιστοσελίδας ➡️ https://bit.ly/2pp8VhH και τα κοινωνικά δίκτυα της Βιβλιοθήκης.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
🆕
Σας ενημερώνουμε πως η Τουρκολογική Βιβλιοθήκη δεν είναι προσβάσιμη στο κοινό, λόγω του εν εξελίξει έργου μεταφοράς της συλλογής της στο Κέντρο Πληροφόρησης -Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου»

Μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για την πορεία εργασιών μετέγκαταστασης του υλικού στον ιστότοπο της Βιβλιοθήκης ➡️ https://bit.ly/2pp8VhH

Ευχαριστούμε για την κατανόηση!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Η μετακόμιση των συλλογών της Βιβλιοθήκης ξεκίνησε 🤣
Αρχή έχει γίνει με το υλικό των Παραρτημάτων και συγκεκριμένα τις κατηγορίες υλικού:
👇
📚 Η-ΗΒ (Βιβλιοθήκη Λάρνακος)
📚 ΒL-ΒV & BX-CT (Κλειστό Βιβλιοστάσιο)

Η μετεγκατάσταση στη νέα μας στέγη είναι ένα έργο δύσκολο και πολύπλοκο και για αυτό εργαζόμαστε με λεπτομερή προγραμματισμό και συντονισμό [εξάλλου πρόκειται για την μεγαλύτερη μετακόμιση βιβλίων (300000+ τόμοι) στην ιστορία της Κύπρου‼️]. Σκοπός μας είναι η ελάχιστη δυνατή καταπόνηση και η μέγιστη ασφάλεια των έντυπων συλλογών και η σωστή και όσον το δυνατόν πιο γρήγορη επανατοποθέτησή τους στα ράφια.
Το προσωπικό θα είναι στην διάθεση σας για την συνεχή εξυπηρέτηση σας. Προτρέπεστε όπως δανειστείτε άμεσα τα βιβλία που χρειάζεστε, προτού αυτά καταστούν μη διαθέσιμα μέχρι την επανατοποθέτησή τους.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση σας και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη των εργασιών μεταφοράς των συλλογών μέσω της ιστοσελίδας ➡️ https://bit.ly/2pp8VhH και τα κοινωνικά δίκτυα της Βιβλιοθήκης.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Αγαπητές/οί φίλες/οι, η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή, κατά το διάστημα των θερινών διακοπών, από την Δευτέρα, 13 Αυγούστου έως την Παρασκευή, 17 Αυγούστου.

👉Θα είμαστε και πάλι μαζί σας στις 20 Αυγούστου 👈

Ευχόμαστε σε όλους καλή ξεκούραση και ανέμελες διακοπές όπου και αν επιλέξετε να τις περάσετε! Καλή επάνοδο με καινούριες εμπειρίες και φορτισμένες μπαταρίες ✊!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
👎 #FakeNews
Οι ψευδείς ειδήσεις έχουν κατά 70% περισσότερες πιθανότητες να διαδοθούν από τις πραγματικές και αυτό συμβαίνει 6 φορές γρηγορότερα, σύμφωνα με την μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ για το φαινόμενο, με επικεφαλή τον δρα Σορούς Βοσούγκι του Εργαστηρίου Κοινωνικών Μηχανών του Media Lab του Πανεπιστημίου ΜΙΤ και που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science» ➡️ http://science.sciencemag.org/content/359/6380/1146.full
Η μελέτη χρησιμοποίησε έναν αλγόριθμο για να διακρίνει τις ειδήσεις που δημιουργούνται από αυτόνομα προγράμματα λογισμικού (bots) και συμπέρανε ότι, παρά την εξάπλωση των bots, οι άνθρωποι έχουν ακόμη μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι τα ρομπότ λογισμικού που έχουν προγραμματισθεί για την εξάπλωση των ψευδών ειδήσεων. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο αριθμός των bots φθάνει τα 48 εκατομμύρια στο Twitter και τα 60 εκατομμύρια στο Facebook.
Η πλειονότητα των πολιτών δυσκολευεται να διακρίνει ποιες ειδήσεις είναι ψευδείς ενώ στην "παγίδα" πιάνονται συχνά και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θυμίζουμε ξανά κάποιους απλούς τρόπους για να ξεχωρίσετε τις ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο, που ετοίμασε η IFLA - International Federation of Library Associations and Institutions ➡️ https://bit.ly/2Oi8zE4
PhotoPhotoPhoto
8/8/18
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Η [τεράστια] επίδραση που μπορεί να έχει ένα βιβλίο…μέσα από την τέχνη‼️

Το έργο ονομάζεται "El Castillo", δηλαδή κάστρο ή πύργος και είναι του Μεξικανού καλλιτέχνη Jorge Méndez Blake. Το βιβλίο που χρησιμοποίησε είναι ο Πύργος, του ιδιότυπου συγγραφέα Κάφκα.

📖 https://bit.ly/2uBB9J4

Στη συλλογή της Βιβλιοθήκης θα βρείτε 70 βιβλία του λογοτέχνη Φραντς Κάφκα https://bit.ly/2uLWQ8x
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Η περιπέτεια στη Κεντρική Βιβλιοθήκη του Λίβερπουλ ξεκινάει στο μονοπάτι της εισόδου … μ ’ένα γρίφο για τους χρήστες!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded