Profile

Cover photo
Jamie Atie
11 followers|1,191,230 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Jamie Atie

Shared publicly  - 
 
Tips untuk wanita bekerjaya ingin berhenti kerja sepenuhnya atau sementara....
Bismillahirahmanirahim.... Alhamdulillah diatas rahmatnya.... sejak dua bulan menjadi surirumah ni..ramai sungguh yang bertanya khabar.... InsyaAllah sekarang ada masa terluang dan mood menulis datang...sudi la kiranya rakan-rakan membaca cerita saya..... 1...
 ·  Translate
Bismillahirahmanirahim.... Alhamdulillah diatas rahmatnya.... sejak dua bulan menjadi surirumah ni..ramai sungguh yang bertanya khabar.... InsyaAllah sekarang ada masa terluang dan mood menulis datang...sudi la kiranya rakan-rakan membaca cerita saya..... 1) Untuk kali pertamanya...rakan-rakan ...
1
Add a comment...

Jamie Atie

Shared publicly  - 
 
Uwais Al-Qarni Terkenal Di Langit Tapi Tidak Terkenal Di Bumi
Assalammualaikum wbt,  Kali ini terpanggil nak berkongsi kisah uwais...saya memang berniat nak jaga my parent at least next year saya memang bercadang untuk berhenti kerja sambil menjaga anak sendiri..bermula ramadhan..InsyaAllah ..sambil berniaga kecil-kec...
 ·  Translate
..sambil berniaga kecil-kecilan....thats why pentingnya saya ada blog ini...my mind terfikir...at least homeschooling pra tadika for my lovely kids....saya ingat lagi ketika berkongsi dengan suami...suatu hari apabila awak berhenti kerja dengan ilmu awak ada pasti anak-anak akan bangga.
1
Add a comment...

Jamie Atie

Shared publicly  - 
 
Resipi ikan stim nyonya chinese style
Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah...kita dah masuk zon 10 hari terakhir...dan 22 hari sudah kita berpuasa..... Alhamdulillah ramadhan kali ni boleh kira berapa jer pergi bazar....itupun abang danish yang nak jugak ajak...lain-lain hari semua mas...
 ·  Translate
Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah...kita dah masuk zon 10 hari terakhir...dan 22 hari sudah kita berpuasa..... Alhamdulillah ramadhan kali ni boleh kira berapa jer pergi bazar....itupun abang danish yang nak jugak ajak...lain-lain hari semua masak....Tahniah untuk diri sendiri!
1
Add a comment...

Jamie Atie

Shared publicly  - 
 
"Apabila Allah izinkan berlaku, pasti ada didikan yang Allah hendak sampaikan.Maha suci Allah daripada membuat sesuatu dengan sia-sia". Wednesday, July 2, 2014. Jualan dan promosi karipap mini sambal ikan....dan.." mini curry puff kravers. Assalamualaikum wbt.. Ada sesiapa suka makan.ingin ...
1
Add a comment...

Jamie Atie

Shared publicly  - 
 
Ya Allah saya rasa sangat sedap....Suami saya memuji-muji...mmmm...pasti nak suruh masak lagi....eke eke...Sampaikan saya rasa jadi lebih bersemangat..semangat nak cuba resipi chinese style lagi...aha nak suruh gemok la tu......actually lagi-lagi menu ni cuma boleh dimakan di "Food court" yang ...
1
Add a comment...

Jamie Atie

Shared publicly  - 
 
Allahuakbar saya teringat Usamah bin Zaid menceritakan, bahawa Rasulullah SAW bersabda: “Aku berdiri di atas syurga, kebanyakan yang masuk ke dalamnya adalah golongan miskin dan orang kaya tertahan di luar pintu syurga kerana dihisab. Selain daripada itu ahli neraka diperintahkan masuk ke dalam ...
1
Add a comment...
Have her in circles
11 people
Norhazimah Hasan's profile photo
semut api's profile photo
Sufie Sy's profile photo
Ikhwan Misri's profile photo
Richmind Consultancy's profile photo
jamisal salleh's profile photo
wan nur ainaa wan mohd yusof's profile photo
Ahmad DIn's profile photo
Hasrul Ridzwan (AyoiMHR)'s profile photo

Jamie Atie

Shared publicly  - 
 
Awak kat mana?Awak kat mana?
Bismillahirahmanirahim.... Alhamdulillah dengan syukur limpah rahmatnya...sekarang saya dah ada kat rumah...menjadi seorang surirumah sepenuhnya....saya kira ianya antara doa dimakbulkan... ketika saya memohon ingin merasai pekerja yang mempunyai gaji 5 ang...
 ·  Translate
Bismillahirahmanirahim.... Alhamdulillah dengan syukur limpah rahmatnya...sekarang saya dah ada kat rumah...menjadi seorang surirumah sepenuhnya....saya kira ianya antara doa dimakbulkan... ketika saya memohon ingin merasai pekerja yang mempunyai gaji 5 angka..Allah juga telah makbulkan...terima ...
1
Add a comment...

Jamie Atie

Shared publicly  - 
 
Resipi popia pisang goreng crispy...
MasyaAllah...sila abaikan tangan-tangan yang gebu agak berkatang itu...haha...kata adam "addy nok Wat picang".... Saya fikirkan sempatlah di akhir ramadhan nanti bila balik kampung hantar kuih ni buat moreh di masjid kat kampung saya di Terengganu...cuma ni...
 ·  Translate
MasyaAllah...sila abaikan tangan-tangan yang gebu agak berkatang itu...haha...kata adam "addy nok Wat picang".... Saya fikirkan sempatlah di akhir ramadhan nanti bila balik kampung hantar kuih ni buat moreh di masjid kat kampung saya di Terengganu...cuma niat saja la....suami tak dapat beraya ...
1
Add a comment...

Jamie Atie

Shared publicly  - 
 
Allahuakbar..begitula...apabila kita ingin berubah..kepada yang lebih baik..pasti banyak jalan yang dan lurus akan diberikannya...MasyaAllah its so beautiful.... Apabila ditanya siapa yang saya banyak rujuk dan motivasi diri ini untuk menjadi lebih baik..dia adalah Ustaz Pahrol.
1
Add a comment...

Jamie Atie

Shared publicly  - 
 
2 sudu minyak..tak nak letak pun ok. Pewarna kuning (optional)…saya guna sunquik. CARA-CARA Langkah 1: Masukkan isi ikan dalam bekas...gaul dengan tepung jagung dan juga garam... Langkah 2: Panaskan minyak dan goreng ikan sehingga masak.Tapiskan guna kertas serap minyak atau tisu seangkatannya.
1
Add a comment...

Jamie Atie

Shared publicly  - 
 
Saya bergerak dari KL agak lambat..Syukur Alhamdulillah juga dengan nikmat Allah memberi pinjaman rezeki kewangan yang lebih.. saya memohon seorang sahabat dari Terengganu datang ke KL dengan kapal terbang pada hari khamis…dan balik ke KT dengan Bas mini kami… memang super duper mommy lagak saya ...
1
Add a comment...

Jamie Atie

Shared publicly  - 
 
Allahuakbar saya teringat Usamah bin Zaid menceritakan, bahawa Rasulullah SAW bersabda: “Aku berdiri di atas syurga, kebanyakan yang masuk ke dalamnya adalah golongan miskin dan orang kaya tertahan di luar pintu syurga kerana dihisab. Selain daripada itu ahli neraka diperintahkan masuk ke dalam ...
1
Add a comment...
People
Have her in circles
11 people
Norhazimah Hasan's profile photo
semut api's profile photo
Sufie Sy's profile photo
Ikhwan Misri's profile photo
Richmind Consultancy's profile photo
jamisal salleh's profile photo
wan nur ainaa wan mohd yusof's profile photo
Ahmad DIn's profile photo
Hasrul Ridzwan (AyoiMHR)'s profile photo
Links
YouTube
Contributor to
Basic Information
Gender
Female