Profile cover photo
Profile photo
siti khadijah
680 followers -
beat the impossible :)
beat the impossible :)

680 followers
About
siti's posts

Post has attachment

Post has attachment
Public health department: PKM Palmerah II & Rengasdengklok ( 17 Oktober 2016 - 24 Disember 2016)
My last department, finally! Alhamdulillah :) Department major yang aku boleh simpulkan lain dari yang lain....perjalanan 10 minggu yang bercampur baur dengan pelbagai perasaan..kadang-kadang rasa terlalu bahagia sebab tiada jaga malam a.k. a on-call kalau ...

Post has attachment
opthalmology department: RS Bayukarta, Karawang ( 5 September 2016 - 8 Oktober 2016 )
Assalamualaikum... Alhamdulillah berakhir juga department yang ke-12, opthalmology department...kebarangkalian untuk mendapat stase di FMC sebenarnya sangatlah tinggi kerana pada saat itu hanya department mata di FMC yang sepatutnya buka tapi bila ada ralat...

Post has attachment

Post has attachment
Surgery department: RS FMC, Jakarta ( 20 June 2016 - 3 september 2016 )
Assalamualaikum and hi everyone... baru berkesempatan menulis sedikit tentang department yang ke-11, department surgery di Rumah Sakit Family Medical Centre ( RS FMC) yang terletak di Cilluar, Bogor....bukannya tak ada waktu, tapi buat masa sekarang untuk m...

Post has attachment
Kurus dengan kopi Hijau oriherbs
Still remember the fat girl on the left side? They are exactly the same person 😂 Zaman berat naik mendadak, zaman di kampus yang penuh dengan kebahagiaan mungkin? Zaman makan x igat dunia, makan nasi bertambah memalam, Air kotak, jus, keropok jajan, gula-g...

Post has attachment
Psychiatry department: RSKO, Jakarta ( 16 May 2016 - 18 June 2016 )
Assalamualaikum and hi everyone :) department ke 10, sisa 3 lagi ^^ di singkatkan cerita, pada department ni kami harus ke RSKO di cibubur selama 3 minggu dan 2 minggu lagi ke panti di Kedoya...pada awalnya aku berfikir untuk cari bilik kosan di sana bila b...

Post has attachment
Ear, Nose and throat (ENT) department: RS FMC, Bogor ( 11 April 2016 - 14 May 2016 )
Assalamualaikum. Another department at FMC!!!SO when the announcement of the next department is out, i asked lia, to continue staying at her house..ahaha..boleh jimat...i wanna pay full rp 400,000 but she asked me to pay only rp 300,000 and i will pay for o...

Post has attachment
Obstetric & Gynecology department: RS FMC, Bogor ( 1 February 2016 - 9 April 2016 )
Assalamualaikum.... Balik dri Yogyakarta, pindah pula masuk department obstetric & gynecology, penyakit kandungan dan kebidanan dekat Bogor....rumah sakit yang punya kampus Ukrida, doktor kat sini majoritinya dari UKRIDA... Hri pertama, aku dengan dua lagi ...

Post has attachment
Wisata alam Kalibiru
Assalamualaikum... 01.01.2016 trip to kalibiru! kami dah plan dari awal nak pergi kelibiru, tapi asyik tak jadi je sebab nak tunggu kumpul ramai orang, nak sewa kereta dll tu susah sebab kami tengah stase mayor, which is sangat busy ada jaga malam, hari min...
Wait while more posts are being loaded