Profile cover photo
Profile photo
aveo757
116 followers -
Mother. Wife. Blogger.
Mother. Wife. Blogger.

116 followers
About
Posts

Post has attachment
Public
cerita sebenar orang berjaya tak seperti yang dia ceritakan.

Cerita dia tu betul, tapi hakikat sebenarnya jauh lebih perit dari apa yang kita bayangkan.

Orang-orang yang berjaya ni pun sebenarnya tak pasti kenapa dia berjaya.

Bila dah berjaya je baru dia bagi tips.

Post has attachment
Public
Buat je
Semalam aku naikkan teaser ni kat IG Story. Insyallah ini new book yang akan release, awal Jan 2019. Baru nak start proof read Jumaat lepas, mana sempat nak release next month, ye tak? 😂 Lagipun next month quite pack, especially aku dah susun schedule untu...

Post has attachment
Public
Sebenarnya yang membuatkan kita rasa 'terhina' bukanlah keputusan peperiksaan anak, tapi sebab kita tak dipuji.
Kita rasa 'terhina' kerana tak dapat join the club menge-share result anak yang cemerlang.

Post has attachment
Public
Pilihan akhir
Dapat email dari blog reader. Dia ni follower FB aku juga. Minggu ni kan minggu skolah buat penyampaian hadiah. Anak dia dah nak masuk Darjah 4 next year. Dia kata prestasi anak tak memberansangkan. Nombor makin merosot, tahun depan jangkaannya akan berpind...

Post has attachment
Public
Cross contamination ni macam kau balik kenduri kawen, cirit-birit.

Mustahil tuan rumah tu sengaja letak julap dalam lauk kenduri, betul tak?

Boleh jadi tercemar dengan air yang kotor, daging yang dah tercemar dengan bakteria, atau tukang potong daging tu tak cuci lepas korek hidung, atau pisau potong daging tu tak dibasuh bersih.

Macam-macam.

Post has attachment
Public
Halal in Home by XZIZ Biotech
Semalam aku upkan gambar ini di both FB and IG. Alhamdulillah, banyak respond yang aku terima, siap ada yang nak jadi sole-distributor kat Australia (kerja kat sana katanya). Sejak dulu lagi bila aku share DNA analysis untuk projek Halal kat blog ni, aku da...

Post has attachment
Public
Bersekongkol untuk menyelamatkan diri
Aku jawab topic 1 dulu. Topik share duit gaji selalunya isteri-isteri tak berapa suka. Ini topik sensitif sebab money is a very sensitive thing. Kebanyakkan punca penceraian adalah disebabkan duit. Sebab kita selalu dengar orang kata duit suami adalah duit ...

Post has attachment
Public
Bersekongkol untuk menyelamatkan diri
Aku jawab topic 1 dulu. Topik share duit gaji selalunya isteri-isteri tak berapa suka. Ini topik sensitif sebab money is a very sensitive thing. Kebanyakkan punca penceraian adalah disebabkan duit. Sebab kita selalu dengar orang kata duit suami adalah duit ...

Post has attachment
Public
Kejadian persekongkolan ni jarang berlaku sebab selalunya aku akan beli barang yang dah biasa aku beli like toner, mosturizer, eyeliner, etc.

Benda-benda macam ni En Wan takkan question sebab dia tau ini benda must haves.

Tapi kalau perfume tu dia memang berangin sikit sebab dia tau bini dia jarang pakai perfume tetapi suka beli perfume je.

Tu yang kadang-kadang bila tak dapat beli perfume, aku beli EO 😂😂.

Janji dapat beli wangi-wangian konsepnya!

Post has attachment
Public
Bersekongkol untuk menyelamatkan diri
Aku jawab topic 1 dulu. Topik share duit gaji selalunya isteri-isteri tak berapa suka. Ini topik sensitif sebab money is a very sensitive thing. Kebanyakkan punca penceraian adalah disebabkan duit. Sebab kita selalu dengar orang kata duit suami adalah duit ...
Wait while more posts are being loaded