Profile cover photo
Profile photo
aveo757
88 followers -
Mother. Wife. Blogger.
Mother. Wife. Blogger.

88 followers
About
aveo757's posts

Post has attachment
Public
Kadang-kadang apa yang terjadi sebenarnya kita yang mulakan. Kita yang cari penyakit.

Contoh, kita skodeng si anu punya FB dan kita nampak dia tulis status macam ada hawa-hawa perli kita. Lepas tu kita sakit hati.

Siapa yang mulakan sebenarnya?
Dah elok-elok tak tau jadi tau.
Kau yang sibuk pi kelebet FB orang tu, lepas tu sentap.

Post has attachment
Public
Suami letak password kat henfon.
Ada reader ni tanya apa nak buat kalau tiba-tiba suami tukar password kat henfon. Selama ni ok je tetiba tukar password. Nak tanya suami terasa takut pulak. Nanti nampak sangat selalu skodeng henfon dia. Tapi hati tu tak tenteram pikir apa agaknya yang suam...

Post has attachment
Public
Kalau ikutkan 'sejarah' aku di atas, aku bukanlah budak jahat.
Aku berani cakap asas agama aku agak strong.
Ustazah dan arwah Cik Mah mesti jangkakan aku jadi budak yang baik-baik bila besar.

Post has attachment
Public
Masukkan anak kelas music tak bagus?
Semalam kan aku up story pasal Rayyan punya art school. Pastu ada sorang reader tanya ada tak sesape perli-perli bila aku masukkan anak kat skolah tu sebab dia hantar anak dia kat music school ada kawan-kawan perli. Konon orang lain sibuk masukkan anak kela...

Post has attachment
Public
Art school and open house
Last week GreenAard ada buat contest geli-geli untuk menang Nutrijuice. Saje je nak merehatkan minda, jadi kita buat contest. Ramai yang share and komen tapi ada yang tak cukup syarat. Ada yang share tapi tak set to public jadi kita tak dapat lihat post yan...

Post has attachment
Public

Post has attachment
Public
Dia cakap darah dia menyirap sampai ke kepala.
Kebetulan malam tu suami dia pi bertakbir kat masjid.
Dia kata dia punya lah rasa bengang sampai tak tau nak cakap apa. Dia nak menjawab balik kat mak mertua dia pun tak terkeluar suara.
Cut story short, rupanya suami dia yang mulakan semuanya.

Post has attachment
Public
Status FB kena spesifik next time?
Raya tahun ni aku dapat a few emails dari reader. Raya kedua pagi je dah masuk 2 email share cerita pasal masalah masing-masing. Macam yang aku pernah cakap selalu, selalunya bila dah ramai-ramai berkumpul satu rumah, mesti ada kes 'terkehel' punya. Itu bia...

Post has attachment
Public
Personaliti
Baru-baru ni aku let go shawl-shawl aku. Pre-loved. Kebanyakkannya Ariani. Ada a few Radiusite and 3 helai Duckscarves. Tapi dari pagi, orang dah call opis tanya duckscarves ada lagi ke tak. Ada sorang tu duduk jauh, dia kata nak semua duckscarves tu. Aku c...

Post has attachment
Public
Budak-budak memang semua benda dia nak ramas. Kita makbapak yang dah ada otak ni kenalah bijak sikit. Ada tangan tepukkan ke lantai.
Tepuk bontot dia. Gunakan isyarat jari kalau nak suruh senyap, atau nak say no no no. Gertap bibir kita tanda marah. Jegilkan bijik mata.
Last resort, jeritkan je. Tak payah nak ajar anak kekdah psikologi sangat. Tak lut.
Wait while more posts are being loaded