Profile cover photo
Profile photo
Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία
10 χρόνια Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 | 10 years World Naked Bike Ride Thessaloniki Greece 10 June 2017
10 χρόνια Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 | 10 years World Naked Bike Ride Thessaloniki Greece 10 June 2017
About
Posts

Post has attachment
Πλιτς Πλατς πισίνα πάρτι Γυμνής Ποδηλατοδρομίας​
Ήρθε το καλοκαίρι και η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία​ σας αποχαιρετά με ένα δροσερό πισίνα πάρτι φίλων, με μπρατσάκια, σωσίβια. βατραχοπέδιλα και μάσκες... σχεδιάζοντας τις επόμενες δράσεις και γιορτάζοντας τα 10 χρόνια παρουσίας.

Στις μουσικές επιλογές ο Γυμνός Ποδηλάτης.
Γδυθείτε αναλόγως. Στον χώρο θα υπάρχει ναυαγοσώστης.

Θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για κάλυψη των εξόδων του υπέροχου φεστιβάλ μας για τα 10 χρόνια Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία το οποίο εξαιτίας της βροχής δεν μπόρεσε να βγάλει τα έξοδα του.
www.facebook.com/events/1383601525053266/

Post has attachment
Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία παρουσιάζει για τρίτη φορά, στα πλαίσια του 20ό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, την συγκλονιστική παράσταση "Τι Πήρανε Μαζί Τους". Ο άνθρωπος γυμνός απέναντι στην βία, γυμνός από αξιοπρέπεια, ταυτότητα, αγάπη...
www.facebook.com/events/1694131257283015/

Post has attachment
Η Thessaloniki Rainbow Youth σε συνεργασία με την Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Γυμνές Ταυτότητες" στον χώρο του bau's. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 6ο Thessaloniki Pride
Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 16/6/2017 18:00, Διάρκεια Έκθεσης: 16-30/6/2017, Είσοδος Ελεύθερη!
www.facebook.com/events/1448246345254477/

Ευχαριστούμε όλες και όλους για την συμμετοχή σας στο φεστιβάλ μας για τα 10 χρόνια Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία. Με σώματα, ποδήλατα, τροχοπέδιλα.. στείλαμε υπέροχα μηνύματα για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον και το Ελεύθερο Σώμα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους/ις καλεσμένους/ες μας και όσες και όσους βοήθησαν να στηθεί η μεγάλη αυτή η γιορτή με πολύ κόπο και μεράκι! Η βραδινή βροχή δεν μας άφησε να απογειωθούμε αλλά τα υπέροχα σχόλια σας μας δίνουν δύναμη για συνέχεια!

Ραντεβού τον Ιουνίου 2018, αλλά μην ξεχνάτε και τις παράλληλες δράσεις μας όπου συμμετέχουμε στο Keeping it Radical // διήμερο 16-17 Ιουνίου και στο 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα καλοκαιρινό παρτάκι της ομάδας μας!

Μείνετε σε επαφή με όλα τα μέσα:
Website www.worldnakedbikeride.gr
Facebook Page www.facebook.com/wnbr.gr
Twitter www.twitter.com/wnbr_greece
Instagram www.instagram.com/worldnakedbikeridegr
Google+ Page www.google.com/+WorldNakedBikeRideGR
YouTube www.youtube.com/worldnakedbikeridegr
Website in English www.worldnakedbikeride.gr/english
International Website www.worldnakedbike.org

Post has attachment
📣Ανοιχτό φεστιβάλ για το Ποδήλατο, Περιβάλλον, Ελεύθερο Σώμα 🎼 Live: Grikanta​ (tarantella pizzica κατωιταλιάνικα/γκρεκάνικα), Κρούση (ομάδα κρουστών)​ (αφρικάνικοι ρυθμοί), Petros Paraskevas Trio (rock'n'roll), Batala Salonica​ (αφροβραζιλιάνικα κρουστά samba reggae) + DJ's Yu Gi Selecta, Be Good, Γυμνός Ποδηλάτης.
✌️ Vegan κουζίνα αλληλεγγύης room39 ~ refugee & homeless support​ + Παιχνίδια για Παιδιά με Tony Pepperoni​ + Naked Yoga + Χορογραφία από τα Queerδιστά Πορτοκάλια
💡 Ενημερώσεις: My Checkpoint​ γρήγορη εξέταση για HIV και ηπατίτιδες B και C + Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού + Περιαστικές Καλλιέργειες Περκα παρκο Καρατασιου​ + Φυσικός Τοκετός & Επιλογές στη Γέννα από το Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας Midwives​ + Δικαιώματα των Ζώων DREAMDANCERS​ + Συνεργατική Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ
🎨3μμ BodyPainting ✌️4μμ Εκδηλώσεις 🚲6μμ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ 🎼9μμ Συναυλίες ☮️Ελάτε όσο γυμν@ τολμάτε!
www.facebook.com/events/1616854071657972/

Post has attachment
Ζητούνται εθελοντ(ρι)ες με καλλιτεχνική φλέβα ;-) για να αποκτήσουν τη μοναδική εμπειρία ζωγραφικής γυμνού σώματος! Στις 10 Ιουνίου, συναντιόμαστε στο Πάρκο ΧΑΝΘ ξαρχάκου από τις 3μμ στο ελεύθερο φεστιβάλ για τα 10 χρόνια Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία | World Naked Bike Ride και γεμίζουμε χρωματιστές πινελιές γυμνά σώματα με σκοπό να περάσουμε μηνύματα.

Όσες/οι θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να έρθουν στην εκδήλωση Οργάνωση BodyPainting Γυμνής Ποδηλατοδρομίας Τετάρτη 31/5 7μμ στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών και όσοι/ες δε μπορούν να παρευρεθούν, στέλνουν mail στο bodypainting@worldnakedbikeride.gr . Ενημερώστε και άλλους/ες που μπορεί ενδιαφέρονται, κοινοποιήστε το και εσείς!

Post has attachment
Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Μια γιορτή για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον, το Ανθρώπινο σώμα, το Σάββατο 10 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα γιορτάζουμε φέτος τα 10 χρόνια, με ένα ολοήμερο φεστιβάλ, με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες δράσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ (ανανεώνεται):
Συναυλίες:
Ράδιο Σολ (Indie Ska/Reggae, από Αθήνα)
Muchatrela Band (New Orleans Hot Jazz, Swing, Balkan και Caribbean Calypso, από Αθήνα)
Grikanta (Tarantella Pizzica Κάτω Ιταλίας/Magna Grecia, από Θεσ/νίκη)
Κρούση (ομάδα κρουστών) (Αφρικάνικοι ρυθμοί από Θεσ/νίκη)
Batala Salonica (Αφροβραζιλιάνικα κρουστά Samba Reggae από Θεσ/νίκη)

Η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με την φύση, την αποανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

Γιατί ΓΥΜΝΕΣ και ΓΥΜΝΟΙ; Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και να δείξουμε συμβολικά πόσο ευάλωτοι είμαστε απέναντι στη ρύπανση και στη βία. Για να απελευθερωθούμε από τα πρότυπα του σώματος που προτάσσει η βιομηχανία των ΜΜΕ, του κινηματογράφου, της μόδας και του σεξ. Είμαστε όλοι όμορφοι, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι! Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης, εμείς το απελευθερώνομαι με μια δυναμική δράση που κερδίζει την προσοχή όλων, με απόλυτα ειρηνικό, μη βίαιο τρόπο.

ΕΛΑΤΕ ΟΣΟ ΓΥΜΝΟΙ και ΓΥΜΝΕΣ ΤΟΛΜΑΤΕ! Όπως σας γέννησε η μητέρα φύση, έως και μαγιό. Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα, μουσική, θετική ενέργεια και φαντασία θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις.

Για ακόμη μια χρονιά η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία διαπιστώνει: • Την στασιμότητα, στην βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο, στις βιώσιμες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και την συνεχιζόμενη “καταστροφική” επένδυση του χρυσού στην Χαλκιδική προκαλώντας μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον και το μέλλον της περιοχής. • Την έξαρση των πολεμικών επιχειρήσεων με επιπλέον επακόλουθο χιλιάδες πρόσφυγες να χάνουν την ζωή τους ή να ζουν αβέβαια στα όρια της επιβίωσης προσπαθώντας να αναζητήσουν την τύχη τους στην Ευρώπη φρούριο.

Τι ΘΕΛΟΥΜΕ για την Βιώσιμη Κινητικότητα;
• Πράσινη πόλη με βιώσιμη κινητικότητα, μητροπολιτικό πάρκο στη ΔΕΘ, πάρκα στα πρώην στρατόπεδα, ελεύθερους πράσινους χώρους, πεζοδρομημένο κέντρο, Τραμ και Θαλάσσια Συγκοινωνία. • Ασφαλές, και προστατευμένο από την παράνομη στάθμευση και κυκλοφορία, ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που συνδέουν όλη την πόλη, αλλά και με τους Ευρωπαϊκούς υπεραστικούς Ποδηλατόδρομους. • Διαδημοτικό Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων • Ασφαλή σημεία στάθμευσης ποδηλάτων • Μεταφορά ποδηλάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Λεωφορείο, Μετρό, Τραμ, Θαλάσσια Συγκοινωνία, Τελεφερίκ, Τρένο, Ταξί. • Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ποδήλατα στον Κ.Ο.Κ: ειδικοί σηματοδότες προτεραιότητας εκκίνησης και σημείο υποδοχής πριν τις διαβάσεις για λιγότερο καυσαέριο, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, μετατροπή του STOP σε Παραχώρηση Προτεραιότητας για τα ποδήλατα, 30χλμ/ώρα προκαθορισμένο όριο ταχύτητας μηχανοκίνητων κ.α. Να συμπεριλαμβάνεται το ποδήλατο στις προδιαγραφές όλων των υποδομών. • Προγράμματα Ποδήλατο στην Δουλειά / Σχολείο / Εκπαίδευση με κίνητρα χρήσης όπως μειωμένο Φ.Π.Α, εκπτώσεις. • Εκπαίδευση & Ενημέρωση για το ποδήλατο σε παιδιά και ενήλικες.

Η Συμμετοχή είναι Ελεύθερη και η κάθε μία και ο καθένας μας είναι υπεύθυνη/ος για την ασφάλεια της/του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα εναλλακτικά ΜΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers, πατίνια, αμαξίδια κ.α. H Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι αυτo-oργανωμένη δράση από ενεργούς-ές πολίτ(ισ)ες και υποστηρίζεται από διάφορες συλλογικότητες. Φέτος με την υποστήριξη των Παιδιών Εν Δράσει και το Ποδηλατικό Καρναβάλι.

Μπείτε στο www.worldnakedbikeride.gr και ενημερωθείτε για τα νέα μας, το πλήρες πρόγραμμα, προβολές ντοκιμαντέρ, συζητήσεις, παράλληλες δράσεις, που πραγματοποιούμε όλο το χρόνο. Ελάτε μαζί μας και απελευθερωθείτε!

Γιατί ΠΟΔΗΛΑΤΟ;
ΥΓΕΙΑ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | ΕΝΕΡΓΕΙΑ | ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Facebook event www.facebook.com/events/1616854071657972/
Website www.worldnakedbikeride.gr
Facebook Page www.facebook.com/wnbr.gr
Twitter www.twitter.com/wnbr_greece
Instagram www.instagram.com/worldnakedbikeridegr
Google+ Page www.google.com/+WorldNakedBikeRideGR
YouTube www.youtube.com/worldnakedbikeridegr
Website in English www.worldnakedbikeride.gr/english
International Website www.worldnakedbike.org

10 χρόνια
ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ
Μια γιορτή για το ΠΟΔΗΛΑΤΟ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ
Σάββατο 10 Ιουνίου 2017
www.worldnakedbikeride.gr
10 χρόνια Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία | World Naked Bike Ride
Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Μια γιορτή για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον, το Ανθρώπινο σώμα, το Σάββατο 10 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα γιορτάζουμε φέτος τα 10 χρόνια, με ένα ολοήμερο φεστιβάλ, με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες δράσεις. Π...
events

Post has attachment
Σε αυτό το Ακατάλληλο Μάθημα Ζωγραφικής special guests η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία​ 🎨 όπου θα ποζάρουμε γυμνοί και γυμνές με τα ποδήλατα μας 🚲 ! Για να γίνετε μοντέλα επικοινωνήστε μαζί μας. Για να ζωγραφίσετε, προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη, αλλά φέρτε δικά σας υλικά. Τα έργα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της δράσης.
www.facebook.com/events/224235018066224/

Post has attachment
Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία γιορτάζει 10 χρόνια και διοργανώνει διαγωνισμό και έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις καλύτερες φωτογραφίες που εσείς έχετε αποτυπώσει από την Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία, από το 2008 που πρωτοξεκίνησε. Σκοπός είναι να αναδείξουμε την ελεύθερη έκφραση, πνευματική και σωματική, στα πλαίσια της “Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας”, μια γιορτή για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ελεύθερο σώμα. Οι καλύτερες φωτογραφίες που θα επιλεγούν θα εκτεθούν στον χώρο του Art Gallery Bar “LA DOZE”.

Post has attachment
Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία παρουσιάζει την συγκλονιστική παράσταση "Τι Πήρανε Μαζί Τους". Ο άνθρωπος γυμνός απέναντι στην βία, γυμνός από αξιοπρέπεια, ταυτότητα, αγάπη... | Παρασκευή 5 Μαΐου 19:45 @ 5ο Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας, Σχολή Θετικών Επιστημών.
Wait while more posts are being loaded